VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Heqja e dënimit të përjetshëm për Dritan Dajtin, reagon ashpër Ministrja e Drejtësisë

By | February 10, 2019

Komentet

Pa Republikën e re, do të vërtitemi si minj në çark! – Nga ARTAN FUGA

Katër gjëra megjithatë rrekem t’i kuptoj por nuk arrij ende t’a kap fillin:

E para, si është e mundur që krerët e partisë në pushtet merren me ushtruesit e dhunës para kryeministrisë ose me opozitarët në Kuvend, dhe nuk shohin mijra njerëzit që vijnë të shprehin pakënaqësinë e tyre nga ana e anës në kryeqytet! Po me këta si i bëhet hallit? Si studentët paskëshin halle të drejta kurse familjarët e tyre jo?

E dyta, si arritën krerët e opozitës ta lexojnë mesazhin e popullit protestues, oh sa legjitim! që ky mesazh ishte : “digjni mandatet!” Mund të jetë veprim i drejtë ose i gabuar, nuk më takon ta shpreh duke bërë parashikime në erë, por më mbetet misterioz fakti se me çfarë e lexuan mesazhin e elektoratit të tyre? Si e lexuan?

E treta, nëse një qeveri teknike do të jetë zgjidhja për zgjedhje të drejta, dhe mundet që ajo të jetë rruga, nuk i hy atij debati, si do të lihet një qeveri teknike me një kuvend ku të mos ketë deputetë nga të gjitha krahët. Do të ishte e frikshme një Shqipëri me qeveri teknike nëse pas nuk do të kishte një Kuvend mbështetës!

Qeveri teknike pa kuvend funksional???

Unë i druhem!!!

E katërta, po këshilltarët nëpër bashki a do t’i djegin mandatet, apo ata do të qendrojnë? Cfarë kuptimi ka që ata të qendrojnë nëse deputetët i lenë pendët Kuvendit!

Sa për mua unë i qendroj mendimit njësoj si para dy vitesh: Duhet REPUBLIKË E RE!

Pa lëvizur asnjë presje. Prej 15 vitesh argumentuar te libri im Shoqëria Periferike që shtëpia botuese PAPIRUS, po e riboton së shpejti!

Pa atë, pra pa një reformim rrënjësor të shtetit dhe vendosjen e një shteti të së drejtës, politika në gjendjen sikurse është nuk e nxjerr dot gomarin nga balta!

Përtej dështimit të një politike të caktuar, kemi edhe dështimin e të gjithë modelit të qeverisjes, të drejtësisë, të shkollës, të pronësimit, të të drejtave të njeriut, të shpërndarjes të pasurisë, të modelit ekonomik, etj., të të trija këtyre dekadave.

Nuk jemi budallenj të mos e shohim realitetin në sy!

Pa Republikë të re, do të vazhdojmë të rrotullohemi si minj të zënë në çark!

Romeo Gurakuqi: Qeveri tranzitore eshte para se gjithash nje qeveri e njerezve patriote, te ditun dhe te ndershem

Te mos mendoje ndonje nga zedhenesit e perkushtuar te Ortakerise, qe kriza do te zgjidhet duke zevendesuar djalin aventurier te anetarit te Presidiumit te Kuvendit Popullor, me djalin “patriot” te anetarit te Komitetit Qendror!

Eshte veçse nje manover qesharake e papranueshme, nje levizje foshnjerake e aktoreve te lidhjeve te vjetra.

“Dirigjenti” dhe “violina e pare” e “orkestres” se grabitjes se mandateve ne zgjedhjet e 25 qershorit 2017, jane njelloj pergjegjes per ndertimin e piramides ilegjitime te pushtetit socialist.

Madje, askush nga pergjegjesit e drejtperdrejte te krimit elektoral, te grabitjes se parase publike, te ndertimit te ndermarrjeve dhe bankave fantazme, nuk do te jete i pranueshem si trampoline e zgjidhjes se krizes.

Qeveri tranzitore eshte para se gjithash nje qeveri e njerezve patriote, te ditun dhe te ndershem; nje ekip teknicienesh te paanshem dhe racionale, qe do te kene si mision te vendosin ne balance Shtetin dhe nensistemet perberes te tij, te deformuara ne menyren me te pangjashme, nga veprimi irracional dhe i kompromentuar, i njeriut qe drejtoi per 6 vite qeverine.

Asnje kompromis i ketij lloji nuk e shpeton kete legjislature nga asgjesimi. Vetem nje zgjidhje e vertete dhe thelbesore, qe perjashton nga vendimarrja politikanet delinkuente te kapur ne vjedhje dhe pergjime me bandat, mund te jete e pranueshme.

Problemi themelor mbetet pikasja e nje Kryeministër te duhur, atij te paanshmit dhe te pakapurit prej Ortakerise se kompromiseve te paprincipta.

Koha e numerimit mbrapsht per Grupimin Socialist tashme ka filluar!

Opozita Demokrate e tha fjalen e vet.

Te enjten populli do te thote kumtin e tij, pavaresisht nese KM do ta mbaje ose jo, telefonin ne veshin e tij te majte.

