VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Gazetari Çim Peka: Ilir Meta ka çuar letër kritike ndaj Lu-së në Departamentin Amerikan të Shtetit

By | January 27, 2016

Komentet

(Video) Romina Zace: teatri Kombëtar duhet të qendrojë! Gazetarja shqiptare në median spanjolle në mbrojtje të Teatrit Kombëtar

Romina Zace, gazetare shqiptare në median spanjolle ONDA AZUL RTV Málaga, ka publikuar një përmbledhje të çështjes së Teatrit Kombëtar.

Ajo ka rradhitur shkeljet e shumta të qeverisë në këtë projekt, nga shkatërrimi i trashëgimisë kulture dhe deri në interesat korruptive që fshihen prapa projektit.

Në fund, ajo ka apeluar dhe njëherë tërheqjen e qeverisë nga kjo çmenduri.

Faleminderit Romina për mbështetjen tënde!

Video – Kili: Zjarrfikësit shpëtojnë një djalë të vogël të cilit i kishte ngecur koka në një parmak betoni

Kili: Zjarrfikësit shpëtojnë një djalë të vogël të cilit i kishte ngecur koka në një parmak betoni. Shihni momente nga operacioni.

 

Aktori serb imiton kryeministrin Rama (video)

Aktori serb imiton kryeministrin Edi Rama

 

Presidenti Kennedy, “Novus Ordo Seclorum” dhe Interneti! Nga S. Guraziu

Pothuajse të gjithë e dinë se shpallja e Pavarësisë së SHBA-ve ishte më 4 Korrik 1776.
Mirëpo, ndoshta jo të gjithë e dinë se fjalimi i Presidentit John F. Kennedy në vitin 1961, lidhur me “Shoqëritë Sekrete”, ishte fjalim që ndoshta atij i kushtoi jetën…

Athua vallë për cilat “Shoqëri Sekrete” e kishte fjalën Presidenti? Apo në fakt, ai ishte fare i qartë. Ai u likuidua (tek ashtu, nga një “organizatë” misterioze) dy vite më vonë, më 1963. Akti i tij, fjalimi i tij është pikërisht diç që zakonisht heronjtë e bëjnë. Janë heronjtë ata që guxojnë të flasin, për të zbuluar të vërtetën (sidomos nëse të jesh President i 50 shteteve së bashku… President i SHBA-ve).

Natyrisht, unë s’jam Kennedy, nuk kërkohet nga unë të flas, por ka kaq shumë “shenja” të cilat sikur na flasin për faktin se ai u vra dikur sepse (mos vallë) pati folur për një lloj të “vërtete” reale! Po, inçizimi si dokument na e thotë se ai foli për të vërtetën (shih më poshtë lidhjen për videon)…

Në një grafikë të vetme i bëra së bashku disa “fakte të rastësishme” të “teorive konspirative”, të cilat flasin për lidhjen mes “Shoqërive Sekrete”, “Rendit të Ri Botëror” (Novus Ordo Seclorum) dhe “Internetit”.

Sipas “teoristëve konspirativë” viti i Pavarësisë, 1776 në numrat romak (MDCCLXXVI – shih fundin e piramidës në banknotën) është një sekuencë që mblidhet si “666”.
Numri “666” përfaqësohet në alfabetin aktual të hebraishtes (e cila gjuhë është aramaishtja e dikurshme babilonase), me “vav” ose “waw”.
Ndërsa “vav” ose “waw” është e përfaqësuar nga një shenjë që duket si “7” (germë mediale, vav).
“www”, për “World Wide Web”, që përdoret në fillim të çdo adrese internetike (në mes të http:// dhe lokacionit virtual), do përkthehej si “666”.

Për fjalën “aramaike” (pa marrë parasysh nëse babilonase apo jo) që sot përdoret si hebraishte, disa njerëz thonë nëse vihet në një tjetër “anagram” na del si “Amarica”.
Pra, Amerika do të thotë një lloj Babilonie e Re… apo çfarë !? Unë vetë nuk e kam idenë.

