VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tiranë: Partia Demokratike kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në 9 nga 12 qarqe

By | May 9, 2021
blank

Komentet

blank

“Qeveria miraton fondin për ndërtimin e Teatrit Kombëtar”, burime zyrtare nga Bashkia Tiranë: I hapet rruga nisjes së punimeve

Burime zyrtare nga Bashkia e Tiranës thanë sot se Qeveria ka miratuar fondin për ndërtimin e projektit te Teatrit të ri Kombëtar, duke i hapur rrugen nisjes së punimeve për shtëpinë e re të aktrimit, e cila është konceptuar të jetë si zemra kulturore e Tiranës dhe e gjithë Shqipërisë.

Po sipas të njëjtave burime mësohet se me miratimin e fondit, ana procedurale konsiderohet pothuajse e përfunduar, teksa shumë shpejt pritet të nisë puna edhe në terren për ndërtimin e teatrit të ri, ne te njejtin vend ku më parë ka qenë teatri i vjetër.

“Projekti, tashmë i përfunduar dhe gati për të nisur nga zbatimi, ofron një godinë të arkitekturës me dizajn modern dhe që krijon një hapësirë unike në qytetin e Tiranës, duke ofruar të gjitha kushtet e nevojshme dhe frymëzuese për zhvillimin e talentit të aktrimit, ashtu edhe për vetë publikun.

Teatri i ri do të jetë disa herë më i madh se i vjetri dhe do të ofrojë kushte sipas të gjithë standardeve. Ai do të ketë të dedikuar disa ambiente të posaçme për shfaqjet dhe aktorët. Gjithashtu, do të ketë një skenë teatri prej 630 metra katror dhe dy salla Black Box prej 200 metra katror secila.

Për artistët do të ketë një hapësirë prej 200 metra katror që do përdoret si sallë ndërrimi, një sallë provash prej 200 metrash katror, tualete dhe dushe si dhe një dhomë të gjelbër. Në shërbim të shfaqjeve të ndryshme artistike do ketë një dhomë instrumentesh muzikore, një depo materialesh skenike, një depo dekori, sallë teknikësh, etj. Gjithashtu, do të ketë sallë kursesh dhe të gjitha facilitetet për publikun.

Po kështu, Teatri i ri Kombetar, përvec ambienteve të tjera ndihmëse, do të ketë edhe një parkim nëntokësor që do i shërbejë kësaj godine moderne.”- bënë të ditur burime zyrtare pranë Bashkisë së Tiranës. gsh

blank

Padia për zgjedhjet e 30 qershorit, Kushtetuesja rrëzon kërkesën për pezullim të gjykimit dhe për pushim të çështjes

Në seancën e nisur prej rreth një ore, Gjykata Kushtetuese ka vendosur të rrëzojë kërkesën për pezullim të gjykimit deri në pritje të përfundimit të gjykimit të çështjes në gjykatën e Tiranës që lidhet me statusin e Voltana Ademit si kryetare e Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë.

Po kështu Kushtetuesja ka rrëzuar edhe kërkesën për pushim të çështjes që lidhet me legjitimimin e kërkuesit. Do ta japë vendimin bashkë me vendimin përfundimtar.
Kushtetuesja iu la një orë kohë palëve për t’u njohur me aktet e dosjes.

Po kështu u rrëzua edhe kërkesa e Shoqatës Autonomi Vendore që të bëhej pjesë e procesit si palë e interesuar.

Përfaqësuesja e qeverisë Edlira Kokona i ka kërkuar Gjykatës Kushtetuese të mos e pranojë shqyrtimin e padisë për rrëzimin e zgjedhjeve të 30 qershorit 2019, me pretendimin se është bërë jashtë afatit.

Kokona kërkoi pushimin e gjykimit të çështjes derisa të merret një vendim për organet drejtuese të shoqatës, ku Pjerin Ndreu i mori vendin Voltana Ademit.

“Nuk na është vënë në dispozicion statuti i shoqatës së bashkive. Kërkojmë kopjen e prokurës për zonjën Ademi si përfaqësuese e shoqatës. Këshilli i Ministrave kërkon pezullimin e çështjes, derisa gjykata e Tiranës të shprehet për organet drejtuesve te shoqatës. Kërkojmë pushimin e gjykimit për shkak të juridiksionit të gjykatës kushtetuese. Për aq kohë sa është pranuar shoqata e bashkive, duhet të pranohet edhe shoqata e autonomisë vendore”, tha Kokona.

Ndërsa, këshilltari i presidentit Ilir Meta, Bledar Dervishi tha se pretendimi i shoqatës së Bashkive, është prej 2019. “Shoqata tjetër e Bashkive ka pasur tendencë jo vetëm të ushtrojë funksionin e saj, por edhe të largojë nga drejtimi përfaqësuesit e kësaj shoqate. Qëllimi ka qenë që të uzurpojnë këtë shoqatë. Unë kërkoj që të rrëzohet kërkesa që ajo shoqatë të bëhet pjesë e këtij procesi. Këshilli i Ministrave kërkon pezullim të çështjes, derisa gjykata e Tiranës të shprehet sa i takon organeve drejtuese të shoqatës. Gjithashtu kërkojnë pushim të gjykimit, pasi nuk ka kompetencë për këtë çështje. Të dy shoqatat kanë të drejtë të jenë pjesë e këtij procesi”, u shpreh Dervishi.

Jordan Daci përfaqësuesi i shoqatës së bashkive (Voltana Ademi) deklaron se nuk duhet të marrë pjesë si subjekt i interesuar, pasi janë në konflikt interesi. “I kërkojmë Gjykatës Kushtetuese që mos ta pranojë pasi është jashtë afateve. Këshilli i Minstrave nuk mund të jetë palë e interesuar, pasi pushteti lokal është i pavarur. Edhe avokatura e shtetit, nuk mund të jetë palë në këtë proces, pasi i shërben gjithë shtetit dhe nuk mund të përfshihet”.

blank

Shifrat e Eurostat- Që nga nëntori Shqipëria me rritjen më të lartë të vdekjeve në Europë, 41% fatalitete më shumë në 54 javë pandemi

Pandemia është lehtësuar tashmë dhe pothuajse e gjithë Europa po merr frymë lirisht pas 14-15 muajsh shumë të vështirë.

Vendet po rihapen gradualisht dhe lëvizjet kanë rifilluar me kujdes, duke u kërkuar udhëtarëve dokument PCR negativ, dëshmi që e kanë kaluar Covid-19, ose janë vaksinuar. Nëse do të ketë një valë tjetër nga shtatori, kjo është e vështirë të thuhet, por gjithsesi imunizimi natyror dhe vaksinimi do të ndikojnë pozitivisht që situata të jetë më e lehtë.
Pandemia nuk kaloi pa kosto. Rritja e vdekshmërisë shtesë ishte e lartë, duke ndryshuar sipas shteteve, në varësi se cili e priti valën e parë, apo se si reaguan shtetet me shërbimin mjekësor dhe rreptësinë e karantinës.
Që me fillimin e pandemisë, Eurostat nisi publikimin e vdekjeve javore dhe vdekjeve shtesë. Tek këto të fundit përfshihet dhe Shqipëria.

Të dhënat e Eurostat, që janë të disponueshme deri në javën e dytë të marsit 2021 tregojnë se për periudhën nga 2 marsi 2020 deri në 15 mars 2021, pra për 54 javë radhazi, Shqipëria ka pasur rritjen më të lartë të vdekjeve shtesë në raport me mesataren e të njëjtës periudhë 2018-2019.
Për këtë periudhë, fatalitetet u rritën me 41%, ndërsa shteti i dytë pas nesh me rritjen më të lartë është Çekia, me 25% e ndjekur nga Sllovakia me 24%.

Nga shtetet e rajonit, sipas Eurostat, Mali i Zi kishte rritje të vdekjeve shtesë me 21.5% në 54 javë pandemi, ndërsa shteti që e ka kaluar më lehtë është Serbia, me +9.3%. Të dhënat e Maqedonisë së Veriut mungojnë, por shifrat kombëtare, të publikuara nga Instituti Statistikor i Maqedonisë së veriut tregojnë se nga marsi 2020 deri në fund të marsit 2021, vdekjet u rritën me 24%. (pas një zgjerimi vjetor prej 31%, për shkak të një tremujori të katërt shumë vdekjeprurës, në tremujorin e parë 2021, pandemia ishte më e kontrolluar në shtetin fqinjë).

Si e vunë nën kontroll pandeminë Italia e Spanja dhe si u rrit vala në Shqipëri në dimër

Grafiku i mëposhtëm tregon rritjen progresive të vdekjeje javë pas jave për shtetet e Europës (nuk janë përfshirë të dhënat për Mbretërinë e Bashkuar që nuk raporton më që nga janari).

Italia ishte e para që u përball me pandeminë, me një rritje të vdekjeve progresive prej 53% deri në 6 prill. Më pas, vala ishte më vdekjeprurëse në Spanjë, që kulmoi me rritje të vdekjeve progresive deri në 75% në javën e parë të prillit dhe në Belgjikë (38% deri në 20 prill). Pas goditjes së parë, këto shtete morën masa të rrepta dhe vera pa në rritje më të ngadaltë të vdekjeve shtesë. Në 54 javë pandemi, Spanja shënoi një rritje të fataliteteve me 19.5% dhe Italia me 17.5%, në raport me mesataren e të njëjtës periudhë 2018-2019.

Suedia, e cila sfidoi botën me modelin liberal që e përballoi pandeminë në muajt e parë, shënoi një rritje progresive të vdekjeve që kulmoi në +23% deri në 18 maj, më pas situata u lehtësua dhe në 54 avë pandemi, rritja e fataliteteve ishte 9.4%.

Por, shtete të tjera të Europës Veriore, që u treguan më konservative panë një rritje shumë më të ulët të vdekshmërisë shtesë në këto 54 javë, si Norvegjia që e kishte shtesën negative (-2.45%), apo Danimarka me +0.26%.

Vala e dytë e pandemisë, që nisi pas verës u zhvendos në shtetet e tjera, ku më të goditurat ishin Çekia, Sllovakia, Polonia, Sllovenia. Në muajt e parë të vitit 2021, pandemia u vu nën kontroll në pjesën më të madhe të Europës për shkak të rikthimit të karantinave të ashpra.

