VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: Ahmet Zogu

Excelsior (1931)- Ja me sa vite burg u dënuan dy shqiptarët që tentuan të vrisnin mbretin Zog në Vjenë (Fotografia e gjyqit)

By | March 30, 2020

La République (1929)- Si u prit Mbreti Zog në Kongresin mysliman të Tiranës?

By | February 8, 2020

Kur 25 studentë shqiptarë u dërguan në kohën e Mbretit Zog për të studiuar në Fakultetet e Mjekësisë në Francë (Comoedia, 1929)

By | February 5, 2020

Kur inaugurohej rruga e re Tiranë – Elbasan në kohën e Zogut (1933). 210 ura moderne, ajo mbi lumin Erzen, 130m e gjatë

By | February 5, 2020

Riorganizimi i administratës në kohën e Mbretit Zog (1935): Revolucion për nëpunësin civil!

By | February 4, 2020

Reformat sociale në kohën e Mbretit Zog (1936): javë pune 48 orëshe, 12 ditë pushim vjetor, sigurime shoqërore të detyrueshme, gjykatë arbitrazhi…

By | February 3, 2020

Le Figaro (1937)- 250 mijë hektarë (Akër) tokë iu shpërndanë fermerëve shqiptarë falë reformës agrare të Mbretit Zog

By | January 17, 2020

Kur 19 vjeçari Ahmet Bej Mati (Zogu), një ndër personalitetet më të vlerësuara në Shqipërinë qëndrore dhe armik i betuar i Esat Pashë Toptanit, mori drejtimin e Tiranës në emër të Princ Vidit – Le Temps (1914)

By | January 8, 2020

Revolucioni i Nolit dhe Triumfi i Legalitetit – Nga Ekrem Spahiu*

By | December 24, 2019

Gazeta franceze- Kjo është thirrja që mbreti Zog i drejtoi popullit shqiptar, më 7 prill 1939, për të mbrojtur atdheun nga Italia fashiste

By | December 1, 2019

“Oqi” greke dhe amnezia historike e shqiptarëve – Nga ARMAND PLAKA

By | October 29, 2019

Media franceze (1932) – Eshtrat e Ismail Qemalit prehen në Vlorë falë kujdesit dhe shpenzimeve personale të Mbretit Zog

By | October 8, 2019

Le Figaro (1924) – Ahmet Zogu e ka situatën nën kontroll në Shqipëri

By | September 18, 2019

Excelsior (1932) / Festimi i përvjetorit të katërt të kurorëzimit të Ahmet Zogut si Mbret i Shqipërisë (Foto)

By | September 9, 2019

Excelsior (1929) – Festime të mëdha në Tiranë me rastin e përvjetorit të parë të kurorëzimit të Ahmet Zogut si Mbret i Shqipërisë (Fotot)

By | September 3, 2019

Comoedia (1928) : “Ahmet Zogu ka bërë për Shqipërinë, atë që asnjë kryetar shteti nuk ka bërë deri tani për vendin e tij.”

By | August 31, 2019

Gazeta franceze (1930) – Votimi njëzëri i ligjit të reformës agrare dhe krijimi i një banke bujqësore në Shqipëri, një ngjarje historike falë mbretit Zog

By | August 25, 2019

Journal des débats politiques et littéraires (1927) / Ahmet Zogu amniston 371 të dënuar politikë

By | July 19, 2019

Shkëmbimi i telegrameve ndërmjet Ahmet Zogut, Viktor-Emanuelit III dhe Musolinit me rastin e ratifikimit të traktatit të miqësisë italo-shqiptare (1926)

By | July 9, 2019

Excelsior (1931) – Ja makina e mbretit Zog shpuar nga plumbat gjatë atentatit të Vjenës

By | June 14, 2019

Ahmet Zogu, gazetarit të Giornale d’Italia (1927) : “Marrëveshja italo-shiptare ka për qëllim rimëkëmbjen e Shqipërisë.”

By | June 10, 2019

Gazeta franceze (1927) – Ahmet Zogu shpallet “Shpëtimtar i Kombit” nga Senati shqiptar

By | May 5, 2019

Excelsior (1923) – Ahmet Zogu, kryeministri më i ri në moshë, një figurë e veçantë në politikën botërore

By | May 3, 2019

Le Journal (1925) – Intervista ekskluzive e romancierit francez me Ahmet Zogun, presidentin më të ri të republikës më të re në botë

By | April 23, 2019