VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: ISMAIL QEMALI

VIDEO- Nga nisja e karrierës në administratën osmane deri tek Pavarësia, vijnë në COD fotot e rralla të Ismail Qemalit

By | July 9, 2020

Le Voltaire (1911)- Intervista ekskluzive me Ismail Qemalin në Kostandinopojë mbi revoltën e mundshme në Shqipëri

By | May 10, 2020

Ismail Qemali e Isa Boletini, redaktorit të Neue Freie Presse në Vjenë (1913): “Kosova e Mitrovica duhet t’i rikthehen Shqipërisë, përndryshe me këtë demarkacion…”

By | April 28, 2020

Le Soleil (1912)- Ismail Qemali: “Shqipëria nuk do ta pranojë më sovranitetin e Sulltanit.”

By | March 15, 2020

Ismail Qemali për Neue Freie Presse (1912): “Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt Adriatikut dhe të copëtojë Shqipërinë.”

By | February 25, 2020

L’Univers (1911)- Turqia, e shqetësuar për mikpritjen që iu bë Ismail Qemalit në Vjenë, kërkoi të sqarohej nga ambasadori austriak në Kostandinopojë

By | February 24, 2020

Le Figaro (1911)- Paqja, sipas deputetit shqiptar Ismail Qemali, është e pamundur midis turqve dhe shqiptarëve për këtë arsye

By | February 23, 2020

Le Petit Caporal (1909)- Thuhet se Ismail Qemali ka kaluar nga Greqia për në Shqipëri pesëdhjetë mijë pushkë dhe pesë milion fishekë me qëllim…

By | February 22, 2020

L’Echo de Paris (1912)- Ismail Qemali – ministrave të Fuqive të Mëdha: “Ndërhyni që t’u jepet fund armiqësive greko-turke, përndryshe Shqipëria…”

By | February 21, 2020

L’Événement (1900)- Sulltani e emëroi Ismail Qemalin guvernator të Tripolit për këtë qëllim…

By | February 21, 2020

Le Figaro (1916)- Ismail Qemali, dëshmitar në dasmën e drejtorit të gazetës “L’Evolution politique”

By | February 15, 2020

Le Rappel (1919)- Ismail Qemali, i cili ka luajtur një rol të madh gjatë revoltës shqiptare, sapo ka ndërruar jetë në Peruxhia

By | January 24, 2020

Ismail Qemali për L’Eclair (1914): “Nuk e ka fajin Princ Vidi për ngjarjet në Shqipëri, por oficerët hollandezë.”

By | January 22, 2020

Ismail Qemali për Le Matin (1913): “Njihen arsyet se përse Shkodra duhet të jetë shqiptare! Fuqitë kanë rënë dakord që Mali i Zi të nënshtrohet!”

By | December 30, 2019

L’Écho de Paris (1912)- Roli i Ismail Qemalit në marrëdhëniet midis Anglisë dhe shqiptarëve

By | December 28, 2019

Ismail Qemali – korrespondentit të Le Temps (1909) : “Ja pse u largova nga Kostandinopoja gjatë revoltës së 13 prillit.”

By | December 26, 2019

Le Petit Caporal (1914) – Ismail Qemali, Princ Vidit : “Ja i vetmi gabim që keni bërë.”

By | November 13, 2019

Le Petit Parisien (1914) – Ja zgjidhja që ka propozuar Ismail Qemali për qëndrueshmërinë e Shqipërisë në gazetën “Italia”

By | November 11, 2019

La France (1913) – Deklaratat e Ismail Qemalit nga Vjena për Dukën e Montpensierit dhe Kosovën

By | November 10, 2019

Korrespondenti i “Times” në Vlorë (1913): “Ja ç’bëri Ismail Qemali për përvjetorin e parë të shpalljes së pavarësisë shqiptare.”

By | November 9, 2019

Intervista e Ismail Qemalit për L’Echo de Paris (1913): Pavarësia e Shqipërisë, zgjedhja e princit dhe borxhi osman

By | November 8, 2019

Ismail Qemali për Le Siècle (1912): “Pavarësia e Shqipërisë do të jetë baza e rendit dhe ekuilibrit e popujve të Ballkanit dhe të paqes evropiane.”

By | November 7, 2019

Deklaratat e Ismail bej Qemalit nga Vjena (1911): “Qeveria osmane të plotësojë kërkesat e malsorëve shqiptarë.”

By | November 7, 2019

Piccolo e Triestes (1911) – Intervista e Ismail Qemalit në lidhje me kryengritjen e Shqipërisë së Jugut

By | November 4, 2019