Shqipëria filloi të ndjejë pandeminë që nga korriku, duke shënuar rritje të vazhdueshme të vdekjeve progresive, pasi vendi filloi të lironte masat shtrënguese që nga fundi i majit. Vala e vërtetë nisi në nëntor, kur vendi zgjodhi të kalojë pandeminë pa kufizime të tjera të rrepta (mbyllja e mars-majit ishte fatale për ekonominë vendase, që ra me 10.5% në tremujorin e dytë 2020, me bazë vjetore, sipas INSTAT).

Nga fillimi i nëntorit rritja e vdekjeve progresive i kaloi 25%, dhe dhjetori u mbyll me +35%, duke kaluar e para në Europë (për Maqedoninë e Veriut, ky tregues ishte +31%).

Në muajt e parë të 2021-it, shifrat e INSTAT tregojnë se vdekjet shtesë ishin minimale në pjesën më të madhe të Europës, me përjashtim të Shqipërisë, që thelloi diferencën me shtetet e tjera, duke kulmuar me një shtim të fataliteteve në 54 javë pandemi, prej 41%, gati dy herë më e lartë se shteti që vjen pas nesh i dyti në renditje.

Shifrat e INSTAT konfirmojnë tendencën
Të dhënat e publikuara nga INSTAT më herët bënë të ditur se nga prilli 2020 deri në mars 2021, u shënuan rreth 9,300 vdekje shtesë në krahasim me periudhat përkatëse të vitit të mëparshëm, kur virusi nuk ishte i pranishëm. (për të njëjtën periudhë, zyrtarisht janë 2423 vdekje Covid).

Gjatë kësaj periudhe 12 mujore (prill 2020-mars 2021) kanë humbur jetën rreth 31 mijë persona, nga 21.8 mijë persona në prill 2019-mars 2020, me një rritje prej rreth 42.7%.

Vetëm në tremujorin e parë të vitit 2021 janë shënuar gjithsej rreth 9,657 vdekje, me një rritje prej 55.8% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2020 dhe me 52% në raport me mesataren 2016-2019. Ndërkohë, Eurostat raportoi se në dy muajt e parë të 2021, vdekshmëria e tepërt në BE filloi të binte: + 17% në janar dhe + 5% në shkurt pas më shumë + 40% në nëntor 2020 (krahasuar me mesataret e të njëjtave muaj në 2016 – 2019). Sidoqoftë, ajo u rrit përsëri në Mars (+ 10%) dhe Prill 2021 (+ 21%).

https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20210512-2

Rritja e fataliteteve në vend nisi që në tremujorin e dytë 2020 (+4.6%), pasi vendi filloi të dilte gradualisht nga karantina, u përshpejtua në tremujorin e tretë (+32.3%) dhe kulmoi në tremujorin e katërt, me një rritje prej 73% në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Pasi qeveria nuk zgjodhi të ndërmarrë masa të ashpra karantine, vdekshmëria e lartë shtesë vijoi edhe në tremujorin e parë të këtij viti (+56%), ndryshe nga pjesa tjetër e Europës, që arriti të frenonte virusin përmes izolimeve më të rrepta./Monitor/

blank

EMRAT: KQZ miraton shpërndarjen e mandateve për zgjedhjet e 25 prillit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve pritet që të miratojë ditën e nesërme projektvendimet për shpërndarjen e mandateve midis subjekteve zgjedhore dhe përcaktimin e kandidatëve fitues në zonën zgjedhore në të gjitha qarqet e Shqipërisë, pas zgjedhjeve që u mbajtën në 25 prill.

Zgjedhjet u fituan nga Partia Socialiste, që mundi të siguronte kështu mandatin e tretë qeverisës, për herë të parë në 30 vite pluralizëm.

Le të shohim më poshtë se si janë ndarë mandatet në 12 qarqet e vendit dhe se kush do të jenë deputetët do të përfaqësojnë shqiptarët në Parlamentin e ri, që pritet të mblidhet në shtator.

Qarku Shkodër

Qarku i Shkodrës u fitua nga demokratët. Gjithsej në këtë qark janë mbledhur 11 mandate, të cilat janë ndarë ndërmjet katër partive politike.

Koalicioni PD-AN arriti të siguronte 5 mandate. Pesë deputetët përfaqësues të të djathëve do të jenë: Helidon Bushati, Emilja Koliqi, Ramadan Likaj, Greta Bardeli, Zef Hila.

PS mori 3 mandate. Deputetët përfaqësues: Edona Bilali, Paulin Sterkaj, Benet Beci.

Ndërsa PSD siguroi 2 mandate. Deputetët përfaqësues: Gledis Çeliku, Meri Makiçi

LSI mori 1 mandat dhe përfaqësuesi i LSI për Shkodrën në Parlament do të jetë Agron Çela.

Qarku Dibër

Edhe në këto zgjedhje dibranët i qëndruan besnikë Partisë Demokratike dhe koalicionit të saj. Pesë mandatet që u siguruan në këtë qark u ndanë 3 për PD-AN dhe 2 për PS.

Kështu deputetët përfaqësues të PD-AN në Kuvend do të jenë: Xhelal Mziu, Kreshnik Çollaku, Dhurata Tyli (Çupi).

Ndërsa deputetët socialistë që do të përfaqësojnë Dibrën do të jenë: Lavdrim Krrashi dhe Aurora Mara.

Qarku Lezhë

Ishin sërish demokratët ata që morën kryesimin në qarkun e Lezhës edhe për katër vitet e ardhshme. Koalicioni PD-AN arriti të siguronte 4 mandate, nga 7 gjithësej, ndërsa 3 mandate i mori PS.

Kështu deputetët që do të përfaqësojnë PD-AN për Lezhën do të jenë: Mark Marku, Agron Gjekmarkaj, Lindita Metaliaj, Kastriot Piroli.

Kurse deputetët e PS për Lezhën do të jenë: Lindita Nikolla, Eduard Ndreca, Shpresa Marnoj.

Qarku Kukës

Qarku i katërt edhe i fundit ku koalicioni PD-AN rezultoi fitues në zgjedhjet e 25 prillit është ai i Kukësit. Kështu tre mandatet në Kukës ndahen 2 për PD-AN dhe 1 për PS-në.

Deputetët demokratë që do të hyjnë në Kuvend janë: Flamur Hoxha, Isuf Çelaj, ndërsa deputeti socialist do të jetë Gerta Duraku.

Qarku Tiranë

Tirana si qarku më i madh në vend vendosi që qeverisjen në 4 vitet e ardhshme t’ia besojë Partisë Socialiste. 36 mandatet e Tiranës janë ndarë mes katër partive, PS, PD-AN, PSD dhe LSI. Kujtojmë se në këtë qark mundi të thyente herësin Fatmir Xhafaj, i cili duke qenë se mori më shumë se 10 mijë vota arriti të futej në Kuvend, duke nxjerrë jashtë tij Fidel Yllin. Po ashtu edhe Ornaldo Rakipi e theu herësin duke i rrëmbyer kështu karrigen Ervin Bushatit.

18 deputetët që do të futen në Parlament nga radhët e PS-së, si përfaqësues të qarkut të Tiranës do të jenë: Luljeta Bozo, Najada Çomo, Ornaldo Rakipi, Ogerta Manastirliu, Arben Ahmetaj, Ulsi Manja, Etilda Gjonaj, Arben Pëllumbi, Elisa Spiropali, Belinda Balluku, Toni Gogu, Etjen Xhafaj, Ermonela Valikaj, Xhemal Qefalia, Fatmir Xhafaj, Klotilda Bushka, Alqi Bllako, Eduard Shalsi.

Ndërsa 15 deputetët që do të përfaqësojnë demokratët e Tiranës në Parlamentin e ri do të jenë: Lulzim Basha, Jorida Tabaku, Alfred Rushaj, Albana Vokshi, Sali Berisha, Agron Shehaj, Fatmir Mediu, Grida Duma, Shpëtim Idrizi, Belind Këlliçi, Vangjel Dule, Mesila Doda, Dashamir Shehi, Flamur Noka, Orjola Pampuri.

Dy deputetët që do të përfaqësojnë LSI-në në parlament do të jenë Erisa Xhixho dhe Petrit Vasili.

Ndërsa Gertjan Deda do të jetë përfaqësuesi i Partisë Social Demokrate në Parlament për Tiranën.

Qarku Durrës

Socialistët arritën që të triumfojnë në qarkun e Durrësit në këto zgjedhje. 14 mandatet e këtij qarku u ndanë mes PS, e cila mori 8 dhe PD-AN, që mori 6 mandate.

Kështu 8 deputetët që do të ulen në karriget e parlamentit si përfaqësues të socialistëve të Durrësit janë: Milva Ekonomi, Alban Xhelili, Jurgis Çyrbja, Klodiana Spahiu, Ilir Ndraxhi, Rrahman Rexhep Rraja, Lefter Koka, Edi Rama. Kryeministri Edi Rama ditën e djeshme u konfirmua se do të jetë deputet në Durrës, duke hequr dorë kështu nga mandati i Vlorës. Rama tha se pavarësisht se la mandatin e Vlorës, lidhja e tij me këtë qytet është e pandashme.

Ndërsa 6 deputetët e PD-AN që do të futen në Parlament për Durrësin janë: Edi Paloka, Agron Duka, Merita Bakiu, Oerd Bylykbashi, Ferdinant Xhaferaj, Andia Ulliri.

Kujtojmë se për Durrësin LSI bëri një “luftë” të madhe në mënyrë që të siguronte një mandat, por edhe me rihapjen e kutive dhe rinumërimin e votave nuk pati ndryshim rezultati.

Qarku Elbasan

Në qarkun e Elbasanit triumfoi Partia Socialiste. Nga 14 mandate që ishin në total PS arriti të siguronte 8 mandate, ndërsa PD-AN vetëm 6 të tillë.

Deputetët socialistë që do të përfaqësojnë Elbasanin në Kuvend janë: Evis Kushi, Klevis Xhoxhi, Besion Ajazi, Dasantila Tahiraj, Saimir Hasalla, Florenc Spaho, Luan Duzha, Taulant Balla.

Ndërsa deputetët demokratë në Kuvend do të jenë: Gazment Bardhi, Flutura Açka, Lefter Gështenja, Dashnor Sula, Luçiano Boçi, Zheni Gjergji.

Qarku Korçë

Në Korçë PS arriti që të merrte kryesimin. Nga 11 mandate që ishin në total, PS mori 6 mandate, ndërsa PD-AN mori 5 të tillë.

Deputetët socialistë që do të përfaqsojnë korçarët në parlament janë: Enslemvera Zake, Blerina Gjylameti, Ilirian Pendavinji, Ilir Topi, Olta Xhaçka, Niko Peleshi.

