VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: Esat Pashë Toptani

La France Libre (1918)- Profesori më i mirë francez i okulistikës erdhi nga Parisi në Lyon për të operuar Esat Pashë Toptanin

By | March 15, 2020

Esat Pasha – korrespondentit të La Gazzetta del Popolo, në Athinë (1917): “Ne nuk po kërkojmë asgjë tjetër përveç pavarësisë sonë kombëtare.”

By | February 29, 2020

Le Temps (1916)- Esat Pasha u dekorua në Londër nga i dërguari i mbretit George me titullin “Oficer i Madh i Shenjtorëve Michael dhe George”

By | February 7, 2020

Le Petit Parisien (1916)- Kryeministri francez priti Esat Pashën

By | January 29, 2020

Le Petit Parisien (1916) Intervista me Esat Pashën në hotelin Majestic, në Paris: “Unë kam ardhur në Paris për të pushuar, sepse jam jashtëzakonisht i lodhur…”

By | January 28, 2020

Le Figaro (1914)- Esat Pasha do të mundohet të bindë shqiptarët që të jetojnë në marrëdhënie të shkëlqyera me serbët

By | January 27, 2020

Esat Pasha – gazetarit të La France (1914): “Myslimanë jemi dhe mysliman duhet të jetë udhëheqësi ynë !”

By | January 25, 2020

Intervista e Esat Pashës për Le Petit Parisien (1914): “Princ Vidi nuk mund të jetë më mbret i shqiptarëve.”

By | January 22, 2020

Esat Pasha – redaktorit të “La Tribuna”, në Napoli (1914): “Nuk kam organizuar asnjë komplot në lidhje me ngjarjet e fundit në Shqipëri !”

By | January 19, 2020

Le Figaro (1914)- Perandori austriak dekoroi Esat Pashën më kryqin e madh të urdhrit të Franz-Jozefit

By | January 14, 2020

Excelsior (1914)- Kur Esat Pasha tentoi të falsifikonte dokumentin e dorëheqjes së tij

By | January 11, 2020

Le Petit Marseillais (1916) – Esat Pasha: “Dëshiroj të kthehem në Shqipëri si një turist i thjeshtë…”

By | January 9, 2020

Esat Pasha – të dërguarit special të gazetës franceze në Durrës (1916): “Dy lloj njerëzish janë të rrezikshëm për Shqipërinë…”

By | January 7, 2020

Esat Pasha – redaktorit të “Journal” në Durrës (1915): “Unë komandoj një vend të ndarë, gjysma e të cilit mbështet Austrinë dhe gjysma tjetër Turqinë…”

By | January 6, 2020

Esat Pashë Toptani – gazetës greke (1913): “Nuk besoj në krijimin e një shteti shqiptar! Shqiptarët janë popull me të meta, të paditur…”

By | November 30, 2019

Çfarë i rrëfyen profesorit francez Faik Konica në Durrës, Gjergj Fishta në Shkodër dhe Esat Pashë Toptani në Reth, në tetor të 1913?

By | October 30, 2019

ESAT PASHЁ TOPTANI – Nga MUSTAFA KRUJA

By | May 24, 2019

ATENTAT NË PARIS – Fragment romani nga SKIFTER KËLLIÇI

By | May 23, 2019

DITËT E MBRAME TË TURQISË NË SHKODËR ASE RRETHIM I QYTETIT 1912-1913 (V) – ÁT JUSTIN RROTA, OFM

By | November 3, 2018

Si iu dorëzua Princ Vidit kurora shqiptare, takimi me Esat Pashën në Gjermani

By | August 25, 2018

“Esat pashë Toptani nuk ua shiti Shkodrën malazezëve”: Një përgjigje nga libri i UET-PRESS për debatin politik aktual

By | July 28, 2018

Intervista – Niko Kotherja: Ja kush ishte me Avniun kur ai vrau Esatin

By | June 14, 2017

Pse Esat Pasha nuk pranonte ta quanin komandant të Shkodrës Nga Ilir Ikonomi

By | January 7, 2017

Refleksion mbi kritiken kunder Sali Berishes – Nga Enver Bytyçi

By | August 1, 2016