Avokati i Popullit nis hetimet për gazin lotsjellës dhe ushtrim dhune në protestën e 16 shkurtit

Institucioni i Avokatit të Popullit ka nisur hetimet për sjelljen e policisë gjatë protestës së opozitës të zhvilluar më 16 shkurt për përdorimin e shpërpjesëtuar të gazit lotsjellës dhe për ushtrim dhunë gjatë arrestimit të protestueseve.

 

Ky institucion njoftoi se ka monitoruar në mënyrë të kujdesshme tubimin e qytetarëve më datë 16.02.2019 si dhe sjelljen e autoriteteve ligjzbatuese gjatë dhe pas zhvillimit të këtij tubimi.

Ish drejtori i INUK Florenc Hoxha ka bërë ankesë për dhunë nga ana e policisë.

Njoftimi

Një ekip i zgjeruar ekspertësh të Avokatit të Popullit ka qenë i angazhuar në ndjekjen nga afër të zhvillimeve duke kryer të gjitha verifikimet e nevojshme në përputhje me mandatin e sanksionuar nga Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë për institucionin e Avokatit të Popullit.

Në përfundim të monitorimit, Avokati i Popullit ka konstatuar se protesta e 16 shkurtit është zhvilluar përgjithësisht brenda standardeve normale të një tubimi paqësor.

Qytetarët kanë qenë të pranishëm të shumtë në numër dhe – përveç një numri të vogël e të veçuar individësh – në një shumicë dërrmuese qytetarët janë shfaqur të qetë dhe të paangazhuar në akte kërcënuese për rendin, qetësinë dhe sigurinë publike.

Avokati i Popullit çmon se sado i parëndësishëm qoftë numri i qytetarëve që e injorojnë ligjin dhe përfshihen në veprime të dhunshme, cenimi i pronës publike si dhe veprimet në kundërshtim të sigurisë dhe rendit publik janë te papajtueshme me të drejtën kushtetuese të protestës dhe demtojne jo thjesht pasurinë publike por edhe të drejtën e qytetarëve të tjerë për të protestuar paqësisht.

Gjithsesi, roli i Avokatit të Popullit ka të bëjë me garantimin e sjelljes së autoriteteve shtetërore në respekt të ligjit dhe të drejtave civile të qytetarëve.

Nga verifikimet paraprake të ekipit monitorues është konstatuar se forcat e ruajtjes së rendit në përgjithësi e kanë menaxhuar me rregullsi protestën, pa u angazhuar në ushtrim dhune mbi qytetarët protestues.

Gjithsesi, nisur edhe nga ankesa të ardhura prej qytetarëve të pranishëm në protestë, Avokati i popullit ka ngritur pyetje në lidhje me proporcionalitetin e përdorimit të gazit lakrimogjen apo edhe të pajisjeve të tjera shpërthyese që u hodhën nga forcat e ruajtjes së rendit mbi masën e qytetarëve gjatë protestës.

Avokati i Popullit, në datë 17/2/2019 u ka drejtuar kërkesa zyrtare autoriteteve të Policisë së Shtetit dhe Gardës së Republikës, për të dhënë sqarime mbi llojin, sasinë, përqendrimin, përbërjen, dhe prejardhjen e këtyre lëndëve.

Gjithashtu Avokati i Popullit ka kërkuar të informohet zyrtarisht mbi protokollin zyrtar që zbatohet për përdorimin e këtyre lëndëve, llogaritjet sipas të cilave administrohet sasia e duhur për një numër të caktuar qytetarësh dhe të dhëna të tjera që do të përcaktojnë nëse sasia e përdorur e lëtyre lëndëve nga ana e forcave të rendit synonte vetëm neutralizimin e grupit të vogël të dhunuesve, apo intimidimin dhe privimin e një numri të madh protestuesish paqësorë nga ushtrimi i së drejtës së tyre kushtetuese për tubim.

Po ashtu, Avokati i Popullit ka ndjekur zyrtarisht edhe procedurat e ndalimit të një numri pjesëmarrësish në tubim nga ana e organeve ligjzbatuese gjatë orëve të mbrëmjes në vijim.

Përfaqësuesit e Institucionit kanë marrë informacione pranë autoriteteve drejtuese të Policisë së Shtetit dhe u janë vënë në dispozicion dokumentet shoqërues me anë të të cilave janë kryer këto arrestime.

Avokati i Popullit ka kërkuar dhe i është lejuar të zhvillojë takime me të 16 qytetarët e ndaluar nga Policia e Shtetit pas përfundimit të tubimit.

Të pyetur individualisht nga Avokati i Popullit, 15 prej qytetarëve nuk kanë shprehur pretendime për ushtrim dhune apo për shkelje të procedurave standarde të ndjekura nga Policia e Shtetit në ndalimin e tyre.

Në një rast, dhe posaçërisht qytetari F.H. ka raportuar një seri shkeljesh nga ana e Policisë së Shtetit gjatë operacionit për ndalimin e tij, pamje filmike të të cilit janë publikuar edhe në disa media.