Youtube video – Fjalimi i plotë i Kennedy (dokument i rëndësishëm historik që na flet lidhur me shqetësimet e tij…)
https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs
***
President Kennedy, “Novus Ordo Seclorum”, and the Internet!
by S. Guraziu – January 2017

Almost everyone knows that USA’s declaration of Independence was on July 4, 1776.
Maybe not everyone knows that John F. Kennedy’s speech about “Secret Societies”, in 1961, was the one that probably cost him his life…

Then of which “secret societies” he was talking about? Or in fact, he was very clear. He was assassinated (just like that, by some mysterious “organisation”) two years later, in 1963. But that’s what usually heroes do, they dare to speak, to uncover the truth (especially if you are President of 50 states… President of USA).

Of course, I am not Kennedy, I don’t have to speak, but there are so many “signs” which as if reveal the fact that Kennedy was assassinated because he spoke about some kind of the “truth” (did he? Yes, the reccording tells us he did, watch the video).
I’ve put together some “coincidental facts”, in relation to some “conspirative theories” which speak about the connections between “Secret Societies”, the “New Wold Order” and the “Internet”.

Independence year, 1776 is in Roman Numerals (MDCCLXXVI), a sequence that adds up to “666”
The number “666” is represented in the current Hebrew Alphabet (which is Babylonian Aramaic), with the “vav” or “waw”.
The “vav” or “waw” is represented by a mark that looks like a “7” (medial letter, vav).
“www” for “World Wide Web” at the beginning of every internet address (or in between the http:// and the virtual location) would translate to “666”.

For the word “Aramaic” (whether Babylonian or not) used today as Hebrew, some people say if we put it to another “anagram” comes out as “Amarica”.
So, America means some kind of New Babylonia… or what!? Neither I, nor Me, nor Myself have no clue 🙂

Youtube video – Kennedy’s full speech (valuable historical document that speaks to us about his concerns…)
https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs

Më 18 dhjetor 1980 lindi Christina Aguilera – këngëtarja e famshme amerikane

Këngëtarja amerikane që bëhej e famshme në moshë shumë të re me këngën “Genie In A Bottle” (Gjeniu në shishe), Kristina Maria Aguilera (Christina Maria Aguilera), lindi më 18 dhjetor 1980, në Steitën Ajlënd (Staten Island), me baba ekuadorian të vrazhdë e të dhunshëm dhe nënë irlandeze, violiniste, e cila tani është edhe manaxhere e këngëtares, përveçse “mikja më e mirë”, siç thotë shpesh vetë Kristina në deklaratat e saj.

Vendosen përfundimisht në Filadelfia. Në shkollë vogëlushja Kristina Aguilera ishte një fenomen në të gjitha veprimtaritë artistike shkollore. Ajo nuk linte asnjë rast të tillë pa marrë pjesë, me një përkushtim tejet ngulmues. Ajo dëshiron që të jetë, patjetër, medoemos, në skena, për të manifestuar talentin e saj. Ajo është e etur për t’u admiruar, për t’u adhuruar, për t’u duartrokitur. Shokët e shkollës e admirojnë, e adhurojnë, e dëshirojnë gjersa Kristina Aguilera, në moshën aq të njomë dhe aq të pafajshme, tetë vjeçe, shkëputet nga radhët e tyre një herë e mirë, duke pasur paraqitjen e parë si profesioniste në shfaqjen “Star Search” (Kërkimi i yllit).

Tashmë në klimën e vet, ajo, si shumë kolegë të saj më herët dhe më vonë, ndër të tjerë edhe Britni Spiërs dhe Xhastin Tamberlleik, kalon nëpër “fabrikën e yjeve”, botën e gjenisë Disney, duke hyrë në Klubin Miki Mauz (Mickey Mouse Club) dhe duke grumbulluar një mori daljesh në ekranin e kanalit televiziv të kompanisë Disney. Por edhe Japonia është një vend i bukur për ta pushtuar. Ajo është e ndjeshme si për prodhimet komerciale perëndimore edhe për befasitë e tilla natyrale siç është Kristina Aguilera. Publiku japonez, në takimin e parë me Aguilerën, vlerëson këngën e saj “All I Wanna Do“ (Gjithçka që unë do të doja), duet i realizuar me një këngëtare vendëse japoneze, yll të muzikës pop, Keizo Nakanishi. Kristina, me këngën e saj, fluturon në krye të këngëve më të dëgjuara të programeve radiofonike të Japonisë.

