Voal – Memorandumi i mirëkuptimit u nënshkrua në Departamentin Amerikan të Shtetit nga ndihmës sekretari amerikan Raymond Seitz dhe ministri i jashtëm i Shqipërisë, Muhamet Kapllani të pranishëm krerët e PD në opozitë, Sali Berisha dhe Gramoz Pashko

Sot mbushen 25 vjet nga dita e rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe SHBA-së. Shefi i Euro-Azisë tek Zëri i Amerikës, Elez Biberaj përcjellë përmes një mesazhi në Facebook, përshtypjet e ceremonisë së rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe SHBA-së 25 vite më parë.

Elez Biberaj mbahet mënd për rolin aktiv që luajti tek  “Zëri i Amerikës”, që asaj kohe ishte shefi i  programit  shqip, duke patur një ndikim shumë të rëndësishsmë në ndryshimet demokratike të Shqipërisë së  vitit 1990.

“Njëzet e pesë vjet më pare, më 15 mars 1991, SHBA dhe Shqipëria rinisën marrëdhëniet diplomatike – pas më shumë se 50 vjet mosnjohje dhe vetëm tre muaj pasi në Shqipëri kishte rënë regjimi komunist. Memorandumi i mirëkuptimit u nënshkrua në një ceremoni në Departamentin Amerikan të Shtetit nga ndihmës sekretari amerikan Raymond Seitz dhe ministri i jashtëm i Shqipërisë, Muhamet Kapllani. Ceremonia u ndoq nga krerët e PD në opozitë, Sali Berisha dhe Gramoz Pashko”, shkruan Biberaj Biberaj.

THE 25TH ANNIVERSARY OF THE REESTABLISHMENT OF U.S.-ALBANIA RELATIONS

Twenty five years ago – on March 15, 1991 – the United States and Albania resumed full diplomatic relations – after more than fifty years of non-recognition and only three months after the demise of the Albanian communist regime. The Memorandum of Understanding was signed at a ceremony at the State Department by U.S. Assistant Secretary Raymond Seitz and Albania’s Foreign Minister Muhamet Kapllani. The ceremony was also attended by the leaders of the opposition Democratic Party, Sali Berisha and Gramoz Pashko.

 

2016-03-15_10-56-06