VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: Aurenc Bebja

Le Figaro (1914)- Perandori austriak dekoroi Esat Pashën më kryqin e madh të urdhrit të Franz-Jozefit

By | January 14, 2020

Le Radical (1914)- Esat Pasha, bashkë me delegacionin shqiptar, tek Princ Vidi në Neuwied (Fjalimet mes palëve)

By | January 13, 2020

Excelsior (1914)- Kur Esat Pasha tentoi të falsifikonte dokumentin e dorëheqjes së tij

By | January 11, 2020

Le Petit Parisien (1919)- Intervista me Esat Pashën në Konferencën e Paqes në Paris: “I vetmi delegat i Shqipërisë jam unë…”

By | January 10, 2020

Le Petit Marseillais (1916) – Esat Pasha: “Dëshiroj të kthehem në Shqipëri si një turist i thjeshtë…”

By | January 9, 2020

Kur 19 vjeçari Ahmet Bej Mati (Zogu), një ndër personalitetet më të vlerësuara në Shqipërinë qëndrore dhe armik i betuar i Esat Pashë Toptanit, mori drejtimin e Tiranës në emër të Princ Vidit – Le Temps (1914)

By | January 8, 2020

Esat Pasha – të dërguarit special të gazetës franceze në Durrës (1916): “Dy lloj njerëzish janë të rrezikshëm për Shqipërinë…”

By | January 7, 2020

Esat Pasha – redaktorit të “Journal” në Durrës (1915): “Unë komandoj një vend të ndarë, gjysma e të cilit mbështet Austrinë dhe gjysma tjetër Turqinë…”

By | January 6, 2020

Esat Pasha: “Ja kush e di sekretin e parfumit tim !” – Reklama ekskluzive e parfumit të tij në “Le Journal”

By | January 5, 2020

Çfarë i rrëfyen gazetarit francez Esat Pashë Toptani dhe Ismail Qemal Beu, në Romë, më 30 maj 1914? – Intervista ekskluzive e dy liderëve shqiptarë në “Le Figaro”.

By | January 4, 2020

Le Matin (1914) – Ish-mjeku i Princ Vidit, pasi u detyrua të largohej nga Durrësi: “Nuk besoj se Esat Pasha ishte tradhtar. Përkundrazi. Sipas mendimit tim…”

By | January 3, 2020

Kur presidenti francez, Raymond Poincaré, dekoronte Esat Pashën me titullin e “Oficerit të Madh të Legjionit të Nderit” – Excelsior (1916)

By | January 2, 2020

France-Soir (1947) – Ja kush i pajtoi publikisht Viktor-Emanuelin III dhe Zogun I

By | November 21, 2019

Le Journal (1914) – Intervista e Faik Konicës me gazetarin e Secolo-s për pritjen e Princ Vidit, buxhetin shtetëror dhe qëndrimin ndaj Austro-Hungarisë

By | November 13, 2019

Le Petit Parisien (1914) – Ja zgjidhja që ka propozuar Ismail Qemali për qëndrueshmërinë e Shqipërisë në gazetën “Italia”

By | November 11, 2019

La France (1913) – Deklaratat e Ismail Qemalit nga Vjena për Dukën e Montpensierit dhe Kosovën

By | November 10, 2019

Ismail Qemali për Le Siècle (1912): “Pavarësia e Shqipërisë do të jetë baza e rendit dhe ekuilibrit e popujve të Ballkanit dhe të paqes evropiane.”

By | November 7, 2019

Deklaratat e Ismail bej Qemalit nga Vjena (1911): “Qeveria osmane të plotësojë kërkesat e malsorëve shqiptarë.”

By | November 7, 2019

La Libre Parole (1913)- Ismail Qemali në dalje të Ministrisë së Jashtme franceze: “Esat Pasha, tradhtar dhe i çmendur !”

By | November 7, 2019

Piccolo e Triestes (1911) – Intervista e Ismail Qemalit në lidhje me kryengritjen e Shqipërisë së Jugut

By | November 4, 2019

La Republique française (1908)- Letra e Ismail Qemalit për zgjidhjen e çështjes së Maqedonisë drejtuar ministrit të jashtëm britanik dhe atij francez

By | November 2, 2019

Le Journal (1900) – Arrestimi i Ismail Bej Qemalit. Ndërhyrja e ambasadorit anglez për lirimin e tij.

By | November 1, 2019

Le Temps (1897) – Ja propozimi që i bëri Ismail Qemali sulltanit për të shpëtuar Perandorinë Osmane

By | October 31, 2019

Çfarë i rrëfyen profesorit francez Faik Konica në Durrës, Gjergj Fishta në Shkodër dhe Esat Pashë Toptani në Reth, në tetor të 1913?

By | October 30, 2019