VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: CHARLES BAUDELAIRE

Më 1 qershor 1857 – Charles Baudelaire boton përmbledhjen poetike “Fleurs du mal” (Lulet e së Keqes)

By | June 1, 2019

Letra e vetëvrasjes e Bodlerit shitet për 234 mijë euro

By | November 5, 2018

Më 31 gusht 1867 u nda nga jeta Charles Baudelaire, një nga poetët më të mëdhenj të Shekullit XIX

By | August 31, 2018

CIGANËT UDHËTOJNË – Poezi nga SHARL BODLER (Charles Baudelaire) – Përktheu FASLLI HALITI

By | July 17, 2018

FATI I KEQ – Poezi nga SHARL BODLER – (Charles Baudelaire) – Përktheu FASLLI HALITI

By | July 17, 2018

ALBATROSI – Poezi nga SHARL BODLER (Charles Baudelaire) – Përktheu FASLLI HALITI

By | July 17, 2018

Baudelaire dhe shpirti i “camera obscura” – Nga Luan Rama

By | December 15, 2017

MOESTA ET ERRABUNDA – Poezi nga SHARL BODLER – Përktheu: FASLLI HALITI

By | July 17, 2017

Më 9 prill 1821 lindi poeti Charles Baudelaire, prijës i simbolizmit, parnasianizmit, novator i lirikës

By | April 9, 2017

HIMN BUKURISË Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE; Shqipëroi: ELIDA BUÇPAPAJ Ilustruar me pesë foto të LAETITIA CASTÀ nga Ansa

By | February 19, 2017

Ajo shkon e vjen me indiferencë aq mizore – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – I shqipëroi: ELIDA BUÇPAPAJ

By | November 10, 2016

195 vjet më parë lindi poeti Charles Baudelaire

By | April 9, 2016

OBSESIONI* – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu: EMIL ASDURIAN

By | April 9, 2016

Suljotët e Delacroix …. dhe tabloja e gjymtuar – Nga LUAN RAMA

By | February 3, 2016

Nga Baudelaire tek Migjeni Nga MOIKOM ZEQO

By | December 27, 2015

Trishtimet e Hënës – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu EMIL ASDURIAN

By | December 15, 2015

Njeriu dhe deti – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu: EMIL ASDURIAN

By | December 7, 2015

Ideali – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu EMIL ASDURIAN

By | November 25, 2015

Ciganët në udhëtim – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu: EMIL ASDURIAN

By | November 1, 2015

Shija e asgjësë – Nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu EMIL ASDURIAN

By | October 14, 2015

Aforizma nga Charles Baudelaire (Sharl Bodler, 1821-1867)

By | October 11, 2015

NJË GRAVURË MAHNITËSE – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Përktheu: EMIL ASDURIAN

By | August 28, 2015

HIMN BUKURISË – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE; Shqipëroi: ELIDA BUÇPAPAJ

By | July 14, 2015

DON ZHUANI NË FERR – Poezi nga CHARLES BAUDELAIRE – Shqipëroi EMIL ASDURIAN

By | June 25, 2015