Ministri i Punëve të Jashtme i Kroacisë, Miro Kovaç, ka porositur autoritetet serbe që të largohen nga retorika e Milosheviçit. Ai ka shtuar se Kroacia nuk do të lejojë që Serbia t’i mbyllë kapitujt 23 e 24 me Ligjin për juridiksionin e përgjithshëm, njofton tv n1.

Në pyetjen nëse Kroacia a do të lejojë mbylljen e kapitujve 23 e 24 në negociatat e BE-së me Serbinë, Kovaç u përgjigj: “Jo dhe nuk guxon.”