Sipas deklarimeve të qytetarit por edhe pamjeve filmike të publikuara në media, një numër i madh forcash policore janë angazhuar për të kryer ndalimin në orët e mbrëmjes në banesën e tij. Sipas Avokatit të Popullit, ky raport kaq i shpërpjesëtuar angazhimi i një numri kaq të lartë anëtarësh të organeve ligjzbatuese për thjesht arrestimin e një qytetari të vetëm, mund të përbëjë një formë demonstrimi të panevojshëm represiviteti.

F.H. ka denoncuar edhe se hyrja e forcave të rendit në mënyrë të dhunshme pa kërkuar më parë as akses normal në mjediset familjare është në shkelje të procedurave standarde. Në mënyrë të veçantë ekspozimi i armëve në brendësi të banesës dhe në prani të fëmijëve të tij të mitur si dhe përdorimi i fjalëve fyese dhe degraduese ndaj tij përbëjnë shkelje të ligjit nga ana e efektivëve që kanë ekzekutuar urdhërin e arrestit. Sipas deklarimeve, bashkëshortja e qytetarit si dhe të dy fëmijët e mitur 12 dhe 5 vjeç kanë pësuar shok psikologjik nga ky manifestim i panevojshëm brutaliteti.

Si nga pyetja e shtetasit F.H. ashtu edhe nga pamjet filmike të bëra publike në media, rezulton se sjellja e efektivëve që kanë ekzekutuar mandatin e arrestit është në kundërshtim me procedurat e ndalimit dhe shoqërimit dhe jo vetem kaq, por gjithashtu rezulton se nga ana e tyre ka edhe pasur ushtrim dhune verbale e fizike.

Pasi është dërguar në ambientin e shoqërimit të DVP Tiranë, qytetari është vizituar nga mjeku i këtij institucioni i cili ka rekomanduar që të dërgohet në Spitalin Ushtarak të Traumës për të marrë ndihmë mjekësore, sepse sipas atij goditjet në pjesën e kafkës prapa veshit ishin të rrezikshme për jetën. Pas rekomandimit të mjekut ai është dërguar në Spitalin Ushtarak dhe ka bërë ekzaminimet përkatëse ndërmjet të cilave skaner, si dhe ka marrë serum. Mbasi ka përfunduar ekzaminimet është shoqëruar në DVP Tiranë ku Oficeri i Policisë Gjyqësore në pranë të avokatit të tij i ka komunikuar arrestimin në flagrancë.

Ndërkohë u konstatua se nga mjeku i institucionit të policisë ishte bërë shënimi në regjistrin e vizitave të personave të arrestuar/ndaluar duke pasqyruar pretendimet e tij për ushtrim dhune fizike, si dhe konstatimin e hematomave në pjesën e kokës prapa veshit të djathtë.

Gjithashtu, sipas deklarimeve të avokatit të qytetarit F.H dhe familjarëve të tij, në banesën e tyre është kryer edhe një kontroll (i pasuar edhe nga një i dytë në orët e natës), gjë për të cilën nuk është paraqitur asnjë dokumentacion justifikues.

Nga ana e Avokatit të Popullit do të vazhdojë kryerja e veprimeve të mëtejshme hetimore administrative duke pyetur efektivët që kanë bërë shoqërimin e shtetasit F.H., si dhe të dëshmitarëve të mundshëm që kanë dijeni rreth pretendimeve të tij, si dhe të dokumentacionit të administruar lidhur me atë dhe personat e tjerë nga organet e Policisë dhe Prokurorisë Tiranë.

Përtej dhunës verbale dhe fizike të evidentuar në pamjet filmike, raportet mjekësore dhe kontaktin fizik vizual me shtetasin F.H., verifikimi i pretendimeve për shkelje të procedurave në ndalimin e këtij shtetasi si dhe i kryerjes së kontrolleve në kundërshtim me procedurën ligjore të parashikuar nga ligji, cenon rëndë të drejtat e tij kushtetuese.

Lubonja: Rama e keqja më e madhe, të rrethohet prokuroria

Vendimi i opozitës së bashkuar për të djegur mandatet, për Fatos Lubonjën nuk është e vetmja mënyrë që të çon tek rrëzimi i kryeministrit Rama.

I ftuar në rubrikën “Opinion” në studion e lajmeve në News 24, Lubonja tha se duhet të rrethohet Prokuroria e Krimeve të Rënda tashmë.

“E keqja kryesore e këtij vendi është Rama, ai i poshtëron çdo ditë, ju thotë deputetëve të opozitës se janë qenë që lehin, pra për të je i vrarë, i papërfillur. Në këtë situatë jemi përballë të panjohurave, ndaj unë shkoj në prokurori dhe ju rrethoj zyrat, se i kanë provat për vjedhjen e votave në zgjedhje. çfarë ndodh në botë? Në një rast të tillë kryeministrit i hapet një proces për vjedhje votash dhe le të thotë ky pastaj Dako do zgjidhet prapë se këto të përgjimeve janë veç llafe. Unë rrethoj Prokurorinë dhe nuk e lë këtë të dalë pa e marrë një vendim. S’ka nevojë fare të reflektojë Rama, shkoj atje e rrethoj Prokurorinë”,- u shpreh ai.

