Besim Sahatçiu, gjyshi i Rita Orës, pionieri i regjisurës së mirëfilltë shqiptare në Kosovë

Regjisori, Besim Sahatçiu, u lind më 2 tetor 1935, në Pejë. Shkollën fillore dhe të mesmen, Besim Sahatçiu i kreu në qytetin ku u lind. Më tej ndoqi dy vjet letërsi botërore në Universitetin e Beogradit. Pas ndërprerjes së studimeve, për shkak të shërbimit ushtarak të detyrueshëm, punoi katër vjet si përkthyes në “Rilindje”. Më … Continue reading Besim Sahatçiu, gjyshi i Rita Orës, pionieri i regjisurës së mirëfilltë shqiptare në Kosovë