Ndërsa deputët e PD-AN që do të ulen në Kuvend janë: Edmond Spaho, Sorina Koti, Ervin Salianji, Bledjon Nallbati, Seladin Jakupllari.

Qarku Berat

Qarku Berat ishte një surprizë aspak e këndëshme për LSI-në. Mund të themi se zgjedhjet e 25 prillit shënuan një rënie të madhe të kësaj force politike, që edhe në Berat, ku thuajse në çdo palë zgjedhje siguronte së paku një mandat, këtë vit doli bosh.

Berati ia dha fitoren Partisë Socialiste, duke siguruar 5 mandate, ndërsa PD-AN arriti që të merrte 2 mandate.

Pesë deputetët e PS-së që do të shkojnë në Parlament si përfaqësues të Beratit janë: Hatixhe Konomi, Bardhyl Kollçaku, Fadil Nasufi, Nasip Naço, Blendi Klosi.

Kurse dy deputetët nga radhët e PD-AN-së janë: Tomor Alizoti dhe Kasëm Mahmutaj.

Qarku Gjirokastër

Në këtë qark socialistët dominuan, ku nga 4 mandate që ishin në total arritën të merrnin 3 të tillë. Kështu një mandat e mori PD-AN.

Tre deputetët që do të ulen në Kuvend nga radhët e socialistëve janë: Mirela Kumbaro, Laert Duraj dhe Bledar Çuçi.

Ndërsa nga radhët e demokratëve do të jetë Tritan Shehu, ai që ka marrë mandatin.

Qarku Fier

Edhe në këtë qark PS ka marrë fitoren. Por ndryshe si nga 10 qarqet e tjera kur mandatet janë ndarë mes PS dhe PD-AN, apo në dy të tjera edhe PSD, në Fier ka hyrë në lojë edhe LSI-ja.

Kështu 15 mandatet e këtij qarku janë ndarë mes PS 8 mandate, PD-AN 6 mandate dhe LSI 1 mandat.

Kështu deputetët socialistë që kanë marrë mandatin janë: Erion Braçe, Petro Vasil Koçi, Lindita Buxheli, Gramoz Ruçi, Baftjar Zeqaj, Antoneta Dhima, Bujar Çela, Ismet Beqiraj.

Deputetët demokratë janë: Enkelejd Alibeaj, Eralda Bano (Tase), Saimir Korreshi, Luan Baçi, Nustret Avdulla, Ilda Thoma Dhori.

Ndërsa deputetja që do të hyjë në parlament si pëfaqsuese e LSI-së do të jetë Monika Kryemadhi. Vetëm ditën e djeshme Kryemadhi vendosi që të bëjë publikë faktin se do të jetë deputete në Fier.

Qarku Vlorë

Vlora mund ta themi me bindje se është bastion i socialistëve, pasi fitorja e PS ishte e thellë. Mandatet në këtë qark janë ndarë mes dy partive PS dhe PD-AN ku nga 14 mandate PS mori 8, ndërsa PD-AN mori 4 të tillë.

Deputetët socialistë që do ulen në karriget e Kuvendit si përfaqësues të Vlorës janë: Pranvera Resulaj, Anduel Tahiraj, Vullnet Sinaj, Anila Denaj, Niko Kuri, Ilir Metaj, Damian Gjiknuri.

Ndërsa deputetët demokratë janë: Bujar Leskaj, Ina Zhupa, Fation Veizaj, Arbi Agalliu.

blank

PD: Raporti i misionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës evidenton të gjithë elementët që tregojnë se 25 prilli ka qenë një masakër zgjedhore

Partia Demokratike deklaroi sot se raporti i misionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës evidenton të gjithë elementët që tregojnë se 25 prilli ka qenë një masakër zgjedhore e regjimit Rama-Doshi dhe një proces që nuk ka asnjë lidhje me demokracinë.

Deputeti i zgjedhur i PD Enkelejd Alibeaj tha se raporti vendos theksin mbi një nga elementët më djallëzor të kësaj masakre: Atë të patronazhistëve dhe përdorimin e të dhënave personale të qytetarëve, “i cili, me fjalët e raportit, përbën një shqetësim serioz dhe që i bën votuesit vulnerabël.”

Ai theksoi se Misioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës nuk ka qenë vetëm dëshmitar i momenteve të shpërndarjes së parave pranë qendrave të votimit, por sipas tij dhe ata vetë kanë pësuar presion, pasi kërcënimet nuk kanë munguar edhe ndaj ambasadores së një shtetit partner, takimi i të cilës u mbyll pasi një nga pjesëmarrësit u rrëmbye nga bandat në shërbim të regjimit.

 

DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, ENKELEJD ALIBEAJ
25 prilli nuk kishte lidhje me demokracinë. Këtë e di shumica e shqiptarëve që panë me sytë e tyre se si regjimi Rama-Doshi pengoi ndryshimin. Këtë e evidenton edhe Asamableja Parlamentare e Këshillit të Europës. E cila, në raportin e saj të vëzhgimit, konfirmon elementët që çuan në masakrën zgjedhore të 25 prillit.

Sepse çfarë tjetër mund të jenë pohime si:

“Zyrtarët abuzuan me pushtetin e funksioneve publike.”
“Keqqpërdorim i burimeve të administratës”
“Raportimet për blerje të votës, për ushtrim presioni ndaj votuesve, sidomos ndaj punonjësve të administratës publike për të votuar për partinë në pushtet.”?

Veçse dëshmi të asaj që të gjithë njohim si masakra zgjedhore e 25 prillit…
Përpos dënimit që delegacioni i Asamblesë bën ndaj këtyre akteve, si dhe thirrja ndaj autoriteteve për t’i dhënë fund këtyre parregullsive për të rritur besimin e zgjedhësve në proceset zgjedhore, raporti vendos theksin mbi një nga elementët më djallëzor të kësaj masakre. Atë të patronazhistëve dhe përdorimin e të dhënave personale të qytetarëve, “i cili, me fjalët e raportit, përbën një shqetësim serioz dhe që i bën votuesit vulnerabël.”
Një vulnerabulitet që bëhet edhe më i prekshëm për qytetarët kur, jo më larg se dje, një hetim që është vetëm në fillesat e tij, zbuloi se zjarrëfikësi i bashkisë së Tirnaës nuk ishte vetëm koka e trafikut të drogës, por edhe një nga patronazhistët e Partisë Socialiste.
Hera e dytë kjo, brenda një jave, ku teksa ndiqet filli i trafikut të drogës, mbrihet pashmangshmërisht te partia në pushtet dhe lidhjet e saj me krimin, të cilin e përdor për blerjen e votave. Sikurse ishte edhe rasti i dy të arrestuarve të operacionit “Lugina”.

Por nuk mbaron me kaq!
Misioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës nuk ka qenë vetëm dëshmitar i momenteve të shpërndarjes së parave pranë qendrave të votimit. Apo, siç pohohet në raport, të presionit mbi votuesit, ku kanë kanë “vëzhguar se si një person tërhiqej me forcë drejt qendrës së votimit dhe instruktohej si të votonte.” Por ata vetë kanë pësuar presion, pasi kërcënimet nuk kanë munguar edhe ndaj ambasadores së një shtetit partner, takimi i të cilës u mbyll pasi një nga pjesëmarrësit u rrëmbye nga bandat në shërbim të regjimit.
Dhe po kaq i prerë siç është raporti mbi atë që ndodhi në 25 prill, është edhe me atë që ndodhi me shkeljen e marrëveshjes së 5 Qershrit. Për të cilën thueht se “procedura për ndryshimet e njënanshme, ishte e përshpejtuar, u bë me nxitim, pa konsultime, dhe krijoi paqartësi dhe pasiguri, si dhe vështirësi për zbatimin e ndryshimeve të njënashme.”
Dhe se “ndryshimet e njënashme u bënë 9 muaj para zgjedhjeve në kundërshtim me Kodin e Praktikave të Mira të Komisionit të Venecias, ku sugjerohet një periudhë 12 mujore për ndryshimet, sidmos për ndryshimet në sistem.”
Ky raport pra dëshmon se Asambleja e Këshillit të Europës pati sy për të parë atë që KAS-i dhe Kolegji Zgjedhor nuk duna të shohin. Ky raport dëshmon se Asambleja e Këshillit të Europës kërkon atë transparencë që KAS-i dhe Kolegji Zgjedhor i mohojnë shqiptarëve.
Ky raport dëshmon se ne duhet dhe do të bashkëpunojmë me partnerët tanë për të zhbërjen e masakrës zgjedhore të 25 prillit dhe për ndërtimin e një plarforme për të sjellë legjitimitetin dhe demokracinë në Shqipëri.

blank

“Shqipëria e dyta në botë për korrupsion”, Tabaku: Kjo është e vërteta që pasqyrohet nga Banka Botërore dhe BERZH

TIRANË

Deputetja e zgjedhur e PD Jorida Tabaku deklaron se Shqipëria është e dyta në botë për korrupsion, duke iu referuar raporteve të Bankës Botërore dhe BERZH. Tabaku shkruan se 3 herë më shumë korrupsion paguajnë bizneset shqiptare në raport me 8 vite më parë!

Sipas saj, korrupsioni është oksigjeni i kësaj mazhorance prandaj ajo stimulon pandershmërinë dhe paligjshmërinë.

“Një shtet i kapur nga korrupsioni, që fut duart në xhepat e sipërmarrjeve dhe qytetarëve.
Kjo është e vërteta e Shqipërisë që pasqyrohet edhe nga Banka Botërore dhe BERZH.
Të dytët në botë për korrupsionin, me zyrtarë që mbushin portofolet nga taksat e shqiptarëve dhe u heqin fitimet bizneseve të shqiptarëve.
3 herë më shumë korrupsion paguajnë bizneset shqiptare në raport me 8 vite më parë!
ky nuk është as raporti i vetëm dhe as raporti i fundit ndërkombëtar që tregon natyrën e vërtetë të regjimit të korruptuar që shqiptarët kanë përballë.
Korrupsioni është oksigjeni i kësaj mazhorance prandaj ajo stimulon pandershmërinë dhe paligjshmërinë.
Një regjim që vjedh zgjedhjet mund të ofrojë vetëm vjedhjen dhe korrupsionin si formë qeverisje!”, deklaron Tabaku.

blank

blank

Raporti i PACE, reagon PD: Evidenton elementet e masakrës elektorale të 25 prillit, presion dhe abuzim nga zyrtarët

Partia Demokratike reagon pas raportit të Asamblesë parlamentare të Këshillit të Europës për zgjedhjet e 25 prillit.