Salianji: Kundër protestuesve u përdor gaz helmues luftarak

Pas përfundimit të protestës deputeti i PD-së Ervin Salianji është ndalur te gazi lotsjellës i përdorur sot nga policia për të larguar demonstruesit. Përmes një postimi në faqen  e tij të ‘Facebook” Salianji ngre pikëpyetjen për prejardhjen e gazit të përdorur ndërsa shton se shumë protestues u paralizuan. Deputeti demokrat shprehet se gazi ka një lëndë shtesë ‘additiv’  që dha efekt aq të fortë.

Postimi i Ervin Salianjit

E vetmja dhunë sot ishte dhuna e qeverisë!

Përdorimi i Gazit Lotesjelles i cili sipas ekspertëve klasifikohet ne lendet kimike luftarake te lehta, por me pasoja.
Fakti paralizues i momentit, tregon per nje additiv, prandaj duhet kerkuar burimi nga ka ardhur ky gaz. Ne vende si Shqiperia perdoren arme kimike eksperimentale antidemonstrate. Qytetarët sot janë rrezikuar, sot qeveria i ka hapur luftë qytetarëve!
Prokuroria duhet të hetojë dhe të nxjerrë para përgjegjësisë shpërdoruesit e pushtetit!

Një protestë e sakrifikuar në altarin e “17 majit” – Nga ERL MURATI

U duk si një lajthitje post-Shën Valentini deklarata e 15 shkurtit e Elisa Spiropalit në emisionin “Provokacija”. Ajo tha se PS-ja është e gatshme të lëshojë pushtet ndaj opozitës sipas modelit “ca bashki t’i drejtojmë ne, ca ata”. Por Spiropali vetëm e lajthitur nuk është, prej pak javësh ajo u emërua ministre dhe mban postin e zëdhënëses së qeverisë, pra është zëri direkt i Edi Ramës.Kjo “ofertë” e Ramës 24 orë para protestës, mund të ketë qenë diversion ndaj opozitës. Por, në dritën e zhvillimeve të sotme ajo shëmbëllen më shumë me një këmbanë alarmi. Dhe “alarmi” është, mos është marrë peng opozita në këtë vend?

Lulzim Basha ka disa javë që mobilizon popullin për “protestën më të madhe që ka parë ndonjëherë Shqipëria”, siç thotë ai, apo për protestën ku “populli merr në dorë fatet e tij” apo ca më keq, ku “shqiptarët do të rrethojnë kryeministrinë”. Ai përsëriti se opozita nuk do të tërhiqet derisa të arrijë qëllimin: qeveri tranzitore, pa Edi Ramën, që do të garantonte zgjedhje të lira e të ndershme.

E pra në orën e pestë të protestës, me bilancin e xhamave të thyer, kërpudhës së prishur, skelës së shembur dhe syve të lotuar nga gazi lotsjellës, ajo që u paralajmërua si demonstratë pa kthim, mori fund.

“Herën tjetër…”, kërcënuan krerët e opozitës para kamerave.

Po herën tjetër, sepse këtë herë opozita vendosi të zbatojë lejen e policisë, protestuesit u rreshtuan para kryeministrisë dhe jo në krah të saj, siç ishte paralajmëruar në rrethimin e famshëm.

E pra unë nuk besoj se opozita s’ka fuqi të rrethojë kryeministrinë apo se krerët e protestës u bënë papritmas “burra shteti” që zbatojnë rregulloret e Sandër Lleshajt.

S’dua të keqkuptohem: ky shkrim nuk është zhgënjim për “dhunën e pamjaftueshme”, përkundrazi. Dhuna është krim dhe ajo nuk duhet relativizuar apo glorifikuar në asnjë rast.

Por populli thotë: o fol e mba, o…

Nëse ke paralajmëruar qëndresë, qëndresë duhet të bësh. Studentët u thanë në të ftohtin e dhjetorit dhe pavarësisht se ca thonë “protesta dështoi”, qëllimin e arritën. Kërkuan anulim tarifash, fituan përgjysmim tarifash. Pra, sakrifikuan, por nuk dolën duarbosh.

Pse kujtoni se bërtisnin sot “Berisha – Berisha” militantët e PD? Mos i mori malli pas 6 vitesh për Doktorin? Aspak, por ata refuzojnë mënyrën “tërhiq e mos e këput” të të bërit opozitë nga Lulzim Basha.

Ka gjasë që kumti i Spiropalit “ca bashki ne, ca ata” të mos ketë qenë diversion, por një konfirmim i hijes së zezë të mesnatës së 17 majit 2017, ku Edi Rama dhe Lulzim Basha u mbyllën për orë të tëra, kokë më kokë, për të vendosur fatin e zgjedhjeve të ardhshme.

Dihet përfundimi i marrëveshjes: bashkëqeverisje, pra ndarje pushteti në tavolinë.