Por Amerika është gjithmonë Amerikë. Amerika ka mënyrën e saj për të reaguar ndaj adoleshentëve që hyjnë në rrugën e famës. Japonia mbetet një jehonë për Kristina Aguilerën që, pavarësisht suksesit në Lindjen e Largët, kërkon patjetër të afirmohet në vendin e vet. Shtëpitë muzikore të Amerikës e presin me krahë hapur. I hap mikorofonët dhe nis, në fillim të vitit 1998, regjistrimin e këngës “Reflection“ (Pasqyrimi). Kënga do të përdorej për kolonën zanore të filmit të studios Disney, “Mulan”.

Drejtuesit ekzekutivë të shtëpisë muzikore RCA Records e dëgjojnë, e pëlqejnë dhe vendosin të bëjnë një kontratë, tejet korrekte, me këngëtaren e re. Producenët druhen nga ndonjë dështim i mundshëm, prandaj, me ankth dhe me këmbëngulje, bëjnë gjithçka për ta shmangur një gjë të tillë. Kështu, albumi i saj i parë “Christina Aguilera“ do të ishte një bashkëpunim i gjerë i autorëve dhe i producentëve. „Genie In A Bottle“, një këngë e lehtë dhe e ëmbël, e shkruar nga Pam Sheyne, me një refren tej mase drithërues, do të publikohej në verën e vitit 1999. Kënga del në krye të klasifikimit të industrisë muzikore amerikane dhe qëndron në atë pozitë për pesë javë rresht, duke u bërë albumi single më i shitur i vitit 1999 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Nga albumi i parë „Christina Aguilera“ do të afirmoheshin edhe hite të tjera si kënga lirike „Love Will Find A Way“ (Dashuria do të gjejë në rrugë), këngët tjet ritmike si „So Emotional“ (Kaq emocionale) e „I Turn To You“ (Unë kthehem tek ti). Janë tri këngë që e vënë në konkurencë të plotë me adoleshenten tjetër divë, Britni Spiërsin. Saqë shtëpia muzikore ku regjistron Aguilera, ndërmerr prodhimin e albumit të saj edhe në versionin spanjol, tashmë me titullin “Mi Reflejo” (Pasqyrimi). Kristina ka sukses të plotë edhe me albumin single „Dirty“ dhe albumin me përmbledhje këngësh „Stripped“, ku afirmon një numër hitesh të tjera. Ajo fiton edhe plot çmime muzikore në Amerikë dhe në botë. Por në hapësirën muzikore ka vend edhe për Kristinën, edhe për Britnin. Prandaj lufta midis princeshave të famshme të muzikës pop nuk deklarohet asnjëherë zyrtarisht. Madje kjo nuk ndodh as kur Aguilera ia merr të fejuarin Britnit, këngëtarin Xhastin Tamberlleik, i cili largohet edhe prej kësaj për aktoren Kameron Dias.

Menjëherë pas albumeve të suksesshme, Kristina Aguilera realizon versionin e “Lady Marmalade” për kolonën zanore të filmit të famshëm “Moulin Rouge”, kënduar me këngëtare të tilla, simbole të bukurisë femërore si Lil’Kim, Mya e Pink. Kjo ngjarje artistike ndihmon që Kristina, përfundimisht të fluturojë në sferën e superyjeve amerikanë dhe botërorë. Ajo, gjithnjë e më shumë, e thellon rrugën e saj në muzikën e rëndë. Ky është një proces krijimtarie në të cilin ajo ndodhet edhe tani, natyrisht duke bërë gjithçka që të përkryejë kërkimet e saj muzikore, por edhe duke iu dhënë rëndësi realizimit të vidoeve, paraqitjeve të saj që synojnë të shpalosin bukurinë fizike të saj, duke ndërthurur veshje të kohëve më të hershme me konceptime moderne, ku tipike është videoja „Lady Marmelade“.

