VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: gjuha shqipe

“Nuk mund të jeshë shqiptar, pa njohur dhe folur e shkruar mirë gjuhën shqipe!” – Nga FRAN GJOKA

By | July 5, 2020

PËRJETËSIA E GJUHËS SHQIPE QË NGA FILLIMI (Sa e vjetër është gjuha shqipe dhe pse?) – Studim nga SAIMIR LOLJA

By | June 5, 2020

Etimologjia e fjalës Toka! – Nga Afërdita Zaja

By | April 11, 2020

Ta duam dhe ta mbrojmë gjuhën tonë të bukur – Prof. Gjovalin Shkurtaj, Akademik Emeritus

By | February 22, 2020

Fjalori frazeologjik anglisht-shqip i prof.dr Eshref Ymerit si një shërbesë e vyer për gjuhën shqipe. Shkrimtari dhe Fjalori Nga Mira Meksi

By | February 18, 2020

Fshati shqiptar ku banorët refuzojnë të flasin shqip

By | January 12, 2020

Ligji për gjuhën shqipe pritet ta dominojë fushatën zgjedhore

By | December 11, 2019

Komisioni i Venecias, thirrje për rishqyrtimin e ligjit të ri për gjuhët në Maqedoninë e Veriut

By | December 7, 2019

GOTTFRIED WILHELM LEIBNIZ ngjashmëritë e shqipes me gjermanishten i kërkon në keltishten e lashtë

By | November 13, 2019

FJALA NË LETËR – Poezi nga ATDHE GECI

By | November 7, 2019

Kadare nderohet me Çmimin Pak Kyongni 2019

By | October 27, 2019

Në Epirin pellazgjik të Çamërisë vuan e poshtëruar pjesa dërmuese e lashtësisë sonë – Esé nga RRUSTEM GECI

By | September 6, 2019

Gjuha shqipe zgjon interesimin e studiuesve nga e gjithë bota

By | August 21, 2019

Shqipëria duhet të huazojë metodat e Aleancës Izraelite Universale për përhapjen e gjuhës shqipe Nga Aurenc Bebja

By | June 26, 2019

Shqipja, gjuhë zyrtare në Macerata të Italisë

By | April 15, 2019

A duhet futur mësimi i gjuhës amtare në Universitete – Nga Prof. Rami Memushaj*

By | April 4, 2019

Nismë Universitare – Gjuha shqipe të bëhet pjesë e programit mësimor – Nga Skënder Karaçica

By | April 4, 2019

Qendrat arkeologjike dhe qytetërimi antik & mesjetar në trevën e Vlorës – Temë studimi nga VLADIMIR HAXHIRAJ

By | March 22, 2019

7 MARSI SI SHENJË KULTURORE NË EPOKËN E SOTME – Nga Nexhmije Mehmetaj

By | March 11, 2019

Shqipja në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare – Nga Prof. dr. Rami Memushaj

By | February 22, 2019

WIKIPEDIA njeh shqipen si gjuhë të dytë zyrtare në Maqedoni

By | January 16, 2019

Gjuha shqipe në Maqedoni me përqindje 20%…(!) – Nga Skënder Karaçica

By | January 16, 2019

Maqedoni, botohet ligji që lejon përdorimin e gjerë të shqipes

By | January 15, 2019

Daniel Gàzulli: Çfarë mjerimi, zotni Krasniqi! (mbi “Gjuhen standarte”)

By | January 7, 2019