PD thekson se “Asambleja Parlamentare e KiE evidentoi elementet e masakrës elektorale të 25 Prillit nga regjimi Rama-Doshi”.

REAGIM I PARTISË DEMOKRATIKE TË SHQIPËRISË

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës evidenton elementët e masakrës elektorale të 25 Prillit nga regjimi Rama-Doshi.👇

Në raportin e vëzhgimit të zgjedhjeve, Asambleja Parlamentare konfirmon se:

❌ Zyrtarët publikë abuzuan pushtetin e funksioneve publike. Gjatë misionit kishte shumë raportime për ushtrim presioni ndaj votuesve, sidomos ndaj punonjësve të administratës publike për të votuar për partinë në pushtet.

❌ Delegacioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës është informuar nga qytetarë të ndryshëm, përfshirë edhe partitë politike, për një problem që është parë gjatë fushatës elektorale, në veçanti për blerjen e votave, presionet mbi votuesit, veçanërisht mbi nëpunësit civilë dhe keqpërdorimin e burimeve të administratës. Delegacioni i Asamblesë i dënon fuqimisht këto praktika dhe i bën thirrje autoriteteve kompetente në Shqipëri që të bëjnë çfarë është e mundur që të t’i japin fund këtyre parregullsive dhe të rrisin besimin e zgjedhësve në proceset zgjedhore.

❌ Gjatë fushatës elektorale media publikoi databazën me të dhënat personale e cila përdorej nga PS për të ushtruar presion. Rrjedhja e të dhënave sensitive personale, përfshirë preferencat politike të qytetarëve, janë shqetësim serioz dhe i bëjnë votuesit vulnerabël.

❌ Misioni vëzhgoi momente presioni mbi votuesit. Një person u pa teksa tërhiqte një tjetër drejt Qendrës së Votimit, pasi votuesi kaloi procedurën e verifikimit ai u mor me një anë dhe u instruktua si të votonte. Në të njëjtin Rajon u dëshmua një rast i shpërndarjes së parave pranë qendrave të votimit. Një tjetër ekip i Asamblesë Parlamentare vërejti propagandë elektorale për një parti gjatë votimit brenda një qendre votimi.

❌ Shkelja e marrëveshjes së 5 Qershorit krijoi paqartësi dhe pasiguri, si dhe vështirësi për zbatimin e ndryshimeve të njënashme. Procedura për ndryshimet e njënanshme, që dhunuan marrëveshjen e 5 Qershorit, ishte e përshpejtuar, u bë me nxitim, dhe pa konsultime. Ndryshimet e njënashme u bënë 9 muaj para zgjedhjeve në kundërshtim me Kodin e Praktikave të Mira të Komisionit të Venecias, ku sugjerohet një periudhë 12 mujore për ndryshimet, sidmos për ndryshimet në sistem.

blank

ONM-ja kërkon që të rrëzohet vendimi i KPK-së për Kryeprokuroren e Tiranës

VOA

Në Shqipëri, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM), i rekomandoi të hënën Komisionerëve Publikë që të ankimojnë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (KPK) për konfirmimin në detyrë të prokurores Elizabeta Imeraj, e cila drejton aktualisht Prokurorinë e Tiranës.

Rekomandimi i ONM-së erdhi ditën që KPK-ja publikoi vendimin e zbardhur për zonjën Imeraj, e cila ishte vlerësuar pozitivisht në të tria kriteret. Por ekspertët ndërkombëtar nga ana e tyre rekomandojnë që ankimimi duhet gjithashtu të përfshijë të tria kriteret. Vendimi i tyre nuk përbën ndonjë surprizë, duke qenë se gjatë seancave në KPK, ata ngritën dyshime të forta ndaj saj dhe mes palëve pati një përplasje të fortë.

Në dokumentacionin dërguar Komisionervë publikë nënvizohet se “në gjykimin e ONM-së, vlerësimi i duhur i fakteve dhe rishqyrtimi i të dhënave dokumentare do të bëjë që Kolegji i Posaçëm i Apelimit të rrëzojë vendimin e KPK-së dhe ta shkarkojë nga vazhdimi i mëtejshëm i detyrës”.

Duke u ndalur te pasuritë e zonjë Imeraj, ONM-ja shprehet se një kredi prej dy milion lekësh e marrë prej saj dhe bashkëshorti i saj, me të cilin është divorcuar në vitin 2019 “është tejet e dyshimtë. Subjekti i rivlerësimit dështoi të ofrojë dokumenta apo shpjegime të përshtatshme dhe KPK neglizhoi kryerjen e një hetimi të plotë”. Të njejtin gjykim, ONM-ja ka dhënë për një tjetër pronë të paluajtshme, ndërsa ngre pikëpyetje të shumta dhe mbi disa prona të tjera të saj dhe ish bashkëshortit.

Ndër argumentat që mbështesin rekomandimin për ankimin e vendimit të KPK në favor të prokurores Imeraj, ONM-ja përmend dhe një çështje që përfaqësuesit e saj e kishin ngritur dhe gjatë procesit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Sipas ONM-së, për ish bashkëshortin dhe ish kunatin e saj, “ka të dhëna të forta se janë dënuar për Trafikim të qenieve njerëzore dhe organizim prostitucioni në Romë të Italisë në vitin 2002”. Zonja Imeraj e ka hedhur poshtë një fakt të tillë duke pretenduar se bëhet fjalë për dy persona të tjerë me të njejtët emra. Por sipas ONM-së koincidencat janë të mëdha, pasi “në rastin e ish bashkëshortit bëhet fjalë për datë lindje dhe muaj lindje të njejtë, ku ndryshon vetëm viti, ndërsa në rastin e ish kunatit të njejtën datëlindje si sosia e tij”.

Me tone kritike ndaj KPK-së, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit shprehet se ky komision “dështoi të bënte një hetim të thelluar dhe të verifikonte kontaktet mes subjektit të rivlerësimit dhe dy personave të dënuar. ONM-ja kërkon me forcë një hetim më të thelluar mbi këtë çështje duke qenë se hetimi i KPK-së ishte i paplotë, shjegimet e zonjës Imeraj nuk ishin bindëse dhe një lidhje e tillë do të minonte qartësisht besimin në sistemin e drejtësisë”.

ONM-ja ngre gjithashtu dyshime të forta se divorci i prokurores nga bashkëshorti “ka qenë fiktiv, si një përpjekje për të distancuar veten nga veprimet e paligjshme të ish bashkëshortit e për ta shmangur këtë të fundit si objekt i kontrollit nga procesi i rivlerësimit. Kjo mënyrë sjelljeje, ngre pikëpyetje shumë serioze lidhur me standartet e saj etike dhe integritetin e saj moral. Si e tillë duhet konsideruar si një qëndrim joetik, i një niveli të tillë që kërcënon besimin publik në sistemin e drejtësisë”.

ONM-ja kritikon hapur qëndrimin që prokurorja Imeraj mbajti gjatë përballjes me përfaqësuesit e saj në seancat e KPK-së. “Një sjellje aspak profesionale, duke refuzuar t’i përgjigjet pyetjeve të Vëzhguesit Ndërkombëtar, apo duke u përgjigjur me një vrazhdësi dhe armiqësi të jashtëzakonshme. Vetëm kjo sjellje është një bazë e mjaftueshme për Komisionerët publik që të bëjnë ankimim, duke qenë se tenton të minojë besimin në sistemin shqiptar të drejtësisë”.

Sipas ligjit Komisionerët publikë kanë të drejtë të bëjnë ankim pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, brenda 15 ditëve nga data e njoftimit të vendimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit. Deri tani në të gjithë rastet kur ONM-ja ka rekomanduar ankimim, Komisionerët e kanë marrë parasysh atë, duke iu drejtuar Kolegjit.

blank

“Harrova zarfin”, “Dajua do nji pozitiv”! Përgjimet e reja, si falsifikoheshin testet e Covid-it në Tiranë

TIRANË

“BalkanWeb” sjell të tjera pjesë të dosjes së Prokurorisë së Tiranës, ku dalin përgjimet e grupit që abuzonte me testet e Covid-19, të cilat nga bisedat rezulton se falsifikoheshin me bar-code të laboratorëve privatë në Tiranë.

Pjesë e grupit falsifikator, që u ndaluan me urdhër të Prokurorisë, janë edhe dy mjekët Klodian Muharremi dhe Marinela Kalaja, ku njëri punon në QSUT dhe tjetri në klinikë private.

Në përgjimet që sjell më poshtë “BalkanWeb” zbulohet mënyra se si bëheshin testet false të Covid-it, kundrejt pagesave të ndryshme. Ndërkohë, që në biseda të implikuarit flasin edhe për rripin e sigurimit të mjetit, ku thuhet se “kushton 4000 lekë”.

Pjesë nga përgjimet në dosjen e Prokurorisë:

12/06/2021, 8:10 pm – Thoma Thomagjini: Hajd se kena pun
12/06/2021, 8:13 pm – Rmedia: Erdha
12/06/2021, 8:18 pm – Thoma Thomagjini: Kur neser
12/06/2021, 9:06 pm – Rmedia:
12/06/2021, 9:06 pm – Rmedia:
13/06/2021, 4:23 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
13/06/2021, 4:24 pm – Thoma Thomagjini: Po hape mer cel
13/06/2021, 5:24 pm – Thoma Thomagjini:
13/06/2021, 5:24 pm – Thoma Thomagjini:
13/06/2021, 5:25 pm – Thoma Thomagjini: Boje pak
13/06/2021, 5:25 pm – Thoma Thomagjini: Tgjitha
13/06/2021, 5:27 pm – Thoma Thomagjini: 70
13/06/2021, 5:27 pm – Rmedia: Kartonat plus tamp.
13/06/2021, 5:27 pm – Thoma Thomagjini: Per ca folem mrom
13/06/2021, 5:28 pm – Thoma Thomagjini: Me ke do ja bosh
13/06/2021, 5:56 pm – Rmedia: GEN
13/06/2021, 9:26 pm – Thoma Thomagjini: Ku
13/06/2021, 9:26 pm – Thoma Thomagjini: J
13/06/2021, 9:26 pm – Thoma Thomagjini: E
13/06/2021, 9:40 pm – Thoma Thomagjini: Po fol mer
13/06/2021, 9:40 pm – Thoma Thomagjini: Jar
13/06/2021, 9:48 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
14/06/2021, 11:48 am – Thoma Thomagjini: Ma dergo
14/06/2021, 11:48 am – Thoma Thomagjini: Pak Alnet
14/06/2021, 11:48 am – Thoma Thomagjini: Pak shpejt
14/06/2021, 11:53 am – Thoma Thomagjini: Kopje
14/06/2021, 11:54 am – Thoma Thomagjini: Ma co dhe randox
14/06/2021, 11:54 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:55 am – Thoma Thomagjini: Dhe randox
14/06/2021, 11:55 am – Thoma Thomagjini: Ma dergo
14/06/2021, 11:55 am – Thoma Thomagjini: Me dergo dhe piperon
14/06/2021, 11:56 am – Thoma Thomagjini: Dhe at tjetren
14/06/2021, 11:56 am – Thoma Thomagjini: Sa lloje ke
14/06/2021, 11:56 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:56 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:56 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:57 am – Rmedia: Kto jan
14/06/2021, 12:14 pm – Rmedia:
14/06/2021, 12:51 pm – Thoma Thomagjini: Jam ke dogana
14/06/2021, 12:52 pm – Thoma Thomagjini: Takohemi nqender
14/06/2021, 12:52 pm – Thoma Thomagjini: Mere dhe ate
14/06/2021, 12:52 pm – Thoma Thomagjini: Pim kafe
14/06/2021, 12:54 pm – Thoma Thomagjini: Mos mu vono
14/06/2021, 12:55 pm – Thoma Thomagjini: Se po mpret ai shoku kafe
14/06/2021, 1:14 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
15/06/2021, 8:03 am – Thoma Thomagjini: Mjes
15/06/2021, 8:04 am – Thoma Thomagjini: A je cu pim kafe
15/06/2021, 8:04 am – Thoma Thomagjini: Se kena pun
15/06/2021, 8:16 am – Rmedia: Hahahhha
15/06/2021, 8:16 am – Rmedia: Ok
15/06/2021, 8:16 am – Rmedia: Nisu
15/06/2021, 8:39 am – Thoma Thomagjini: O pipo
15/06/2021, 8:50 am – Thoma Thomagjini: A u çove
15/06/2021, 9:20 am – Thoma Thomagjini: A po vje
15/06/2021, 9:21 am – Rmedia: Po
15/06/2021, 9:22 am – Thoma Thomagjini: Kur
15/06/2021, 10:28 pm – Thoma Thomagjini:
15/06/2021, 10:29 pm – Thoma Thomagjini:
15/06/2021, 10:32 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
16/06/2021, 1:00 am – Thoma Thomagjini: Ejjj
16/06/2021, 1:00 am – Thoma Thomagjini: I kkom harru zarfin siper ke printeri🤦♂️
16/06/2021, 1:03 am – Rmedia:
16/06/2021, 1:03 am – Thoma Thomagjini: Posht i letre
16/06/2021, 1:03 am – Rmedia:

7.Biseda me shtetasin e quajtur G. D. me nr telefoni 0695545138 në këto biseda ka vetëm jo teste për Covid por i kërkon dhe raporte për rripin e sigurimit të automjetit të cilat janë gjetur në Hard Diskun e tij. Në bisedën e këtyre dy shtetasve Ronii thotë se për rripin kushton 4000 lekë. Bisedën për sa më sipër do e gjeni bashkangjitur.
21/05/2021, 6:25 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
21/05/2021, 6:25 pm – Rmedia:
21/05/2021, 6:25 pm – Rmedia:
08/06/2021, 12:27 pm – G. D. Ardit Sevo: Shoku arditit jam
08/06/2021, 12:27 pm – G. D. Ardit Sevo: Ketu jam ke interneti
08/06/2021, 12:27 pm – Rmedia: Po
08/06/2021, 12:27 pm – Rmedia: Më thuaj
08/06/2021, 12:27 pm – G. D. Ardit Sevo: Nje x desha
08/06/2021, 12:27 pm – Rmedia: Ok
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: E ke me vete
08/06/2021, 12:28 pm – G. D. Ardit Sevo: Po
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Ma kej aty
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Ik pij një kafe
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Se jam me një shol
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Shok
08/06/2021, 12:28 pm – G. D. Ardit Sevo: Mir po ja lej ketit cunit
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Dhe për 30 min ta mbaroj
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Ok
08/06/2021, 12:29 pm – G. D. Ardit Sevo: Ok rrofsh
08/06/2021, 3:22 pm – G. D. Ardit Sevo: E marove?
08/06/2021, 3:31 pm – Rmedia: Poooo
08/06/2021, 3:31 pm – Rmedia: Ke ate çunin
08/06/2021, 3:31 pm – Rmedia: 20 mijë leji
09/06/2021, 11:26 am – G. D. Ardit Sevo: Ta sjell dhe nje
09/06/2021, 11:26 am – G. D. Ardit Sevo: Per x
09/06/2021, 11:26 am – G. D. Ardit Sevo: Aty je?
09/06/2021, 11:26 am – Rmedia: Po
09/06/2021, 11:27 am – Rmedia: Sille
09/06/2021, 11:33 am – G. D. Ardit Sevo: Ok
09/06/2021, 11:43 am – Geri Dika Ardit Sevo: Ketu jam
09/06/2021, 1:31 pm – G. D. Ardit Sevo: K. S.
Atsia: K. S.
09/06/2021, 1:32 pm – Rmedia: Ok
09/06/2021, 3:56 pm – G. D. Ardit Sevo: E bone?
09/06/2021, 3:56 pm – Rmedia: Jam plazh
09/06/2021, 3:57 pm – Rmedia:
09/06/2021, 4:10 pm – G. D. Ardit Sevo: E mir tja kalosh bukur qeka full hahah
09/06/2021, 4:40 pm – Rmedia:
09/06/2021, 4:40 pm – Rmedia:
09/06/2021, 4:46 pm – G. D. Ardit Sevo: Ketu shi i modh
11/06/2021, 10:45 am – G. D. Ardit Sevo: Mgjes, si je? A e bone ate?
15/06/2021, 7:44 pm – G. D. Ardit Sevo: Missed voice call
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Ma bej ate x
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Dhe dy per rripin
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Se me ke lon mas dore
15/06/2021, 7:45 pm – Rmedia: X ok
15/06/2021, 7:45 pm – Rmedia: Rripi ok
15/06/2021, 7:45 pm – Rmedia: 4000 ok
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Dy rripa
15/06/2021, 7:46 pm – G. D. Ardit Sevo: Tjetri
15/06/2021, 7:46 pm – G. D. Ardit Sevo: F. D.
15/06/2021, 7:46 pm – Geri Dika Ardit Sevo: Emri babait F. D.
15/06/2021, 7:46 pm – G. D. Ardit Sevo: Kur te vi?
15/06/2021, 8:31 pm – Rmedia: Tani
15/06/2021, 8:32 pm – G. D. Ardit Sevo: Ok
15/06/2021, 9:39 pm – G. D. Ardit Sevo: Rripin ku e ke lon.