Këngëtarja asokohe u përfshi edhe në aferën e skandalit midis Britni Spiërsit dhe Madonës, me rastin e ceremonisë së dorëzimit të MTV Awards 2003. Gjestin që Madona bëri pak më parë me Britnin, e përsëriti edhe me Kristinën, por Kristina ia la fajin Britnit për atë që kishte ndodhur. Kjo ndodhi kur të tria, pra Madona, Spiërs dhe Aguilera po këndonin këngën e famshme të Mbretëreshës së Muzikës Pop, „Like a vergin“.

Më vonë Aguilera vendosi të dëshmojë më tepër pjekuri. Kjo u prit më shumë me vlerësim se me kritika. Pati tituj të tillë artikujsh si „From Crass to Class“. Ajo i bëri flokët në bjonde me nuancë qershie. Pak më vonë i bëri fare bjonde dhe i preu shkurt, duke marrë pamjen e Merilin Monroes. Nga fundi I verës 2004 nxori dy single. I pari, “Car Wash”, ishte ribërje e “Rose Royce”, tani regjistruar në duet me raperen Missy Eliott për kolonën zanore të filmit “Shark Tale”. I dyti ishte bashkëpunim me Nely, titullohej “Tilt Ya Head Back”. Të dy patën sukses vetëm jashtë SHBA. Aguilera në gusht 2005 nxori albumin “Possibilities”. Më vonë këndoi me italianin Andrea Bocelli këngën “Somos Novios” për albumin e tij “Amore”. Albumi  “Back to Basics”, publikuar në gusht 2006, debutoi numër 1 në Amerikë, Britani dhe njëmbëdhjetë vende të tjera. Ky album shiti 4,5 milionë kopje në mbarë botën.

Nga fundi i vitit 2006 ajo filloi turin “Back to Basic Tour” në Europë duke vazhduar me një tur tjetër në Amerikën Veriore në fillim të vitit 2007. Ishte turi më i suksesshëm amerikan i vitit. Pastaj ajo vazhdoi me ture në Azi dhe në Australi. Në fillim të vitit 2008 nxori koncertin në DVD “Back to Basics: Live and Down Under.” Në verpimtarinë e 49-të të Grammy Awards ajo fitoi në kategorinë e zërit më të mirë femëror, për këngën “Ain’t No Other Man”. Në janar 2007 revista Forbes e shpalli femrën e 19 më të pasur artiste në botë, me një pasuri 60 milionë dollarë. Më 2008 ajo shfaqet në kolonën zanore të filmit “Shine a Light” nga një filmim i drejtpërdrejtë i këngës “Live With Me” me grupin Rolling Stones.  Në një speciale të MTV ajo konsiderohet një nga pesë zërat më të mirë të muzikës pop. Celine Dion, në një intervistë, tha se Aguilera mund të konsiderohet zëri më i mirë në botë. Revista “Rolling Stones”, e renditi të 58-tën ndër 100 këngëtarët më të mëdhenj të të gjitha kohërave, duke qenë më e reja në këtë listë.

Aguilera është krahasuar vazhdimisht me këngëtare si Mariah Carey dhe Whitney Houston. Gazeta “Los Angelos Times” e krahason mënyrën e saj të kënduarit me atë të Barbra Streisand, Gladys Knight dhe Aretha Franklin.

Këngëtarja ka një përvojë jo të pakët edhe në ekranin e madh e atë të vogël. Më 1991 ajo pati një rol në The New Mickey Mose Club. Dy vjet më vonë pati numra muzikorë në një komedi. Luajti më 1999 në një episod të Beverly Hills, 90210. Drejtoi emisionin Saturday Night Live më 2004, ku përfshihej Sex & The City, ku ajo portretizonte Samantha Jones. Më 2008 ajo shfaqet në dokumentarin e Martin Scorsese, “Shine A Light, që kronikalizon dy ditë nga jeta e grupit Rolling Stones. Ajo ishte aktore në filmin Get Him to the Greek“ të Judd Apatow.

Fama e ndihmoi Aguilerën të jetë fytyra e shumë prodhimeve të shtëpive më të mëdha botërore të modës, duke reklamuar prodhimet e tyre. Ajo u bë muzë dhe modele e shtëpisë së modës Versace dhe e shumë të tjerave. Ajo ka marrë pjesë në shumë veprimtari bamirëse dhe ka dhënë shuma të mëdha për luftën kundër AIDS-it e tjerë.

