VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Zvicra, 4 020 raste të tjera dhe 98 viktima

By | January 5, 2021
1 Comments
  • author avatar
    Anonymous 2 months ago Reply

    Wenn Sie diese Teile in Ihrer Küche haben, müssen Sie sich dringend an einen Klempner wenden. Das ist nicht richtig. Zur Mittagszeit können Sie einfach Ihre Nachbarn einschenken und das wars. Deshalb empfehle ich, sich an den rohrreinigung-sissach.ch-Reparaturdienst zu wenden. Sie helfen Ihnen in der Liebe, da sie jeden Tag mit ähnlichen Problemen konfrontiert sind.

Komentet

Një shishe uiski Macallan Fine blihet për 1.27 milion franga

VOAL – Kriza e koronavirusit ka rezultuar në një nxitim të vërtetë për pasuri të sigurta. Ndërsa nga njëra anë ka nga ata që përpiqen ta arrijnë deri në fund të muajit, nga ana tjetër ka nga ata që nuk dinë më të sigurojnë pasuritë e tyre. Nuk jane të kënaqur me investimet në ar dhe monedha. Madje mund të blejë një shishe uiski Macallan Fine dhe Rare për 1.27 milion franga.

Bumi i ankandeve

Kërkimi i mallrave me parashutë krijon disa ankande. Një vepër nga Botticelli u shit për 92 milion dollarë. Arinjtë pelushi janë gjithashtu shumë të kërkuar, si orët luksoze. Normat negative të interesit po nxisin këtë lloj investimi. Siç thekson Matthias Geissbühler, shefi i investimeve në Raiffeisen Zvicër: “Depozitat e kursimeve nuk mbajnë më asgjë dhe paratë shkrihen si bora në diell në pranverë. Kjo është arsyeja pse kërkohet të investohet në mallra të prekshëm, dhe në veçanti mallra luksoze. Ato janë një mënyrë për të investuar paratë.” rsi-eb

Qeveria zvicerane vendos: nga 1 marsi faza e parë e rihapjes, nga 22 marsi faza e dytë

VOAL – Konfederata ka vendosur të ndjekë afërsisht rrugën e vendosur në 17 shkurt. Më 1 mars 2021, dyqanet (me një numër të kufizuar njerëzish brenda tyre), muzetë dhe sallat e leximit të bibliotekave dhe sportet në natyrë dhe objektet e kohës së lirë, të tilla si zonat e jashtme të kopshteve zoologjike, do të jenë në gjendje të rihapin. Dhe kopshtet botanike. Kudo që do të jetë e detyrueshme të mbahet një maskë dhe të respektohen rregullat e ndarjes dhe kufizimet e kapacitetit. Fëmijët dhe të rinjtë deri në 20 vjet (dhe jo më shumë deri në 16, siç ishte planifikuar fillimisht) do të jenë në gjendje të rifillojnë shumicën e aktiviteteve sportive dhe kulturore. Ndalohen garat popullore sportive për të rritur dhe ngjarjet. Takimet midis familjes dhe miqve dhe aktivitetet sportive dhe kulturore me jo më shumë se 15 persona gjithashtu do të lejohen përsëri. Sidoqoftë, baret dhe restorantet janë ende të mbyllura dhe do të duhet të presin edhe pak.

Kjo u vendos nga Këshilli Federal në mbledhjen e tij më 24 Shkurt pas konsultimit me kantonet. Konfederata ka bërë të ditur se “ajo synon të rikthejë pak oksigjen në jetën shoqërore dhe ekonomike, edhe nëse situata epidemiologjike mbetet e brishtë për shkak të varianteve të reja dhe më ngjitëse të virusit në qarkullim”.