8.Shtetasi i shënuar si Agjencia X me nr telefoni 0698081849 i quajtur Xhoni ashtu si në bisedat e sipërpërmenduar i dërgon vazhdimisht foto id dhe mesazhe për tampona dhe tamponat kryesisht janë të Laboratorit X. Bashkangjitur këtij procesverbali do të vendosim dhe korespondecën përkatëse.
08/05/2021, 5:58 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
08/05/2021, 6:09 pm – Rmedia: Dalja tani?
08/05/2021, 6:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: O vlla po se pate ber
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vetem kte burrin bo
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se jan me pashaporte
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se su dashka
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Per kto vec me.letra
08/05/2021, 6:19 pm – Rmedia: Kë do
08/05/2021, 6:19 pm – Rmedia: Se i bona
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ate burrin
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: N. h.
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vetem
08/05/2021, 6:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Taksirat
08/05/2021, 6:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se sja kerkojne ktyre
08/05/2021, 6:20 pm – Rmedia: 13 copë
08/05/2021, 6:23 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
08/05/2021, 6:24 pm – Rmedia: Ta fshij
08/05/2021, 9:13 pm – Rmedia: You deleted this message
08/05/2021, 9:16 pm – Rmedia: You deleted this message
08/05/2021, 9:16 pm – Rmedia: 15 COPE
08/05/2021, 9:16 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
08/05/2021, 9:16 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
08/05/2021, 9:16 pm – Rmedia: OK
09/05/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma.bo tani
09/05/2021, 5:52 pm – Agjencia X Xhoni 2: Missed voice call
09/05/2021, 5:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma bo pak tani
09/05/2021, 5:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se e kam me shpejt
09/05/2021, 5:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma nis
09/05/2021, 5:54 pm – Rmedia: 1 min
09/05/2021, 5:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise shpejt
09/05/2021, 5:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se iku
09/05/2021, 5:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Trageti
09/05/2021, 6:00 pm – Rmedia: 17 copë
09/05/2021, 6:00 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
15/05/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2:
15/05/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2:
15/05/2021, 5:47 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mi nis pak tko
15/05/2021, 6:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nisi
15/05/2021, 6:07 pm – Rmedia:
15/05/2021, 7:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Missed voice call
15/05/2021, 8:05 pm – Rmedia: 28 copë
15/05/2021, 8:12 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
15/05/2021, 8:59 pm – Rmedia: Mi ço
19/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2:
19/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma.nis pak
19/05/2021, 6:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 6:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:35 pm – Agjencia X Xhoni 2:
19/05/2021, 8:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:43 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 8:43 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:44 pm – Rmedia: Nr kartës
19/05/2021, 8:44 pm – Rmedia: E ka para
19/05/2021, 8:46 pm – Agjencia X Xhoni 2:
19/05/2021, 8:48 pm – Rmedia: Po
19/05/2021, 8:49 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 8:50 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 8:50 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:51 pm – Rmedia: PO
19/05/2021, 8:51 pm – Rmedia: 1 SEK FIKS
19/05/2021, 8:53 pm – Agjencia X Xhoni 2: ???
19/05/2021, 8:53 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se nuk pret puna
19/05/2021, 8:53 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma.nis tani
19/05/2021, 8:53 pm – Rmedia:
20/05/2021, 7:31 pm – Agjencia X Xhoni 2:
20/05/2021, 7:31 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
28/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2:
28/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mq nis pak
28/05/2021, 6:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
28/05/2021, 6:35 pm – Rmedia:
28/05/2021, 6:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: O vlla
28/05/2021, 7:00 pm – Agjencia X Xhoni 2:
28/05/2021, 7:00 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vej cfshij
28/05/2021, 7:03 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ve mos ma vono
28/05/2021, 7:05 pm – Agjencia X Xhoni 2: ???
28/05/2021, 7:05 pm – Rmedia: Ok
28/05/2021, 7:06 pm – Rmedia: 1 sek
28/05/2021, 7:09 pm – Agjencia X Xhoni 2: *
28/05/2021, 7:09 pm – Rmedia:
28/05/2021, 7:11 pm – Rmedia: 5 COPE
30/05/2021, 5:00 pm – Agjencia X Xhoni 2:
30/05/2021, 5:17 pm – Agjencia X Xhoni 2: Boje po per sot
30/05/2021, 5:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: Sot per sot
30/05/2021, 5:37 pm – Rmedia: …
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia:
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia: OK
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia: BERA DY TJERA
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia: PRANDAJ
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po pse se bere.sot prt so
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Sot
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshike
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: E KE 72 ORE
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: PA MERAK
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: DO TA NDERROJ?
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Jo
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Leje
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: OK
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vec fshij
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: 6 COPE
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Kut te them beje sot per sot
30/05/2021, 5:41 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se kam hall se fiksohen
30/05/2021, 5:41 pm – Rmedia: AHA
30/05/2021, 5:41 pm – Rmedia: OK
03/06/2021, 2:52 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 2:52 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 2:53 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia: Me 800 të reja copa
03/06/2021, 3:26 pm – Rmedia: 10 copë gjithsej
03/06/2021, 3:47 pm – Agjencia X Xhoni 2: 5 ishin
03/06/2021, 3:47 pm – Agjencia X Xhoni 2: Bohet 9
03/06/2021, 3:52 pm – Rmedia: Hahajaja
03/06/2021, 3:53 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 3:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mbaroj me 7 se kam shum
03/06/2021, 3:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se dhe un lir i jap
03/06/2021, 4:21 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
03/06/2021, 4:30 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 4:30 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mq nis dhe kte
03/06/2021, 4:57 pm – Rmedia:
03/06/2021, 4:57 pm – Rmedia: 10 copë
03/06/2021, 5:41 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 5:41 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 6:13 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nisi
03/06/2021, 6:13 pm – Agjencia X Xhoni 2: …
03/06/2021, 6:13 pm – Rmedia: Ok
03/06/2021, 6:15 pm – Rmedia:
03/06/2021, 6:15 pm – Rmedia:
03/06/2021, 6:15 pm – Rmedia: 12 copë
03/06/2021, 7:24 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 7:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Jo iqe kte vlla
03/06/2021, 7:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se iku
03/06/2021, 7:56 pm – Rmedia: Ok
03/06/2021, 7:59 pm – Rmedia: Nqs ikin më thuaj të paktën.
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ngaqe e hoqa direkt
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vlla
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Prandaj
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se mendova
03/06/2021, 8:03 pm – Rmedia: Ok
03/06/2021, 8:03 pm – Agjencia X Xhoni 2: Jan hap 7 lab ktu na mbyten duke ul cmimet u bo sallate
04/06/2021, 8:20 pm – Agjencia X Xhoni 2:
04/06/2021, 8:21 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mos ma vono
04/06/2021, 8:24 pm – Rmedia: Nr kartës
04/06/2021, 8:24 pm – Rmedia: Nuk duket
04/06/2021, 8:27 pm – Rmedia:
04/06/2021, 8:32 pm – Agjencia X Xhoni 2:
04/06/2021, 8:36 pm – Rmedia:
04/06/2021, 8:38 pm – Rmedia: 13 cope
05/06/2021, 4:56 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 4:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma nis
05/06/2021, 5:00 pm – Rmedia:
05/06/2021, 5:16 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshijë
05/06/2021, 8:16 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:17 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:18 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:18 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:18 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po mi vonove
05/06/2021, 8:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Me thuaj
05/06/2021, 8:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se nuk presin
05/06/2021, 8:19 pm – Rmedia: 7 min jam në dyqan
05/06/2021, 8:19 pm – Eni Travel Xhoni 2: Ok
05/06/2021, 8:20 pm – Rmedia: 3 min ato
05/06/2021, 8:20 pm – Rmedia: Thuja se jam tu u kthy
05/06/2021, 8:23 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
05/06/2021, 8:28 pm – Rmedia: ersha
05/06/2021, 8:28 pm – Rmedia: 2 min
05/06/2021, 8:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ajde pra
05/06/2021, 8:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se i kam kru
05/06/2021, 8:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ktu
05/06/2021, 8:33 pm – Rmedia: PO TI COJ
05/06/2021, 8:35 pm – Rmedia:
05/06/2021, 8:36 pm – Rmedia:
05/06/2021, 8:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: Dhe tjeter
05/06/2021, 8:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ja
05/06/2021, 8:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: 3
05/06/2021, 8:38 pm – Rmedia:
05/06/2021, 9:35 pm – Rmedia: 17 copë
05/06/2021, 9:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: 16😂
05/06/2021, 9:36 pm – Rmedia: E hoqa 1
05/06/2021, 9:36 pm – Rmedia: I binte 18
05/06/2021, 9:36 pm – Rmedia:
05/06/2021, 9:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: Dje ishin 13 pra fhe 3 sot
05/06/2021, 9:37 pm – Rmedia: Deri te esma mici 8shim 13
05/06/2021, 9:38 pm – Rmedia:
05/06/2021, 9:39 pm – Rmedia:
06/06/2021, 8:45 am – Rmedia: +3=17
06/06/2021, 8:19 pm – Rmedia: Jam në dyqan
06/06/2021, 8:19 pm – Rmedia: Nqs ke mi ço
06/06/2021, 8:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
06/06/2021, 8:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vlla
10/06/2021, 5:50 pm – Agjencia X Xhoni 2:
10/06/2021, 6:12 pm – Rmedia:
10/06/2021, 7:25 pm – Rmedia: 18 copë
12/06/2021, 5:49 pm – Agjencia X Xhoni 2:
12/06/2021, 6:12 pm – Rmedia:
12/06/2021, 6:13 pm – Rmedia: 20 copë
14/06/2021, 5:30 pm – Agjencia X Xhoni 2:
14/06/2021, 5:30 pm – Agjencia X Xhoni 2:
14/06/2021, 5:31 pm – Agjencia X Xhoni 2:
14/06/2021, 5:35 pm – Rmedia: Kur
14/06/2021, 5:35 pm – Rmedia: Tani?
14/06/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po
14/06/2021, 5:57 pm – Rmedia: Ok
14/06/2021, 6:24 pm – Rmedia: Po ti çpj
14/06/2021, 6:25 pm – Rmedia: Çoj
14/06/2021, 6:30 pm – Rmedia:
14/06/2021, 6:30 pm – Rmedia:
14/06/2021, 6:30 pm – Rmedia:
14/06/2021, 6:31 pm – Rmedia: 3 copë që më mbete plus 3 tani = 6 copë
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po cpaske qene zeroje m3 burr se ka dit prap
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: 😁
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: 3 mo
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: Dite hene filloje mbar
14/06/2021, 6:34 pm – Rmedia: 5 COPE
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: OK
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: SE KAM LLOGARI DHE ME SHOKUN
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: MOS U MRZ
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: SAPO FOLA
14/06/2021, 6:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: Me duhet per 6 mauj
14/06/2021, 6:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: Muaj
14/06/2021, 6:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ca folem shpar
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: e marr vesh
15/06/2021, 6:41 pm – Rmedia:
15/06/2021, 6:41 pm – Rmedia: 6copë

9.Bisesa me shtetasin K. K. me nr telefoni 0699542345 ashtu si dhe në bisedat e sipërpërmenduara përmban biseda ku pasi i dërgohet pasaporta nga ky shtetas e veta edhe e nje të afërmi të tij nga ana e Ronit i dërgohet testi i Covid me logon e laboratorit X për shtetasit K. K. dhe I. K.
15/10/2018, 3:59 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 4:00 pm – K. K.:
15/10/2018, 4:00 pm – K. K.:
15/10/2018, 4:00 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:08 pm – K. K. 3: Futi ne disk vlla dhe te vi ti marr kur ti besh gati
26/01/2019, 4:48 pm – K. K. 3:
26/01/2019, 4:48 pm – K. K. 3:
26/01/2019, 5:07 pm – Rmedia: Ça është kjo klajdo
26/01/2019, 6:17 pm – K. K. 3: O rono e lash printerin ke dyqani vetem amon ma shif sot se me duhet neser se me ate punoj qe prontoj boletat
26/01/2019, 9:05 pm – K. K. 3: O ron e pe ate o vlla
26/01/2019, 9:15 pm – Rmedia: Kerkon bojë
26/01/2019, 9:16 pm – K. K. 3: Si e do bojen ajo më te mbushur apo duhet me e ble
26/01/2019, 9:49 pm – Rmedia: De di
02/06/2021, 6:47 pm – K. K. 3:
02/06/2021, 6:47 pm – K. K. 3:
02/06/2021, 8:45 pm – Rmedia: Gati
02/06/2021, 8:58 pm – K. K. 3: Ok për 10 min erdha
02/06/2021, 8:59 pm – Rmedia: You deleted this message
02/06/2021, 8:59 pm – Rmedia: You deleted this message
02/06/2021, 9:00 pm – K. K. 3: Pse e hoqe më
02/06/2021, 9:00 pm – Rmedia: PRIT
02/06/2021, 9:14 pm – Rmedia: Dt8 pra 08.00 me 16.20
02/06/2021, 9:14 pm – K. K. 3: Ok perfekt
02/06/2021, 10:02 pm – K. K. 3: Hë më rono
02/06/2021, 10:50 pm – K. K. 3: Ktu ke lagja jom un
02/06/2021, 10:51 pm – Rmedia: hajde te oxhaku kryqezimi
02/06/2021, 10:51 pm – Rmedia: merr dhe 20 se ja dhashe
02/06/2021, 10:51 pm – K. K. 3: Nuk kom me ca me ardh a vjen dot ktej
02/06/2021, 10:54 pm – K. K. 3: Ke lagja jom
02/06/2021, 11:06 pm – K. K. 3: Missed voice call
02/06/2021, 11:07 pm – K. K. 3: Missed voice call
02/06/2021, 11:07 pm – K. K. 3: O ron pra keq e ka bo
02/06/2021, 11:07 pm – K. K. 3: Prap se ka regulli daten
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: Daten lart e ka bo posht e ka harru
02/06/2021, 11:08 pm – Rmedia: Ok
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: Ajde ron ajde
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: A o në terezi ai
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: Së paska menjen fare
02/06/2021, 11:08 pm – Rmedia: Ska prb
02/06/2021, 11:09 pm – Rmedia: Sr vjen vetë tani për 30 min
02/06/2021, 11:09 pm – K. K. 3: Ok
02/06/2021, 11:09 pm – Rmedia: E mbyll punën
03/06/2021, 12:47 am – Rmedia: KU JE
03/06/2021, 10:33 am – K. K. 3: O më ron
03/06/2021, 11:25 am – Rmedia: Po
03/06/2021, 11:28 am – K. K. 3: A te vi mç
03/06/2021, 11:28 am – K. K. 3: Më
03/06/2021, 11:28 am – Rmedia: Po
03/06/2021, 11:28 am – Rmedia: I ka sjell
03/06/2021, 11:29 am – Rmedia: Të çova zile mromë
03/06/2021, 11:40 am – K. K. 3: Ok se po vi
03/06/2021, 11:40 am – K. K. 3: Isha në gjum
03/06/2021, 11:41 am – Rmedia: Ok
03/06/2021, 12:11 pm – K. K. 3: O ron më thuj kur te vij
03/06/2021, 12:11 pm – K. K. 3: Dhe ma sill dhe ate pdf
03/06/2021, 3:00 pm – K. K. 3: O rono ma dergo pak ate pdf
04/06/2021, 3:32 pm – K. K. 3: O rono hë më lali ma dergo pra ato
04/06/2021, 3:32 pm – K. K. 3: Erdha ke dyqani nuk ishe
07/06/2021, 6:32 pm – Rmedia:
07/06/2021, 6:32 pm – Rmedia:

