VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: dramaturg

Më 27 prill 1982 u nda nga jeta Skënder Luarasi, pedagog, përkthyes, dramaturg, publicist, studjues

By | April 27, 2020

Më 26 korrik 1856 lindi shkrimtari nobelist George Bernard Shaw

By | July 26, 2019

Më 29 janar 1860 lindi shkrimtari i shquar rus Anton Çehovi

By | January 29, 2019

Më 8 gusht 1926 lindi Kasem Trebeshina, shkrimtar i shquar shqiptar

By | August 8, 2018

Më 19 gusht 1936 u pushkatua poeti Federico Garcia Lorca

By | August 19, 2017

Më 20 maj 1903 lindi Ernest Koliqi, personalitet i shquar shqiptar i letërsisë, kulturës dhe arsimit kombëtar

By | May 20, 2017

Më 27 mars 1866 lindi Andon Zako Çajupi, poet i shquar, dramaturg

By | March 27, 2017

Vaclav Havel u nda nga jeta më 18 dhjetor të vitit 2011

By | December 18, 2016

Sigurimi i Shtetit: Si i spiunonte shkrimtari kolegët e tij te Kadri Hazbiu (Pjesa I)

By | October 25, 2016

NJË URIM I VEÇANTË PËR KRIJUESIN E VEÇANTË – Nga Tahir Bezhani

By | September 12, 2016

Listë e gjatë e shkrimtarëve shqiptarë të dënuar nga diktatura në Shqipëri

By | September 1, 2016

VELA TË MËDHA NË DETIN E VERIUT – Poezi nga Bjørnstjerne Martinus Bjørnson – Përktheu: Faslli Haliti

By | April 6, 2016

150 vjet më parë lindi Andon Zako Çajupi, poet i shquar dhe dramaturg

By | March 27, 2016