Faza tjetër e rihapjes është planifikuar për më 22 mars, më herët sesa ishte thënë një javë më parë dhe aq sa kantonet kanë kërkuar në disa raste. Prandaj, restorantet dhe baret do të duhet të presin të paktën këtë datë për të zbuluar nëse mund të hapen përsëri. Ndalimi i mundshëm duke filluar nga kjo datë ka të bëjë me, ndër të tjera, ngjarje kulturore dhe sportive në prani të publikut në hapësira të mbyllura, detyrimin për të punuar nga shtëpitë, praktikimin e sportit në ambiente të mbyllura dhe, siç u përmend, rihapjen e restoranteve.

Për të vlerësuar realizueshmërinë e tij, Këshilli Federal do të përdorë një sërë treguesish: shkalla e pozitivitetit, e cila duhet të mbetet nën 5%, zënia e shtretërve në njësitë e kujdesit intensiv, e cila nuk duhet të kalojë 250 njësi, numri mesatar i riprodhimit në shtatë ditët e fundit, e cila duhet të mbetet më pak se 1 dhe, së fundmi, incidenca e sëmundjes e llogaritur mbi 14 ditë e cila, më 17 mars, nuk duhet të kalojë vlerën e 1 marsit. Nëse në javët e ardhshme situata epidemiologjike do të evoluojë në mënyrë të favorshme, më 22 mars Qeveria mund të konsiderojë gjithashtu rihapjen e restoranteve të brendshme, rifillimin e aktiviteteve të tjera të brendshme dhe kthimin në mësimet presidenciale në universitete. rsi-eb

Dënohet Këshilltari shtetëror i Gjenevës Pierre Maudet, fajtor për pranimin e favoreve në një udhëtim në Abu Dhabi

VOAL – Një ministër fajtor. Këshilltari Shtetëror i Gjenevës Pierre Maudet, një ish-kandidat i FDP për Këshillin Federal, u dënua në shkallën e parë për pranimin e përfitimeve në lidhje me udhëtimin e tij familjar në Abu Dhabi më 2015. Gjykata e Policisë së Gjenevës vendosi një dënim me gjobë. Ai do të duhet t’i paguajë kompensim prej 50 000 frangash shtetit të Gjenevës, e cila është vlera e parashikuar e udhëtimit. Gjyqtari e liroi politikanin nga akuza se kishte pranuar një favor në lidhje me një sondazh të financuar nga miq dhe biznesmenë më 2017.

Avokatët e mbrojtjes kishin kërkuar shfajësimin e klientit të tyre i cili ka qëndruar në qeverinë kantonale që nga 2012 pasi kishte qenë edhe kryetar i Gjenevës. Maudet Yaël Hayat, gjatë fjalës së vet, kishte deklaruar se çështja nuk do të ishte hapur nëse Këshilltari i Shtetit nuk do të kishte gënjyer, duke iu referuar deklaratave fillestare të politikanit për shtypin, në të cilat ai mohoi dimensionin zyrtar të udhëtimit.

Kryeprokurori i Gjenevës, Stéphane Grodecki, nga ana e tij, kërkoi një dënim me 14 muaj pezullim nga jeta politike për pranimin e favoreve. Në aktakuzë, ai nuk kishte marrë parasysh asnjë rrethanë lehtësuese për këshilltarin 42-vjeçar të shtetit i cili kishte pranuar ftesën e dy miqve sipërmarrës të pasurive të patundshme. Një linjë e miratuar nga gjyqtarja Sabina Mascotto, sipas së cilës, duke pranuar pushimet luksoze, politikani ndëromori rrezikun që mikpritësit të mund të ndikonin te ai.

Dënimi mund të japë goditjen e fundit në karrierën politike të Pierre Maudet. rsi-eb

Zvicra, 1 131 raste të tjera dhe 14 viktima

VOAL – Zvicra, 1,131 raste të tjera dhe 14 vdekje Një tjetër 1,131 infeksion i ri koronavirus dhe 14 vdekje të tjera në lidhje me Covid-19 janë regjistruar në Zvicër nga Zyra Federale e Shëndetit Publik në 24 orët e fundit. Përveç kësaj, 43 persona të tjerë janë shtruar në spital në të gjithë vendin. Shkalla e riprodhimit (Re) është 0.92 (llogaritur më 12 shkurt).

