Uashingtoni i ka propozuar Tokios vendosjen e armëve me rreze të mesme në Japoni, si pjesë e një mbrojtjeje të përbashkët kundër Kinës.

Po nga ana tjetër synohet edhe vendosja e armëve hipersonike me rreze të gjatë dhe raketave Tomahawk, shkruajnë mediat ne Japoni.

Sipas gazetës Sankei Japonia ka deklaruar se ishte e gatshme të fillonte diskutimet serioze me SHBA-në për vendosjen e armëve dhe është e gatshme që të pranojë propozimin e Uashingtonit.bw