Pas disa fejesash, përgjithësisht tejet të mediatizuara, ajo filloi fejesën me producentin muzikor Jordan Bratman më 2002. Ata u martuan më 2005. Më 2006 pozoi për një seri fotografike të frymëzuar nga Marilyn Monroe për revistën GQ. Më 9 shtator 2007 Paris Hilton bëri të ditur se Aguilera është shtatzënë. Aguilera e konfirmoi këtë më 4 nëntor në revistën Glamour. Më 12 janar 2008 ajo lindi djaline  saj Max Liron Bratman në Los Anxhelos të Kalifornisë. Emri i tij nga hebraishtja do të thotë “Kënga jonë më e mrekullueshme”. Ajo u pagua për fotot e para të foshnjës 1,5 milionë dollarë nga revista People, të cilat revista Forbes i renditi në vendin e pestë të fotove më të shtrenjta të foshnjave të njerëzve të famshëm.

Elida Buçpapaj

(Video) Bebja duke kërcyer nën ritmin e JLO-së

Një video mrekulli ku bebja kërcen nën ritmin e JLO-së

Gazetari Çim Peka: Ilir Meta ka çuar letër kritike ndaj Lu-së në Departamentin Amerikan të Shtetit

Ilir Meta ka çuar një letër në Departamentin e Shtetit Amerikan, kundër Donald Lusë.
Këtë lajm ende të pakonfirmuar e ka dhënë gazetari Çim Peka në emisionin Opinion.
Sipas Pekës, edhe pse është interesuar të marrë një informacion më zyrtar, nuk ka mundur ta konfimojë.
Natyrisht qendrimi i Ambasadorit Lu nuk është personal, por i mbushtetur nga DASH.

Kur në Kuvend e gjuajtën me vezë kryeministrin – Thaçi e Shala qeshnin (video)

Në momentin që Konjufca, Haxhiu dhe Kadaj-Bujupi, gjuanin kryeministrin Isa Mustafa, dy zëvendëskryeministrat, Hashim Thaçi dhe Kujtim Shala shihen duke qeshur.

Edhe pse Glauk Konjufca nxori vezët nga xhepi, ai këtë veprim e ka quajtur për RTK-në si aksion politik, transmeton KP.

Vezë nga xhepat nxorrën edhe Albulena Haxhiu dhe Donika Kadaj-Bujupi.

Kryetari i Vatrës Gjon Buçaj kujton Profesor Arshi Pipën (video)

 

Të Hënën, organizata Vatra në Nju Jork do të zhvillojë një veprimtari të posaçme për të nderuar publicistin e shquar antikomunist Arshi Pipa, me rastin e 95-vjetorit të lindjes. Profesor Arshi Pipa u burgos nga regjimi komunist në vitin 1946, pastaj u arratis në Jugosllavi dhe në vitin 1959 erdhi në Shtetet e Bashkuara, ku kaloi afro katër dekada deri sa u nda nga jeta në vitin 1997. Për të folur mbi këtë personalitet të shumë talenteve, kolegu ynë Kastriot Haxhiaj bisedoi në studio me kryetarin e organizatës Vatra, Gjon Buçaj.

 

 

 

 

ZDF ia ndërpret intervistën Jahjagës – tjetër e pyesin, tjetër përgjigjet (video)

Janë të rralla rastet kur Presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga ka mundësinë që të paraqitet para një audience të gjerë në Gjermani dhe konkretisht në televizionet kryesore publike gjermane siç janë ARD dhe ZDF.

Dhe i vetmi program i përbashkët televiziv mes dy programeve edhe ashtu mese konkurrente ARD dhe ZDF është ai i mëngjesit. Programin e njohur edhe si MOMA (Morgen Magazin) e përgatit një javë ARD dhe një Javë ZDF, raportojn mediat në vend.