Zvicër, 2 449 infeksione dhe 26 viktima gjatë fundjavës

VOAL – 2 449 infeksione të reja dhe 26 vdekje të regjistruara gjatë fundjavës në Zvicër. Sipas të dhënave të lëshuara nga Zyra Federale e Shëndetit Publik, 84 pacientë të tjerë u shtruan në spital në spitalet e vendit për ndërlikime në lidhje me Covid-19. Aktualisht 11,051 njerëz në Konfederatë janë në izolim, 18,725 ata në karantinë pasi kanë rënë në kontakt me njerëz të infektuar dhe 2,913 pasi janë kthyer nga një vend në rrezik. rsi-eb

Zvicra po mendon të anulojë kontratën me AstraZeneca? Çfarë nuk shkon me vaksinën

Zvicra mund të heqë dorë nga vaksina e porositur e AstraZeneca. Ndërprerja e kontratës me kompaninë britaniko-suedeze nuk është një opsion për momentin, megjithëse mund të konsiderohet gjithashtu, shkruan gazeta “NZZ am Sontag”, siç raporton Reuters

Zvicra kërkoi më shumë të dhëna mbi efikasitetin dhe cilësinë në fillim të këtij muaji përpara se të aprovonte vaksinën, të cilës iu dha drita jeshile nga Bashkimi Evropian.

Duke cituar Zyrën Federale të Shëndetit Publik (BAG), gazeta shkruan se autoritetet lokale po spekulojnë se qeveria dëshiron të anulojë porosinë, gjë që mund të ndodhë nëse analiza tregon se vaksina nuk është mjaft e efektshme.

“Nuk dihet ende se çfarë do të ndodhë me AstraZeneca, por ndërprerja e kontratës nuk është një opsion për momentin, megjithëse mund të rishikohet nëse rezulton e nevojshme”, tha Bora Kronig, zëvendësdrejtori i BAG-ut.

Zvicra, e cila ka porositur 5.3 milionë doza të vaksinës AstraZeneca, po pret rezultatet e provave në Amerikën e Veriut dhe Jugut. Franca, Belgjika dhe Gjermania e rekomandojnë këtë vaksinë për njerëzit nën moshën 65-vjeçare.

Gjithësejt 7 320 raste të varianteve të reja të koronavirusit në Zvicër

 VOAL – Janë gjithsej 7 320 raste të konfirmuara të varianteve të koronavirusit në Zvicër. Krahasuar me javën e kaluar, kjo është një rritje prej 1771 rastesh. Shumica ka të bëjë me të ashtuquajturën variant anglez. Të dhënat u publikuan sot nga Zyra Federale e Shëndetit Publik. Për momentin rastet e variantit “anglez” (B.1.1.7) janë 2794, ato të variantit “afrikano-jugor” (B.1.351) 116 dhe ato të variantit “brazilian” (P.1) pesë. Një mutacion u gjet në infeksionet e mbetura, por nuk ishte e mundur të përcaktohej cili. Ndryshe nga koronavirusi “tradicional”, variantet prandaj po rriten në mënyrë eksponenciale. Sidoqoftë, Zyra Federale thekson se të dhënat nuk janë përfaqësuese, pasi që disa kantone nuk janë duke renditur materialin ose po e bëjnë atë me një ritëm të ngadaltë.

Zvicra 10 viktima dhe 1 021 infeksione të tjera


VOAL – Janë 10 vdekje që i atribuohen koronavirusit, të cilat janë regjistruar në Zvicër në 24 orët e fundit. Të dhënat e sapo publikuara nga Zyra Federale e Shëndetit Publik tregojnë për 1 021 infeksione të tjera dhe 54 shtrime të reja në spital për shkak të sëmundjes. rsieb

Në Zvicër hapja do të fillojë me disa etapa gjatë marsit

VOAL – Dyqanet, muzetë dhe objektet do të jenë në gjendje të rihapen nga fillimi i marsit, ndërsa restorantet do të jenë akoma të mbyllura. Kjo është ajo që Këshilli Federal po propozon, i cili njoftoi të Mërkurën masat e reja të hedhura në konsultim. Hapat e mëtejshëm do të studiohen për fillimin e prillit, varësisht nga evolucioni i situatës. Ekzekutivi gjithashtu kërkoi 14.3 miliardë franga të tjera në luftën kundër pandemisë dhe zbuloi se masat për të luftuar koronavirusin gjithashtu çuan në një deficit rekord prej 15.8 miliardë në 2020.

