VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Komentet

Fjalë të urta – Naim Frashëri: Të jemi vëllezër e miq të dashur. Se të gjithë jemi një fis e një farë

Të jemi vëllezër e miq të dashur. Se të gjithë jemi një fis e një farë, kemi një gjak e një gjuhë. Të mos themi kurrë jam mysliman, i krishter, orthodhoks e katolik, por vetëm shqipëtar. Të përpiqemi të gjithë për Shqipërinë, për shqipëtarët e për shqipen….

NAIM FRASHËRI

 

Aforizmi i ditës – 1 dhjetor 2020

A kiss makes the heart young again and wipes out the years.

Rupert Brooke

Një puthje e bën zemrën të re përsëri dhe i fshin vitet.

Rupert Brooke

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Trathtari ikën si dhelpra, pa qenë i ndjekur nga askush

Trathtari ikën si dhelpra, pa qenë i ndjekur nga askush; i drejti, edhe sikur ta rrethojë gjithë bota, qëndron me kurajo të plotë si luan dhe nuk tundet nga vendi.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 30 nëntor 2020

Wisdom comes by disillusionment.

George Santayana

Zgjuarsia vjen  nga zhgënjimet.

George Santayana

 

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Bota është një shesh i ekspozuar shiut dhe erës

Bota është një shesh i ekspozuar shiut dhe erës; ai që në këtë shesh e ruan dritën e përpjekjes e të kuptimit dhe nuk e shuan, është filozof i vërtetë.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 29 nëntor 2020

Women want mediocre men, and men are working to be as mediocre as possible.

Margaret Mead

Gratë duan burra mediokër, dhe burrat po bëjnë ç’është e mundur për të qenë sa më mediokër.

Margaret Mead

 

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Kombi është themeli i godinës së shtetit

Kombi është themeli i godinës së shtetit, sa më i fortë të jetë themeli, aq më shumë qëndron godina.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 28 nëntor 2020

Exclusion is never the way forward on our shared paths to freedom and justice.

Desmond Tutu

Përjashtimi nuk është kurrë mënyra e duhur në shtigjet tona të përbashkëta të lirisë dhe të drejtësisë.

Desmond Tutu

 

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Ekzistenca dhe lumturia e shoqërisë njerëzore varet nga gruaja

Ekzistenca dhe lumturia e shoqërisë njerëzore varet nga gruaja. Midani thot: “Aty ku mungon gruaja, asaj duhet bërë një shtatore prej druri.”
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 21 nëntor 2020

I will love the light for it shows me the way, yet I will endure the darkness because it shows me the stars.

Og Mandino

Unë do ta dua dritën, sepse ajo ma tregon rrugën; megjithatë e duroj errësirën, sepse ajo m’i tregon mua yjet.

Og Mandino

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Do që të mos ndihet fjala që do të thuash?

Do që të mos ndihet fjala që do të thuash? Mos e thuaj. Do që të mos shihet puna që do të bësh? Mos e bër.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 26 nëntor 2020

There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.

O. Henry

Ka një ditë që është vetëm e jona. Dita e Falënderimeve është ajo ditë që është mirëfilli amerikane.

O. Henry

 


Send this to a friend