VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Tag Archive: Aleksandër Moisiu

Comoedia (1932)- Drama “I burgosuri” e Aleksandër Moisiut, e cila flet për Napoleonin në Shën-Helenë, do të luhet në Paris

By | February 15, 2020

Comoedia (1929) – Në Rumani si luajti Aleksandër Moisiu përballë karrigeve bosh

By | November 21, 2019

L’Echo de Paris (1925) – Vajza e madhe e Tolstoit po qëndron në shtëpinë e aktorit të famshëm Aleksandër Moisi, në Vjenë

By | October 24, 2019

Candide (1927) / Aleksandër Moisiu dhe publiku parizian, intervista ekskluzive me aktorin e famshëm në teatrin “L’Atelier”

By | July 13, 2019

Më 2 prill 1879 lindi Aleksandër Moisiu, aktor i shquar me prejardhje shqiptare

By | April 2, 2019

Letra e Firmin Gemier drejtuar gazetës franceze (1927): “Nuk jam kundër ardhjes së Aleksandër Moisiut në Paris. E mirëpres dhe do ta duartrokas!”

By | February 26, 2019

Letra e Aleksandër Moisiut drejtuar gazetës franceze (1927): “Ja arsyeja e anullimit të turneut tim në Paris.”

By | February 24, 2019

Deputeti Stavro Stavri, medias franceze (1925): “Aleksandër Moisiu, i natyralizuar gjerman, por besnik ndaj origjinës së tij shqiptare.”

By | February 23, 2019

L’Oeil de Paris (1931): Aleksandër Moisiu në telashe për shkak të realizimit të një romani sa më realist – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 24 Shtator 2018

By | September 24, 2018

L’Oeil de Paris (1928) – Aleksandër Moisiu, i sapokthyer nga SHBA: “I gjithë arti i filmit pa zë do të shuhet pas vdekjes së Çarli Çaplin” – Nga Aurenc Bebja (Francë)

By | August 26, 2018

Comoedia (1912) – Berlinezet e të gjitha moshave janë të çmendura pas Aleksandër Moisiut

By | August 10, 2018

Comoedia (1929): Kur simpatizantët e Hitlerit sulmonin Aleksandër Moisiun

By | August 3, 2018

Comoedia (1930) – Aleksandër Moisiu : “Teatri është art për të rinjtë. T’u lëmë vendin atyre !”

By | July 25, 2018

Le Figaro (1929) – Suksesi i Aleksandër Moisiut në Argjentinë dhe nisja për në Hollywood

By | July 22, 2018

Comoedia (1927) – Intervista e veçantë me gjeniun e famshëm Aleksandër Moisiu

By | July 20, 2018

Paris-soir (1935): Aleksandër Moisiu dhe “Unaza Iffland”, fundi i një tradite shekullore që prej kohës së Gëtes

By | May 10, 2018

L’Intransigeant (1929): “Aleksandër Moisiu do të luajë në një film me zë në New York”

By | May 9, 2018

Comoedia (1927) – Telegrami ekskluziv i Aleksandër Moisiut, para se të nisej në Amerikë : “Faleminderit Paris !”

By | May 8, 2018

Funerali i Aleksandër Moisiut dhe Unaza e Ifflandit Nga Pjetër Logoreci

By | March 25, 2018

Comoedia (1927): Intervista ekskluzive e Aleksandër Moisiut, në lidhje me debutimin e tij në Paris

By | March 25, 2018

Aleksandër Moisiu me nënën e tij Amalia De Rada – Nga Ilir Ikonomi

By | August 7, 2017

Më 10 Qershor 2007 Presidenti George W. Bush vizitoi Shqipërinë

By | June 10, 2017

Një flirt i Aleksandër Moisiut Nga Luan Rama

By | March 31, 2016