Sa i përket të dhënave, në 24 orët e fundit Zyra Federale e Shëndetit Publik regjistroi edhe 22 vdekje të tjera që i atribuohen koronavirusit në të gjithë vendin. Ka 66 shtrime të reja në spital për shkak të sëmundjes, ndërsa 1,253 janë infeksione të mëtejshme. Pandemia pretendoi një viktimë të re në Grisons, ndërsa në Ticino, përsëri mes dje dhe sot, nuk u regjistrua asnjë vdekje e re. Midis dy kantoneve, përsëri mes dje dhe sot, janë gjithsej 72 raste të reja të konstatuara.

Ndërkohë, në një nivel planetar, ne jemi dëshmitarë të një ngadalësimi të infeksioneve. Në fakt, javën e kaluar u vu re një rënie prej 16% në një shkallë të përgjithshme. Këto janë të dhënat e theksuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Gjetjet e OBSH-së reflektohen gjithashtu në zhvillimet e pandemisë në Zvicër. Të dhënat mbi infeksionet, shtrimet në spital dhe vdekjet vazhdojnë të bien, vëzhgoi dje Patrick Mathys i Zyrës Federale të Shëndetit Publik, duke specifikuar megjithatë se një rritje e infeksioneve në javët e ardhshme nuk mund të përjashtohet, kryesisht për shkak të mutacioneve në virus. rsi

Zvicër, 1 253 infeksione dhe 22 viktima

VOAL – 1.253 infeksione të reja me koronavirus janë regjistruar në Zvicër në 24 orët e fundit. Virusi çoi gjithashtu në vdekjen e 22 personave. Aktualisht, në të gjithë vendin, 11,317 njerëz janë në izolim, 20,168 në karantinë pas kontaktit me një person pozitiv dhe 3,537 në karantinë pas kthimit nga një vend në rrezik. rsi-eb

Variantet e koronavirusit mund të bëhen dominuese deri në fund të muajit në Zvicër

VOAL – Variantet e koronavirusit mund të bëhen dominuese deri në fund të muajit në Zvicër, sipas ekspertëve federalë. Sidoqoftë, llojet e reja nuk duket të jenë më të rrezikshme. Në ndërkohë, Evropa është thirrur të “përshpejtohet përballë mutacioneve të koronavirusit”.

Për të nënvizuar këtë është Ursula von der Leyen, e cila në një intervistë të botuar këtë mëngjes nga një gazetë franceze, njoftoi gjithashtu fillimin e një programi të ri të “kërkimit të përbashkët” kundër varianteve të patogjenit. Presidenti i Komisionit të BE gjithashtu u bëri thirrje laboratorëve të krijojnë aleanca që synojnë zhvillimin e vaksinave “të gjeneratës së dytë”. rsi-eb

Zvicër, 1 075 infeksione dhe 35 viktima

VOAL – Janë 1 075 infeksione të reja të regjistruara në Zvicër në 24 orët e fundit dhe 35 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi, ndërsa 62 janë shtruar në spital. Aktualisht 14 186 njerëz janë në izolim, 24 144 në karantinë pasi kanë rënë në kontakt me njerëz të infektuar dhe 3 556 ata në karantinë pasi janë kthyer në Zvicër nga vendet në rrezik.

Deri tani, Konfederata dhe Lihtenshtajni kanë marrë 806 025 doza të vaksinës, nga të cilat 541 231 janë administruar tashmë. rsi-eb


Send this to a friend