VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: Mbreti Zog

Excelsior (1939) – Mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë duke u larguar nga Varshava për në Riga (Foto ekskluzive)

By | April 28, 2019

Urdhëri i mbretit Zog ndaj qeverisë me qëllim organizimin e kurseve të veçanta për gratë në të gjitha qytetet e Shqipërisë

By | April 18, 2019

Telegrami ekskluziv (1928) . Kur presidenti amerikan uronte mbretin Zog

By | April 12, 2019

Le Peuple (1939) – Një letër e mbretit Zog drejtuar Sekretarit të Kombeve të Bashkuara

By | April 7, 2019

Mbreti Zog, pasardhës i Skënderbeut dhe shpëtimtar i atdheut shqiptar (Paris-Midi, 1935)

By | January 31, 2019

Më 5 janar 1943 Noli shkruante: Ta përkrahim mbretin Zog dhe Frontin e Bashkuar shqiptar

By | January 5, 2019

Teksti dhe fotot: 13 ditë kamping në Shqipërinë e Mbretit Zog, rrëfimi i francezit në revistën l’Escargot (1938)

By | January 4, 2019

Paris –soir (1939) – Mbreti Zog: “Froni nuk është kolltuk”

By | December 30, 2018

Le Matin (1940) – Mbreti Zog ka kërkuar viza për atë dhe familjen e tij me qëllim largimin nga Anglia për në Shtetet e Bashkuara

By | December 28, 2018

Le Gaulois (1929) – Kur Mbreti Zog shpallte të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi javore për të gjitha sektet fetare në Shqipëri

By | December 26, 2018

Le Figaro (1929) – Sëmundja e stomakut e mbretit Zog si pasojë e punës së konsiderueshme të realizuar prej tij

By | December 6, 2018

Le Petit Journal (1939) – Mbreti Zog u prit në Anvers të Belgjikës mes brohoritjeve të banorëve

By | December 4, 2018

Vizioni i mbretit Zog për një Shqipëri moderne pjese e qytetrimit Evriopian

By | November 11, 2018

Le Temps (1939) – Mbreti Zog, për arsye shëndetësore të Lekës, anulloi vizitën e qytetit të Bergenit dhe fjordeve norvegjeze

By | October 19, 2018

“Beqari më i kërkuar”, “duhanpirësi më i madh” me 2 mijë kostume, çfarë shkruanin mediat britanike për Mbretin Zog

By | October 13, 2018

Le Temps (1939) – Mbreti Zog dhe familja e tij ndodhen në Varshavë (Poloni) – Nga Aurenc Bebja, Francë – 29 Shtator 2018

By | September 29, 2018

Dy fotografi të rralla të mbretit Zog te Harku i Triumfit në Paris (21 gusht 1939) – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Shtator 2018

By | September 26, 2018

“Bella Venezia”, aty ku pastiçerët me famë botërore përgatitën tortën e dasmës së Zogut

By | July 24, 2018

Daily Mail (1933) : Ultimatumi i Musolinit që u refuzua nga Mbreti Zog

By | July 9, 2018

Fotografitë e rralla të mbërritjes dhe largimit të Mbretit Zog dhe Mbretëreshës Geraldinë nga Stambolli në shtypin francez

By | May 5, 2018

Le Matin (1928): Projekt–reformat e rëndësishme në Kushtetutën shqiptare të ndërmarra nga Mbreti Zog

By | April 2, 2018

Paris-soir (1939): Fotografia e rrallë e Leka Zogut dhe një pyetje në lidhje me fronin mbretëror

By | January 23, 2018

Ce soir (1939): Ja kërkesat e Italisë fashiste që Mbreti Zog refuzoi para pushtimit të Shqipërisë

By | January 12, 2018

Shqiptarët si perëndimorët! Vendimet e viteve ‘36-‘37 që imponuan kodin e ri të veshjes

By | December 30, 2017