Senati amerikan ka kaluar një rezolutë e cila i bën thirrje Departamentit Amerikan të Shtetit të njohë Rusinë si shtet që financon terrorizmin.

Nexta, në profilin në Twitter, ka bërë të ditur lajmin, ndërsa ka raportuar se bëhet fjalë për sponsorizimin e terrorizmit në luftërat e Çeçenisë, Gjeorgjisë, Sirisë dhe Ukrainës.bw