10.Në bisedën me shtetasin Igli Çela me nr telefoni 0694148124 në mënyrë të vazhdueshme edhe të përsëritur ka biseda për ti realizuar tampona të cilat janë me mbishkrimin Randox . Biseda do të gjendet bashkangjitur.
0/05/2021, 12:24 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
30/05/2021, 12:24 pm – Igli Çela:
30/05/2021, 12:25 pm – Igli Çela:
30/05/2021, 12:26 pm – Igli Çela:
30/05/2021, 12:26 pm – Igli Çela: Si kji
30/05/2021, 12:26 pm – Igli Çela: I dua shpejt se ne 2 eshte avioni
30/05/2021, 12:27 pm – Rmedia: Ok
30/05/2021, 12:36 pm – Rmedia:
30/05/2021, 12:36 pm – Rmedia:
30/05/2021, 12:36 pm – Rmedia: SHIFI DHE ME THUAJ
30/05/2021, 12:39 pm – Igli Çela: Ok
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela:
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Lali
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Si ato te fundit
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Ma co me pdf
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Sot per nsr
01/06/2021, 2:09 pm – Rmedia: Ça ore
01/06/2021, 2:09 pm – Igli Çela: Nsr ne darke niset
01/06/2021, 2:09 pm – Igli Çela: Ne ore11 me tonen
01/06/2021, 2:10 pm – Rmedia: Mjes
01/06/2021, 2:10 pm – Igli Çela: Ne darke
01/06/2021, 2:10 pm – Igli Çela: Nsr
01/06/2021, 2:10 pm – Rmedia: Tani jam në mal të zi
01/06/2021, 2:11 pm – Rmedia: Nga darka t çoj pdf
01/06/2021, 2:11 pm – Igli Çela: Vetem mos harro
01/06/2021, 8:56 pm – Igli Çela: Lali
01/06/2021, 9:07 pm – Rmedia: Po
01/06/2021, 9:07 pm – Rmedia: Nuk harroj
01/06/2021, 9:07 pm – Igli Çela: Ok
01/06/2021, 9:07 pm – Igli Çela: Grz
01/06/2021, 11:07 pm – Igli Çela: Lali
01/06/2021, 11:08 pm – Rmedia: Dyqan jAM
01/06/2021, 11:10 pm – Igli Çela: Ok
01/06/2021, 11:28 pm – Rmedia: You deleted this message
01/06/2021, 11:31 pm – Igli Çela: Ditelindjen e ka october
01/06/2021, 11:31 pm – Rmedia: OK
01/06/2021, 11:32 pm – Rmedia:
01/06/2021, 11:45 pm – Igli Çela: Ok ështe
01/06/2021, 11:45 pm – Igli Çela: Nsr do vi te tak
01/06/2021, 11:45 pm – Igli Çela: Mire vlla
01/06/2021, 11:51 pm – Rmedia: Ok
04/06/2021, 7:41 am – Igli Çela: M gjes
04/06/2021, 7:42 am – Igli Çela: Te kam lene nje porosi te A. kamarierja e poppyt
04/06/2021, 8:51 am – Rmedia: Ok

11.Në bisedën e bërë me shtetasin Xhulio Senko Gjaçi me nr. telefoni 0693170506 në ndryshim nga bisedat e tjera ku kërkohet vetëm për tampona ose për raporte mjeko ligjore për rripa sigurimi në këtë bisedë kërkohet për dëshmi pnaliteti.Biseda e plotë do të gjendet bashkangjitur këtij procesverbali.
23/02/2021, 4:42 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
23/02/2021, 4:42 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Roni ca bone si je
23/02/2021, 4:42 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ore te te pyes deshmi penaliteti rregullojm dot ne 😜
23/02/2021, 4:53 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Apo veshtir si mhb
23/02/2021, 4:57 pm – Rmedia: Po
23/02/2021, 4:59 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Okj se do kaloj pastaj
23/02/2021, 7:06 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
23/02/2021, 7:06 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:05 am – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:05 am – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:06 am – Xhulio Senko Gjaçi: Do nji pozitiv dajua😜 e bejm dot se i esht merzit puna 😜
08/03/2021, 9:37 am – Rmedia: Hahaha
08/03/2021, 9:37 am – Rmedia: Data ora
08/03/2021, 9:37 am – Xhulio Senko Gjaçi: 1 moment
08/03/2021, 9:37 am – Rmedia: E daljes
08/03/2021, 9:38 am – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:38 am – Xhulio Senko Gjaçi: Punen ai e maro ne 7
08/03/2021, 9:39 am – Rmedia: Atëherë sonte në 19 e 40 me nesër në 19 e 10
08/03/2021, 9:39 am – Xhulio Senko Gjaçi: Po mir fix fare
08/03/2021, 9:39 am – Xhulio Senko Gjaçi: Kur ta mari ai sot
09/03/2021, 11:54 am – Xhulio Senko Gjaçi: Mbrojtje gjuhe c1 bejm dot ne laburatori jon
09/03/2021, 11:56 am – Rmedia: Pupupupupupu
09/03/2021, 11:56 am – Rmedia: 😱
09/03/2021, 12:00 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Bohet apo jo
09/03/2021, 12:08 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Apo veshtir
09/03/2021, 4:09 pm – Rmedia: Ik andej
09/03/2021, 4:20 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Hahahahhaha
09/03/2021, 4:21 pm – Xhulio Senko Gjaçi: H m se e do ai qe pyete mbrem
09/03/2021, 4:28 pm – Rmedia: Ok
09/03/2021, 4:28 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Behet thu
22/03/2021, 8:02 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Do ma besh nji leje te shpejt mu se jam ktu te ushtaraku me nji shok
22/03/2021, 8:02 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
22/03/2021, 8:02 pm – Xhulio Senko Gjaçi: AA009FF
22/03/2021, 8:04 pm – Xhulio Senko Gjaçi: ËDBRF52H77A946895
22/03/2021, 8:04 pm – Rmedia: Prit
22/03/2021, 8:05 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Okj zemra
22/03/2021, 8:17 pm – Xhulio Senko Gjaçi: A u bo
22/03/2021, 8:25 pm – Rmedia: Akoma
22/03/2021, 8:25 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Do dhe shum
22/03/2021, 8:42 pm – Rmedia:
22/03/2021, 8:42 pm – Rmedia:
22/03/2021, 8:48 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Je i modh fare
22/03/2021, 8:48 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Flm shum pz
22/03/2021, 9:10 pm – Rmedia: Puq
31/03/2021, 8:58 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 9:44 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:11 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:12 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:13 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:14 pm – Rmedia:
31/03/2021, 10:16 pm – Rmedia:
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Bisha do ma besh nji leje mu
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Dhe nji per G.
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Taksirat
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Te kam ra shum her ne qaf e di
15/04/2021, 8:44 pm – Rmedia:
15/04/2021, 8:49 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
15/04/2021, 9:44 pm – Xhulio Senko Gjaçi: U bo ajo leja😜
20/05/2021, 10:04 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Zemra ca bone
20/05/2021, 10:05 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ka mo kshu gjona magjike laboratori apo e kemi myll😜
20/05/2021, 10:11 pm – Rmedia: Jo
20/05/2021, 10:11 pm – Rmedia: Hapur
20/05/2021, 10:11 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Neser do te te bie pak ne qaf un😜
20/05/2021, 10:12 pm – Rmedia:
20/05/2021, 10:12 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Hahahhahahahhahahahahhahah
20/05/2021, 10:12 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Nga mi gje kto mace😜🤣
21/05/2021, 12:55 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
21/05/2021, 12:55 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Te henen iken
21/05/2021, 12:55 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ne 10
21/05/2021, 12:56 pm – Rmedia: Mjes apo darkë
21/05/2021, 12:59 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Mjes
21/05/2021, 12:59 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ne dark te vij un