Andaj unë e shoh si kulminacion të filozofisë së 17 majit, emërimin e Bodes në BSH, emërimin e Bregut në RCC, emërimin e gardistëve të 21 janarit në PS, rikthimin e drejtorëve të kohës së Berishës në krye të policisë së Shtetit, promovimin e negociatorëve të paktit famëkeq detar nga kjo qeveri, ruajtjen e bizneseve të përbashkëta nëpërmjet oligarkëve të përbashkët, etj.

Kohë pas kohe, njerëz të ndryshëm politikanë ose jo, kanë hedhur dyshime se ky pakt famëkeq vazhdon, se Rama dhe Basha pavarësisht teatrit me vezë dhe bojë ditëve të enjte, ruajnë komunikimin mes tyre. Këtë e pohoi edhe kryeministri Rama 3 javë më parë. Ditën kur i tha Berishës “a e kalon dot Atlantikun”, midis rreshtave ai iu drejtua Bashës “se ne komunikojmë…”

E pra, nëse Rama dhe Basha komunikojnë, ata nuk e bëjnë se janë shokë fëmijërie, klase e lagjeje, nuk e bëjnë se i lidh profesioni e pasioni. Ky komunikim është një thikë në shpinën e demokracisë, ku popullit i serviret një teatër kinse pluralist dhe në fakt, pluralizmi sakrifikohet në altarin e një duopoli politik, ku rotacioni ndodh në tavolinë e ku pushteti i rradhës kujdeset për shëndetin, pasurinë dhe mosprekjen nga drejtësia të opozitës së rradhës.

Teatri vazhdon, të gjithë flasin në emër të popullit dhe i vetmi që e ha në fund, është populli.

Mbyllet protesta e opozitës, të enjten tubimi i radhës para parlamentit

Pas pothuajse 5 orësh u mbyll protesta e sotme e thirrur nga opozita përballë kryeministrisë.

Në fjalën e tij mbyllëse, kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, falenderoi pjesëmarrësit në protestë dhe i la takim ditën e enjte për një protestë tjetër, kësaj radhe përpara Parlamentit.

“Dua sot në emër të opozitës t’u shpreh mirënjohjen më të thellë qindra mijëra shqiptarëve që i dhanë zë revoltës dhe kryengritjes qytetare. Le të zotohemi sot se kjo kryengritje qytetare do të vazhdojë deri në përmbysjen totale të këtij sistemi të kalbur dhe t’ju ftoj të enjten në orën 10:00 në protestën tjetër më të bashkuar dhe të vendosur se kurrë.

Ne do të vazhdojmë të jemi të vendosur kundër qeverisë hajdute. Ditën e enjte, populli do t’i japë një përgjigje tjetër narkoshtetit duke marrë fatin në duart e tij. Ndaj ju ftoj të gjithëve, duke u falenderuar nga zemra për këtë qëndresë të jashtëzakonshme të jemi edhe më shumë edhe më të vendosur edhe më të bashkuar të enjten e javës së ardhshme”, tha Basha.

Protesta – Dhjetëra mijë drejt Tiranës, ja sa qytetarë janë nisur sipas qarqeve

Burime nga PD-ja bejne me dije se mengjesin e sotem raportohet se drejt Tiranës janë nisur më shumë se 50 mijë qytetarë drejt Tiranës.

Ja pjesemarrja sipas qarqeve:

Qarku Shkodër – 8000 qytetarë

Qarku Lezhë – 6800 qytetarë

Qarku Kukës – 4000 qytetarë

Qarku Dibër – 3500 qytetarë

Qarku Durrës – 9100 qytetarë

Qarku Elbasan – 7500 qytetarë

Qarku Berat – 3000 qytetarë

Qarku Fier – 4800 qytetarë

Qarku Vlorë – 4500 qytetarë

Qarku Gjirokastër – 2000 qytetarë

Qarku Korçë – 4200 qytetarë

Sulltan Rama rá: Sovrani merr në dorë fatet e Atdheut – Nga Azgan HAKLAJ

Rama e shpura e tij kriminale ia mbathi për në Vlorë.
Një shprehje e urtë arabe thotë: “kur nuk shkon Muhameti tek mali shkon mali tek Muhameti”. Por mali i Muhameti është mali i vyrtytit, i moralit, i besimit, i kuvendit me Zotin, ndërsa Rama dhe Rilindja e tij janë sinonim i një mali me krim, hajni, korrupsion e mëkate të panumërta.
Uzurpimi i shtetit nëpërmjet pushtetit, shkatërrimi i institucioneve ligjvenëse e kushtetuese, shitja e interesave kombëtare, dhënia e pasurive të vendit me konçesion, është “feja” në të cilën beson ai dhe oligarkët e krimit, të cilët sponsorizuan ardhjen e tij në pushtet, me dhunë e kërcënime, me vota të blera nga narko-trafikantët, kapot e krimit.
Rama shkoi në Vlorë për t’u dhanë llogari padrinove të tij mafiozë se ai tani e ka tashmë të pamundur të qeverisë, në një kohë kur skandalet shpërthejnë çdo ditë dhe kur shqiptarët dhe aleatët e tyre perëndimorë po ia shtërngojnë përditë litarin rreth qafës.
Ndërkaq në Tiranë qindra e mijëra shqiptarë, burra e gra, djemë e vajza, studentë, profesorë, sindikalistë, mjekë, mësues, përfaqësues të shoqërisë civile, pensionistë e të papunë, patriotë nga të gjitha trojet arbërore do marrin në dorë fatet e Atdheut për të shpëtuar demokracinë dhe gjymtyrët e lisit kombëtar nga copëtimi.
Edi Rama ashtu si të gjithë neodiktatorët që atdheun e tyre e konsiderojnë Sulltanat e dhunën e kartonit një Shpatë Demokleu në qafën e Opozitës do të marrë çmimin që meriton.
2.000 vjet më parë në trojet dardane komandanti i legjioneve romake, i joshur nga bukuria e një vajze dardane, bija e Princit të Dukagjinit, i urdhëroi ushtarët e tij:
“Këtë vajzë e dua të gjallë”. Kur shqipja dardane u hodh nga shkëmbinjtë duke u flijuar për Atdhe ushtarët e tmerruar i thanë komandantit: “Ra vetë”. Populli e përjetësoi duke e pagëzuar vendlindjen e saj me emrin e sotëm Rahovec, në Kosovë.
Rama iku në Vlorën e Ismail Qemalit e ban mirë të hidhet nga shkëmbinjtë e bregdetit në det që të martirizohet, të thonë se ra vetë për shkak se nuk po ban dot bashkimin kombëtar me folklorizmat e tij.
Edhe pse nuk do të përjetësohet në histori si dishepull apo Ati i Kombit të Bashkuar, të paktën të fshehë identifikimin si Esat Pasha i Dytë dhe të mbetet ikonë e Elisa Spiropalit.
Në fakt Rama ka rá, por nuk do të mbetet në histori as sa Vajza e Rahovecit me aktin e saj heroik.
Nuk ka rënë vetëm Qeverisja, që identifikon një mazhorancë. Ka rënë krejt Shteti.
Pasi erdhi në pushtet me votat e vjedhura e të blera, me dhunë e terror ndaj administratës dhe Opozitës, pasi e mbushi Parlamentin me vrasës e kriminelë ordinierë, Kryeministri Rama mandatoi në pushtetin vendor, në oazet e tij të krimit e trafiqeve, monstra të tipit Dako, Roshi, Sejdini, kumbarë të kriminelëve e trafikantëve.
Mazhorancat absolute të ardhura në pushtet me ortakëri e sponsorizim të Mafies janë djepi i neodiktaturave dhe faktori determinant në shkatërrimin e Demokracisë, Shtetit e institucioneve kushtetuese, mekanizmave të vetme të cilat janë garante të Lirisë dhe Demokracisë.
Kryeministri e ka shkatërruar tashmë të gjithë infrastrukturën dhe bazën mbi të cilën funksionon një shtet dhe institucionet e tij në një shoqëri të lirë dhe demokratike.
– Gjyqësori ka rënë.
– Gjykata Kushtetuese, garante e Lirisë dhe e të Drejtave të Njeriut nuk funksionon.
– Gjykata e Lartë, hallka e fundit që garanton drejtësinë është shuar.
Organi qendror i akuzës është rrëmbyer në mënyrë antikushtetuese nga shërbëtorët e verbër dhe të bindur të Kryeministrit.
Vetingu në Drejtësi është kthyer në një instrument politik në dorë të Qeverisë dhe në një gjueti shtrigash kundër atyre që nuk pranojnë të rekrutohen si jeniçerë të qeverisë.
Premtimi e “projekti” i Ramës e i Rilindjes për një Shqipëri Europiane është në fakt projekti më antieuropian e antikombëtar, i realizuar nga një qeveri në tërë historinë e Shtetit Shqiptar.
Rama e ktheu Shqipërinë në një Kolumbi të Europës, në një parajsë të trafikantëve.
Një gjë të tillë nuk ka guxuar ta bante as diktatori Hoxha, i cili atëkohë kishte autoritet, forcë e mjete logjistike shumë herë më të mëdha e të fuqishme se piktori e publicisti i dështuar.
Rama nuk është vetëm arkitekt i shkatërrimit të Shtetit të Shqipërisë Londineze.
Rama, përmes përfshirjes së tij në skenarin ruso-turko-serb për destabilizimin e Ballkanit dhe ndarjen e Trojeve Shqiptare, plotëson trekëndëshin me Haxhi Qamilin dhe Esat Pashë Toptanin, si trekëndëshi i Zi i Bermundës, për fatet e Kombit tonë.
Është i vetmi Kryeministër në histori që këmbëngul në ndarjen e Kosovës, pjesës më vitale të nacionalizmit e të patriotizmit shqiptar, djepi i kuvendeve, besëlidhjeve, kryengritjeve që farkëtuan e finalizuan Pavarësinë e Shqipërisë.
Skenarët e hershëm ruso-turko-serbë për përmbysjen e qeverive demokratike e proeuropiane në Maqedoni e në Mal të Zi kanë dështuar sëbashku me përpjekjen për ta mbajtur në burg Kryeministrin e Kosovës, simbolin e Luftës për çlirimim e saj, betejës për çertifikimin e kësaj Kauze, e sot për mbrojtjen nga ndarja të Trojeve Tona, z. Ramush Haradinaj, si dhe tentativën për eleminimin fizik të udhëheqësit të Opozitës, z Lulzim Basha e për të jetësuar në Shqipëri Luftën Civile.
Marrveshja Rama-Basha ishte një precedent në historinë e politikës shqiptare.
Unë e kam quajtur një Rambuje të Dytë në një shkrim atëkohë. Lideri i Opozitës me një vizion largpamës e të guximshëm, edhe pse ishte i bindur për koston politike, e nënshkroi këtë Marrveshje duke vënë në plan të parë interesat më të larta të Shqipërisë, të Kosovës dhe të Shqiptarëve në Maqedoni dhe në Mal të Zi. Koha i dha të drejtë.
Mali i Zi dhe Maqedonia në NATO dhe drejt BE-së. Kosova aspirante për në BE dhe në Aleancën e Atlantikut janë arritje madhore, për të cilat Rugova, Ramush Haradinaj, Ali Ahmeti, Lulzim Basha kanë kontribut të shquar në historinë e re të Kombit Shqiptar.
Sot Opozita dhe Populli Shqiptar nga Apet e Bregdeti, nga Lindja dhe Perëndimi, do të zbarkojnë në Tiranë dhe ashtu si dikur aleatët në Normandi për të fituar me çdo çmim e për të marrë bunkierin e fundit që e mbron me dhunë, mashtrim, intriga e pabesi neodiktatori, despoti dhe aventurieri i fundit politik në historinë e Kombit tonë, Sulltan Rama.
Largimi i Ramës e bandës së tij është imperativ i ngutshëm i Kohës dhe njëherësh Urdhër Suprem i Sovranit dhe i Atdheut për të shpëtuar Demokracinë në Shqipëri dhe për të ndaluar copëtimin e Trojeve Amtare.
Sejmeni i bandave të krimit dhe i mafies politike, sherbëtori i bindur i carëve ruso-otoman të Kremlinit dhe Ankarasë, Kryeministri që guxon të nxjerrë në pazare e të shesë interesat më të larta e të shenjta të Atdheut dhe të Kombit, do të marrin sot Ultimatumin e Fundit në emër të Atdheut e të Lirisë nga burrat dhe gratë e djepit të shqiponjave, tokës së Gjergj Kastriotit e të Nanë Terezës, të Ismail Qemalit e Hasan Prishtinës, të Isa Boletinit, të Ibrahim Rugovës, nga deti i njerëzve që do të përmbytin sheshet “Skenderbej”, “Nanë Tereza” dhe Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”
Rama ik!
Largohu!
Është Ultimatum i pakthyeshëm i Sovranit.
Referendumi Kombëtar sot vendos: Koha jote ka mbaruar…

