VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: Nobel për Letërsi

Më 10 qershor 1865 lindi William Butler Yeats, njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të 20

By | June 14, 2020

Më 16 mars 1839 lindi poeti nobelist francez Sully Prudhomme (Syli Prydom)

By | March 16, 2020

NJË KRISHTI PLAK – Poezi nga JOSÉ SARAMAGO – Përktheu FASLLI HALITI

By | February 8, 2020

Më 10 dhjetor 1891 lindi shkrimtarja nobeliste gjermane Nelly Sachs

By | December 10, 2019

Më 18 tetor 1959 lindi nobelisti Henri Bergson, shkrimtar dhe filozof francez

By | October 18, 2019

Albumi i piktorit – Avni Delvina: Handke që provokoi një indinjatë të madhe

By | October 12, 2019

Më 12 tetor 1924 u nda nga jeta Anatol France, shkrimtar nobelist francez

By | October 12, 2019

Më 12 tetor 1896 lindi poeti nobelist italian Eugenio Montale

By | October 12, 2019

Ministria e Jashtme e Kosovës: Të rishqyrtohet ndarja e Çmimit Nobel për Peter Handke

By | October 11, 2019

Reagimi i parë i fituesit të çmimit “Nobel”: Më vjen mirë që serbët janë të lumtur për mua

By | October 11, 2019

Reagime të ashpra pas zgjedhjes së Peter Handkes për Nobelin për letërsi

By | October 11, 2019

Nobel në Letërsi për vitin 2018 Olga Tokarczuk, për vitin 2019 Peter Handke, një mbrojtës i Millosheviçit

By | October 10, 2019

Më 8 shtator 1830 lindi poeti nobelist francez Frédéric Mistral

By | September 8, 2019

Më 6 shtator 1907 u nda nga jeta poeti nobelist francez Sully Prudhomme (Syli Prydom)

By | September 6, 2019

Më 17 gusht 1932 lindi shkrimtari nobelist V. S. Naipaul

By | August 17, 2019

Poezi të zgjedhura nga Rabindranath Tagore – Përktheu dhe përgatiti për botim Genci Muçollari

By | August 8, 2019

Më 26 korrik 1856 lindi shkrimtari nobelist George Bernard Shaw

By | July 26, 2019

Më 12 maj 1970 u nda nga jeta shkrimtarja nobeliste gjermane Nelly Sachs

By | May 12, 2019

Carl Spitteler i vetmi zviceran që mori çmimin Nobel për letërsi

By | May 7, 2019

Më 7 prill 1889 lindi poetja nobeliste kiliane Gabriela Mistral

By | April 7, 2019

Akademia këtë vit do të ndajë dy çmime Nobel për Letërsi

By | March 5, 2019

Më 28 janar 1939 u nda nga jeta William Butler Yeats, njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të 20 –të

By | January 28, 2019

Më 29 dhjetor 1924 u nda nga jeta Carl Spitteler, shkrimtar nobelist zviceran

By | December 29, 2018

Më 22 dhjetor 1989 u nda nga jeta Samuel Beckett, shkrimtar nobelist irlandez

By | December 22, 2018