Kerry tha se luftanija amerikane që ishte në ujërat ndërkombëtare, mund t’i rrëzonte aeroplanët luftarakë rusë të tipit Su-24, sipas rregullave nderkombetare.

Ai theksoi se ka biseduar me zyrtarët në Moskë dhe shpreson se raste të fluturimeve të tilla nuk do të përsëriten.

Por dje, Ministria e Mbrojtjes e Rusisë e ka mbështetur aksionin e pilotëve rusë, duke thënë se ata kanë respektuar të gjitha rregullat e sigurisë.

Zyrtarët ushtarakë amerikanë thanë se aeroplanët luftarakë rusë nuk ishin të armatosur, por i janë afruar aq afër luftanijes, U.S.S. Donald Cook, sa që kanë krijuar “valë në ujë”. Burimi: theguardian.com