Tiranë, 16 shkurt 2018
0ra 6.54

Anti-mitingu i Ramës, administrata e jugut të vendit thërritet me lista për të ardhur në Vlorë

Mësues e punonjës të administratës në thuajse të gjithë jugun e vendit janë thërritur me detyrim që t’i hipin furgonave dhe autobusëve ditën e nesërme për të qenë të pranishëm në Vlorë, atje ku kryeministri Edi Rama do të mbajë një anti-miting kundrejt protestës së organizuar nga opozita në Tiranë.

Rama e ka “mbuluar” anti- mitingun e tij nën petkun e ciklit të takimeve “Bashkia që duam”, të cilën e zhvillon prej disa ditësh tashmë dhe nga ku bën batuta e monologje përpara qytetarëve.

Express mëson se dhjetëra autobusë nga Lushnja, Fieri, Patosi e deri nga Saranda do të nisen në drejtim të Vlorës ditën e nesërme, që Rama të mbajë një monolog në Sheshin e Flamurit në qytetin bregdetar. Punonjësit e administratës dhe mësuesit mësohet se janë thirrur me lista për të qenë të pranishëm në anti- miting.

Rama i ka dhënë porosi kryebashkiakëve dhe deputetëve të zonave respektive që të sjellin sa më shumë njerëz, në një orvatje për të bërë “luftë” numrash nëpër sheshe, pasi kujtojmë se ditën e nesërme opozita do të zhvillojë protestën e saj, e munguar prej thuajse 10 muajsh. Takimi do të tentohet të transmetohet në sa më shumë media për të “mbytur” protestën e opozitës./Express

Pezullohet greva në Aeroportin e Prishtinës, pritet të vazhdojë javën e ardhshme

Kontrollorët e trafikut ajror në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, “Adem Jashari”, kanë thënë se nuk do të mbajnë grevën e paraparë për të shtunën dhe të hënën e javës së ardhshme.

Kryetari i Sindikatës së Kontrollorëve Ajrorë, Artan Hasani, ka thënë për Radion Evropa e Lirë se greva do të vazhdojë përsëri javën e ardhshme, përkatësisht në ditët e vikendit.