14.Është bërë kqyrja e bisedës me shtetasin Blerim Cibaku me nr telefoni 0676345272 dhe ka rezultuar biseda si më poshtë:
30/12/2020, 6:56 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
30/12/2020, 6:56 pm – Blerim Cibaku:
30/12/2020, 6:57 pm – Blerim Cibaku: Dt 29.12.20
05/02/2021, 2:40 pm – Blerim Cibaku: Prsh
05/02/2021, 2:41 pm – Blerim Cibaku: Desha të të takoj
05/02/2021, 8:00 pm – Rmedia: Ku je
06/02/2021, 3:16 pm – Rmedia: Blero
06/02/2021, 3:23 pm – Blerim Cibaku: Nuk erdhi ai robshi
06/02/2021, 3:23 pm – Blerim Cibaku: Të shof car mund të të kerkoj
06/02/2021, 3:25 pm – Rmedia: Ok
10/03/2021, 9:33 am – Blerim Cibaku:
10/03/2021, 9:33 am – Blerim Cibaku:
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Prsh
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: ..
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Kur
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Nisja
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Sot pasdite
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Gati
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Të jene
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Neser nisen
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Në mjes
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Apo drekë nisen
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: 40/50 u kam thënë
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Leke
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Ok
10/03/2021, 9:35 am – Rmedia: Nisja
10/03/2021, 9:35 am – Blerim Cibaku: Prit të pys
10/03/2021, 9:35 am – Rmedia: Ora fiks më duhet
10/03/2021, 9:35 am – Rmedia: Që të bëj llogaritë
10/03/2021, 9:38 am – Blerim Cibaku: Pasnesër në orën 06
10/03/2021, 9:38 am – Blerim Cibaku: Nisen
10/03/2021, 9:39 am – Blerim Cibaku: Bëje për nesër
10/03/2021, 9:39 am – Rmedia: Sot në darkë për nesër në darkë
10/03/2021, 9:39 am – Rmedia: Ok
10/03/2021, 9:39 am – Rmedia: 19 e 20 dalja
10/03/2021, 9:39 am – Blerim Cibaku: Ok
10/03/2021, 9:39 am – Blerim Cibaku: Ti je mjeshtër
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: Rono
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: Tu jap nr atyre
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: Te vijnë të të tak vete
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: ?
11/03/2021, 1:36 pm – Blerim Cibaku: I takove ato
11/03/2021, 1:37 pm – Blerim Cibaku: Mbaruan punë
11/03/2021, 1:37 pm – Blerim Cibaku: ?
11/03/2021, 1:37 pm – Rmedia: Po
11/03/2021, 1:37 pm – Blerim Cibaku: Të kënaqur besoj😀
11/03/2021, 1:37 pm – Rmedia: Ok
11/03/2021, 1:38 pm – Rmedia: Kur kalon ktej
11/03/2021, 1:38 pm – Blerim Cibaku: Nesër nga mëngjesi
11/03/2021, 1:38 pm – Blerim Cibaku: Ora 9
11/03/2021, 1:38 pm – Rmedia: Ok
11/03/2021, 1:38 pm – Blerim Cibaku: Sot kthehem vone
11/03/2021, 1:39 pm – Blerim Cibaku: Flasim
12/03/2021, 9:20 am – Blerim Cibaku: Mirmëngjes
12/03/2021, 9:20 am – Blerim Cibaku: Mjeshtër
12/03/2021, 9:36 am – Rmedia: Mjes
12/03/2021, 9:36 am – Rmedia: Si je
12/03/2021, 9:37 am – Blerim Cibaku: Ke kafja
12/03/2021, 9:37 am – Blerim Cibaku: Jam
12/03/2021, 9:44 am – Rmedia: Ku me
06/05/2021, 12:46 pm – Blerim Cibaku:
06/05/2021, 2:15 pm – Rmedia: Kur
06/05/2021, 2:16 pm – Blerim Cibaku: Me dt 08 nisen me traget
06/05/2021, 2:16 pm – Rmedia: Ora
06/05/2021, 2:16 pm – Blerim Cibaku: Të pys
06/05/2021, 2:16 pm – Rmedia: Ok
06/05/2021, 2:18 pm – Blerim Cibaku: Me dt 08. Në darkë
06/05/2021, 2:18 pm – Blerim Cibaku: Ora 20

blank

Dosja ‘339’, mbyllet gjykimi për krimet zgjedhore të 2017-ës, ja sa vite burg morën 21 komisionerët

Mbyllet gjykimi për dosjen 339 në gjykatën e Durrësit. Gazetarja Klodjana Haxhiaj raporton për ‘BalkanWeb’ se janë dënuar me burg 21 komisionerët e Shijakut për akuzat e krimeve zgjedhore të ngritura nga prokuroria për zgjedhjet e vitit 2017.

Mësohet se prokuroria e përfaqësuar nga Afrim Shehu kërkoi dënim me burg dhe gjykata vendosur t’i shpallë fajtorë për akuzat.

Ndërkohë, disa prej të pandehurve kanë pranuar fajin dhe kanë përfotiar ulje me 1/3 e dënimit.

EMRAT:
Shpëtim Marku, denohët 2,6 vjet ulet ne 1.8 vjet
Redi Hysa, 2.6 vite, i mbeten 1.8 vite
Indrit Bici, 2.6 vjet, i mbeten 1.8
Orkida Lala, 1.6 vite, mbeten 1 vit nga gjykimi i shkurtuar.
Jakup Bregu, 2.6 vite, i mbeten 1.8
Qemal Domi dënohët me 3 vite burg, i mbeten 2 vite plus 4 vjet me kusht
Qemal Domi, dënohët me 1.6 vite, i mbetet 1 vit
Amarild Zeza, dënohet me 4 .6 vite burg, i mbeten 3 vjet

Të gjithë të tjerët janë dënuar me tre vjet heqje lirie iu mbeten 2 vjet denim nga gjykimi i shkurtuar.
Pervec denimit me burg gjykata Durrës ka vendosur te denoje edhe me heqjen e te drejtës se ushtrimit te funksioneve publike per 5 vjet te gjithë ish komisionereve.

21 komisionerë të përfshirë të partive kryesore dhe më të vogla, PS, PD, LSI dhe PR, 8 janë në arrest shtëpie. 14 prej tyre janë nga opozita (PD, LSI, PR) dhe 7 nga PS. Mësohet se 11 nga komisionarët janë në burg, 8 janë në ‘arrest shtëpie’ dhe 3 po hetohen në masën ‘detyrim paraqitje’. I hetuari i 22-të është një qytetar, që akuzohet se ka votuar në emër të personave të tjerë që kanë qenë në emigrim, jo në Shqipëri.

Sipas SPAK, që udhëhoqi hetimet ne vitin 2020, në qendrën e votimi në Shetel, ata kanë lejuar me dashje persona të tjerë të cilët janë paraqitur pranë tyre dhe kanë votuar në emër të votuesve të tjerë. Prokuroria e Posaçme thotë se ka provuar se në këtë qendër votimi është votuar për 22 persona të cilët nuk kanë qenë në Shqipëri, ditën e zgjedhjeve.

I njëjti skenar është zbatuar edhe në dy qendrat e votimit në fshatin Rubjek. Në njërën prej tyre është votuar për 7 shtetas që nuk kanë qenë në Shqipëri ndërsa në tjetrën për 23 persona, edhe ata jashtë vendit tonë ditën e zgjedhjeve.

I përfshirë ka qenë edhe shtetasi Armelin Zeka, që ashtu si edhe komisionerët zgjedhor akuzohet për veprën penale të “Votimit më shumë se një herë ose pa u identifikuar.

Komisioni i Qendrës së Votimit nr.1508
Shpëtim Stafa-PD-kryetar
Elidon Stafa-PS-kryetar
Ramiz Tuda-PS
Alfred Marku-PD
Ervis Biba-PD
Emilijan Tuda-LSI
Redi Hysa-PR

Komisioni i Qendrës së Votimit nr.1335
Bashkim Allushi-PS-kryetar
Jakup Bregu-PD-sekretar
Altin Lala-PS
Kasem Lala-PS
Kujtim Uruçi-PD
Zyhra Lala-LSI
Qemal Domi-PR

Komisioni i Qendrës së Votimit nr.1336
Basir Bregu-PD-kryetar
Indrit Bici-PS-sekretar
Agim Lala-PS
Qazim Lala-PD
Oriada Lala-LSI
Bujar Sula-PD
Mehdi Lala-PR

blank

Denoncimi- Gazment Bardhi: Patronazhisti i PS, trafik droge për blerjen e votave. Ky është kriminalizimi i politikës

TIRANË

Sekretari i Përgjithshëm i PD Gazment Bardhi deklaron se personi i arrestuar nga policia si organizator i një grupi të trafikut të drogës në Gjermani e Zvicër është punonjës i zjarrëfikëses në Tiranë dhe rezulton të jetë patronazhist i PS-së.

Sipas Bardhit, ky është kriminalizimi i politikës dhe kjo është masakra zgjedhore e 25 prillit.

“Ndalohen dy trafikantë droge dhe përgjimet tregojnë se kanë qenë të angazhuar në blerje votash për regjimin Rama-Doshi. Arrestohet për trafik droge një punonjës i zjarrëfikëses në Tiranë dhe rezulton të jetë patronazhist i PS-së 👇. Ky është kriminalizimi i politikës, kjo është masakra zgjedhore e 25 prillit, kështu u pengua ndryshimi që njerëzit donin, me trafikantë droge e paratë e pista të drogës. Zhbërja e kësaj padrejtësie është dhe do të mbetet misioni ynë. Ne nuk do të ndalemi në betejën tone kundër kësaj pakice që përdor çdo mjet për të tjetërsuar vullnetin e lirë të shqiptarëve. Me shumicën e qytetarëve ne do të kthejmë legjitimitetin dhe demokracinë në vend”, shkruan Bardhi.

blank

Kadilli: Shpresoj që ndryshimet në Statut të bëhen realitet që në Kuvendin Kombëtar, ekziston gatishmëria për ringritje

Anëtari i Kryesisë së PD, Fatbardh Kadilli ka folur për mediat pas mbledhjes së Kryesisë ditën e sotme.

Kadilli thotë se shpreson që ndryshimet në Statut të bëhen realitet që më 17 korrik në Kuvendin Kombëtar, por për të PD ka nevojë për ndryshim rrënjësor.

Sipas tij, nuk mungon gatishmëria për ringritje dhe momentet e vështira duhen parë si momente shprese e ndryshimi.

‘’Për çdo kauzë që vjen, për ti kthyer në mekanizma që ftojnë iniciativa jashtë partiake, dhe përcaktimin e kauzave.

Rishikimi i Kodit Zgjedhor, Ksuhtetutës, ndarjes territorial administrative, Reformës në Drejtësi. Komunikimin me Kryesinë dhe stukturat.

Shpresoj që ndryshimet statutore të bëhen realitet që në Kuvendin Kombëtar. Do të duhet një frymë, ndryshim mendësie, ndryshimi rrënjësor nuk është vetëm ndryshim në statut.

Është një legjislaturë që fillon pavarësisht të Kryesisë së PD. Do të jemi një forcë politike në institucion. Këto janë sfida të mëdha politike që duhet të impenjohet gjithë forca jonë. Ekziston gatishmëria për të ringritur. Momentet e vështira duhen parë si momente shprese dhe ndryshimi. Shpresoj në ndryshime të thella. ‘’- tha Kadilli. bw


Send this to a friend