Këtë javë radhën e kishte ZDF dhe me këtë rast temë ishin edhe azilkërkuesit nga Kosova dhe Shqipëria. Pas një prezantimi të djeshëm të Ministrit të Brendshëm të Bavarisë Herrman (CSU) nga Studio e ZDF-it sot u lidhën edhe me Presidenten e Kosovës Atifete Jahjaga për të biseduar me të sidomos për problematikën e azilkërkuesve nga Kosova por edhe Shqipëria.

Por ngjau ajo që më së paku pritej. Me një mënyrë pothuajse të pabesueshme Jahjaga jo vetëm që nuk u përgjigj në pyetjetet e gazetares gjermane por asaj iu deshën as më pak e as më shumë se shtatë të herë ta ndërprente Jahjagën e cila tërë kohën fliste për “të arriturat” e Kosovës, artistët e sportistët e saj, tek tuk korrupsionin etj. etj. Atë pra që Kosova e duron prejse kjo zonjë është e para e vendit dhe po ky vend e duron!

Intervista e Jahjagës në ZDF mund të ndiqet në këtë LINK të ZDF ku Jahjaga e jep një shembull sa të turpshëm aq edhe të meritueshëm që nuk i ka as edhe dy fije me politikë!

E që kjo është një vërtetë absolute e tregojnë edhe reagimet e mediave gjermane dhe sidomos gazetës së njohur gjermane Die Welt e cila në një artikull të gjatë paraqitjen e Jahjagës të premten në mbrëje e quan një rekord të pathyeshëm në historinë e re të tv-së gjermane. Dhe atë kur pas shtatë sprovash të moderatores t’i ndërkrehet monologu në fund ZDF ia ndalon sinjalin!

Shikojeni këtu intervistën e plotë të Jahjagës:
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2394208/Besonderer-Ehrengast-glaenzt-im-ZDF-moma#/beitrag/video/2455080/Kosovo:-%22B%C3%BCrger-sind-isoliert-im-Land%22

Këtu mund ta lexoni tekstin e plotë të Die Wiel-it:
http://www.welt.de/politik/ausland/article144395433/Kosovos-Praesidentin-redet-worueber-sie-will.html

 

 

NJË DOKUMENTAR I PLOTË PËR MIRDITËN TURISTIKE (VIDEO)

Ne 45 minuta permes pamjeve filmike, arkivave te hershme, shtegtimeve neper fshatra e monumente te trashegimise kulturore, kujteses dhe fteses se sotme per ta vizituar kete krahine te vecante shqiptarie permes “Rruges se Kombit” qe e pershkron kete krahine ne 80 kilometra, vjen dokumentari “Neper Visaret Turistike te Mirdites”, realizuar nga publicisti Gjergj Marku dhe shkrimtari Ndue Dedaj me ndihmen e emigrantit sipermarres Leke Preci. Mirdita eshte kapur cep me cep me filmime dhe dokumentime, ne te kater stinet, dhe me plot deshmi autentike ne kohe te ndryshme permes fotove dhe arkivave filmike, duke u pasuruar me realizimin filmik, me plot portrete e personazhe, me kolonen zanore dhe kendveshtrimet grishese qe ofrojne peisazhet turistke te kesaj krahine ne Shqiperine e Eperme. Në këtë dokumentar kemi një Mirditë siç ka qenë në histori, jo një Mirditë të copëtuar në 4-5 njësi administrative sikurse ka ndodhur shpesh për qëllime dhe lehtësi pushteti e qeverisje. Në këtë anë Mirdita ka pasur një fat të ngjashëm me fatin e shqiptarëve në tërësi, ndarë në katër shtete. Mirdita e sotme është e pandarë prej veprës më të madhe të dekadës së fundme, rrugës ndërshqiptare Durrës-Kosovë. Kjo rrugë është sjellësja e qytetërimit në këto anë, është ndërtuesja e një rendi të ri. Tani edhe djemtë e vajzat e reja do të ndihen si në një kohë tjetër, si kryeqytetas. Dokumentari na thote se po, kjo është Mirdita e sotme, e njëjta Mirditë që në fillimin e shekullit të 20-të albanologë të huaj, dashamirës por edhe konservatorë, propozonin ta kthenin në muze të gjallë të vlerave tradicionale.

17-07-2015 11-37-41