“Ne do ta mbajmë grevën e paraparë për sot (e premtë) deri në orën 16:00 por nuk do të mbajmë grevë të shtunën dhe të dielën. Greva do të vazhdojë javën e ardhshme, ditën e premte, të shtunën dhe të dielën me nga 12 orë”, ka thënë Hasani.

Kontrollorët ajrorë sot kanë hyrë në ditën e tretë të grevës, me kërkesën e vetme të mospërfshirjes së tyre në Ligjin për paga, për shkak të, siç thonë, cenimit të pavarësisë së këtij institucioni.

Ligji i ri parasheh ulje të pagave për kontrollorët ajrorë.

Menaxheri i planifikimit të fluturimeve në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, Driton Hyseni, ka njoftuar përmes një komunikate në rrjetin social, Facebook se janë anuluar tetë fluturime për shkak të grevës.

“Gjithsej të planifikuara kemi pasur 19 arritje e 19 shkuarje, por për shkak të grevës janë anuluar 8 arritje dhe 8 shkuarje. Aktualisht mbeten 11 arritje dhe 11 shkuarje në plan të realizohen. Kuptohet se disa nga fluturimet janë riprogramuar duke evituar kornizën kohore të grevës së paralajmëruar për sot”, ka shtuar Hyseni.

Të enjten, Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit e Kosovës ka njoftuar se ka pranuar me shqetësim vazhdimin e grevës nga kontrollorët e trafikut ajror.

“Për shërbimet e rëndësisë jetike, siç është shërbimi i navigimit ajror, nevojiten të plotësohen disa kushte të caktuara dhe të sigurohet minimumi i procesit të punës gjatë grevës, duke mos e rrezikuar në asnjë moment sigurinë e aviacionit, jetën apo shëndetin e njerëzve dhe duke parandaluar shkaktimin e dëmit me pasoja të mëdha”, është thënë në komunikatën për media të Ministrisë së Infrastrukturës.

Ndërkohë Autoriteti i Aviacionit Civil i Kosovës, iu ka bërë thirrje kontrollorëve të trafikut ajror që të ndërprejnë grevën duke pasur parasysh pasojat e mëdha për publikun që udhëton dhe humbjet tjera direkte e indirekte që mund të shkaktohen.

“Përderisa bashkë ndjejmë shqetësimin e udhëtarëve të prekur nga greva, informojmë opinionin se kompanitë ajrore janë njoftuar me kohë mbi grevën dhe orarin në mënyrë që ato të kenë mundësinë e organizimit të tyre pa e cenuar sigurinë në asnjë mënyrë” është thënë ndër të tjera në komunikatë.

Çështja Dajti, euro e municione në banesën e gjyqtarit

Në Shqipëri forcat speciale të policisë ushtruan sot kontroll në banesat e tre nga pesë anëtarët e trupës gjykuese të Apelit të Krimeve të Rënda, të cilët javën e shkuar ulën në 25 vjet burg, dënimin me burgim të përjetshëm të Dritan Dajtit, i akuzuar për vrasjen 10 vjet më parë të 4 policëve. Kontrollet u realizuan në bazë të një vendimi të Gjykatës së Krimeve të Rënda, pasi më parë, Prokuroria e Krimeve të Rënda të Shkallës së Parë hapi procedim penal ndaj tre gjyqtarëve Skënder Damini, Petrit Aliaj dhe Aleks Nikolla.

Sipas njoftimeve të para, në banesën e gjykatësit Damini, janë gjetur të pajtën 17 mijë euro si dhe “një sasi municioni”, bëri të ditur në një deklaratë të saj policia pa dhënë detaje, duke shpjegur se “operacioni policor është në vazhdim”. Gjykatësi Damini është shoqëruar në Drejtorinë e Policisë së Tiranës për të dhënë shpjegime.

Dritan Dajti i ishte drejtuar Apelit të Krimeve të Rënda duke kërkuar gjykim të shkurtuar. Për të marrë një vendim, u përzgjodhën 5 anëtarë të gjykatave të Apelit të rretheve, nga të cilët dy prej tyre, votuan kundër uljes së dënimit për Dajtin.

Vendimi shkaktoi polemika të shumta. Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj foli për një “një skandal të papranueshëm nё pёrmasa tё patolerueshme. Vendimi i trupës së gjyqtarëve për pranimin e gjykimit të shkurtuar për uljen e dënimit me 25 vjet për një të pandehur që akuzohet për vrasjen e 4 policëve tregon qartë se kemi të bëjmë me një aferë korruptive dhe në kundërshtim me kodin e procedurës penale”.

Ministrja Gjonaj i është drejtuar ndërkohë Këshillit të Lartë Gjyqësor, duke kërkuar “hetim disiplinor të veprimtarisë së anëtarëve të trupës gjyqësore, që kanë gjykuar çështjen kundër të dënuarit Dritan Dajti, për shkelje të rënda profesionale dhe etike që diskreditojnë pozitën dhe figurën e gjyqtarit gjatë ushtrimit të detyrës”. Zonja Gjonaj ka kërkuar gjithashtu dhe shkarkimin nga detyra të gjyqtarëve.