Miqtë e tij treguan se ai gatuante çdo ditë dhe bënte një jetë jo prej milioneri. Top Channel ka parë procesverbalin e mbajtur nga policia kur e gjeti të pa jetë në një apartament të marrë me qira te pallatet Agimi në 20 qershor.

Sipas këtij procesverbali, në banesë është gjetur portofoli i Andrzej Izdebskit me vetëm 12.000 lekë si dhe janë administruar në cilësinë e provës dy telefona celularë.

Sakaq miqtë e tij janë shprehur se Andrzej Izdebski kishte patur probleme në pagesën e qerasë dy muajt e fundit.

Këto të dhëna për jetën e tij modeste në Shqipëri ngrenë pikëpyetjen se ku shkuan 37 milionë dollarët e pakthyera nga i ndjeri Izdebski qeverisë polake e cila bëri një parapagim prej 53 milion dollarë për të siguruar  1,241 respiratorë.

Sipas medies polake, ai i ktheu qeverisë polake vetëm 16 milion dollarë.

Gazeta “Fakt” shkruan se me të gjitha gjasat, Andrzej Izdebski ishte thjesht një person figurant në këtë histori e cila është kthyer në një mega skandal në Poloni.

Sipas gazetës, paratë mund të kenë përfunduar tek tjerë persona pse jo zyrtarë polak.

Kjo gazetë ka zbuluar edhe një fakt tjetër që komprometon prokurorinë Polake e cila e shpalli Andrzej Izdebski person në kërkim në mars 2022.

Një mik i Andrzej Izdebski i  tha gazetës Fakt se gjatë vitit 2022 ai kishte dhënë dëshmi në dy raste përmes video-call nga ambasada polake në Tiranë, prokurorëve që po hetonin këtë skandal.

Policia shqiptare refuzon ti përgjigjet pyetjes nëse për Andrzej Izdebski  përmes Interpol Varshavës,  kishte marrë urdhër-arrestin ndërkombëtar lëshuar nga prokurorët polak në Mars 2022.

© Panorama.al