VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Video- Kryebashkiaku pi kokainë në ambjentet e një lokali

By | January 22, 2020
blank

Komentet

blank

“Harrova zarfin”, “Dajua do nji pozitiv”! Përgjimet e reja, si falsifikoheshin testet e Covid-it në Tiranë

TIRANË

“BalkanWeb” sjell të tjera pjesë të dosjes së Prokurorisë së Tiranës, ku dalin përgjimet e grupit që abuzonte me testet e Covid-19, të cilat nga bisedat rezulton se falsifikoheshin me bar-code të laboratorëve privatë në Tiranë.

Pjesë e grupit falsifikator, që u ndaluan me urdhër të Prokurorisë, janë edhe dy mjekët Klodian Muharremi dhe Marinela Kalaja, ku njëri punon në QSUT dhe tjetri në klinikë private.

Në përgjimet që sjell më poshtë “BalkanWeb” zbulohet mënyra se si bëheshin testet false të Covid-it, kundrejt pagesave të ndryshme. Ndërkohë, që në biseda të implikuarit flasin edhe për rripin e sigurimit të mjetit, ku thuhet se “kushton 4000 lekë”.

Pjesë nga përgjimet në dosjen e Prokurorisë:

12/06/2021, 8:10 pm – Thoma Thomagjini: Hajd se kena pun
12/06/2021, 8:13 pm – Rmedia: Erdha
12/06/2021, 8:18 pm – Thoma Thomagjini: Kur neser
12/06/2021, 9:06 pm – Rmedia:
12/06/2021, 9:06 pm – Rmedia:
13/06/2021, 4:23 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
13/06/2021, 4:24 pm – Thoma Thomagjini: Po hape mer cel
13/06/2021, 5:24 pm – Thoma Thomagjini:
13/06/2021, 5:24 pm – Thoma Thomagjini:
13/06/2021, 5:25 pm – Thoma Thomagjini: Boje pak
13/06/2021, 5:25 pm – Thoma Thomagjini: Tgjitha
13/06/2021, 5:27 pm – Thoma Thomagjini: 70
13/06/2021, 5:27 pm – Rmedia: Kartonat plus tamp.
13/06/2021, 5:27 pm – Thoma Thomagjini: Per ca folem mrom
13/06/2021, 5:28 pm – Thoma Thomagjini: Me ke do ja bosh
13/06/2021, 5:56 pm – Rmedia: GEN
13/06/2021, 9:26 pm – Thoma Thomagjini: Ku
13/06/2021, 9:26 pm – Thoma Thomagjini: J
13/06/2021, 9:26 pm – Thoma Thomagjini: E
13/06/2021, 9:40 pm – Thoma Thomagjini: Po fol mer
13/06/2021, 9:40 pm – Thoma Thomagjini: Jar
13/06/2021, 9:48 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
14/06/2021, 11:48 am – Thoma Thomagjini: Ma dergo
14/06/2021, 11:48 am – Thoma Thomagjini: Pak Alnet
14/06/2021, 11:48 am – Thoma Thomagjini: Pak shpejt
14/06/2021, 11:53 am – Thoma Thomagjini: Kopje
14/06/2021, 11:54 am – Thoma Thomagjini: Ma co dhe randox
14/06/2021, 11:54 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:55 am – Thoma Thomagjini: Dhe randox
14/06/2021, 11:55 am – Thoma Thomagjini: Ma dergo
14/06/2021, 11:55 am – Thoma Thomagjini: Me dergo dhe piperon
14/06/2021, 11:56 am – Thoma Thomagjini: Dhe at tjetren
14/06/2021, 11:56 am – Thoma Thomagjini: Sa lloje ke
14/06/2021, 11:56 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:56 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:56 am – Rmedia:
14/06/2021, 11:57 am – Rmedia: Kto jan
14/06/2021, 12:14 pm – Rmedia:
14/06/2021, 12:51 pm – Thoma Thomagjini: Jam ke dogana
14/06/2021, 12:52 pm – Thoma Thomagjini: Takohemi nqender
14/06/2021, 12:52 pm – Thoma Thomagjini: Mere dhe ate
14/06/2021, 12:52 pm – Thoma Thomagjini: Pim kafe
14/06/2021, 12:54 pm – Thoma Thomagjini: Mos mu vono
14/06/2021, 12:55 pm – Thoma Thomagjini: Se po mpret ai shoku kafe
14/06/2021, 1:14 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
15/06/2021, 8:03 am – Thoma Thomagjini: Mjes
15/06/2021, 8:04 am – Thoma Thomagjini: A je cu pim kafe
15/06/2021, 8:04 am – Thoma Thomagjini: Se kena pun
15/06/2021, 8:16 am – Rmedia: Hahahhha
15/06/2021, 8:16 am – Rmedia: Ok
15/06/2021, 8:16 am – Rmedia: Nisu
15/06/2021, 8:39 am – Thoma Thomagjini: O pipo
15/06/2021, 8:50 am – Thoma Thomagjini: A u çove
15/06/2021, 9:20 am – Thoma Thomagjini: A po vje
15/06/2021, 9:21 am – Rmedia: Po
15/06/2021, 9:22 am – Thoma Thomagjini: Kur
15/06/2021, 10:28 pm – Thoma Thomagjini:
15/06/2021, 10:29 pm – Thoma Thomagjini:
15/06/2021, 10:32 pm – Thoma Thomagjini: Missed voice call
16/06/2021, 1:00 am – Thoma Thomagjini: Ejjj
16/06/2021, 1:00 am – Thoma Thomagjini: I kkom harru zarfin siper ke printeri🤦♂️
16/06/2021, 1:03 am – Rmedia:
16/06/2021, 1:03 am – Thoma Thomagjini: Posht i letre
16/06/2021, 1:03 am – Rmedia:

7.Biseda me shtetasin e quajtur G. D. me nr telefoni 0695545138 në këto biseda ka vetëm jo teste për Covid por i kërkon dhe raporte për rripin e sigurimit të automjetit të cilat janë gjetur në Hard Diskun e tij. Në bisedën e këtyre dy shtetasve Ronii thotë se për rripin kushton 4000 lekë. Bisedën për sa më sipër do e gjeni bashkangjitur.
21/05/2021, 6:25 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
21/05/2021, 6:25 pm – Rmedia:
21/05/2021, 6:25 pm – Rmedia:
08/06/2021, 12:27 pm – G. D. Ardit Sevo: Shoku arditit jam
08/06/2021, 12:27 pm – G. D. Ardit Sevo: Ketu jam ke interneti
08/06/2021, 12:27 pm – Rmedia: Po
08/06/2021, 12:27 pm – Rmedia: Më thuaj
08/06/2021, 12:27 pm – G. D. Ardit Sevo: Nje x desha
08/06/2021, 12:27 pm – Rmedia: Ok
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: E ke me vete
08/06/2021, 12:28 pm – G. D. Ardit Sevo: Po
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Ma kej aty
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Ik pij një kafe
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Se jam me një shol
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Shok
08/06/2021, 12:28 pm – G. D. Ardit Sevo: Mir po ja lej ketit cunit
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Dhe për 30 min ta mbaroj
08/06/2021, 12:28 pm – Rmedia: Ok
08/06/2021, 12:29 pm – G. D. Ardit Sevo: Ok rrofsh
08/06/2021, 3:22 pm – G. D. Ardit Sevo: E marove?
08/06/2021, 3:31 pm – Rmedia: Poooo
08/06/2021, 3:31 pm – Rmedia: Ke ate çunin
08/06/2021, 3:31 pm – Rmedia: 20 mijë leji
09/06/2021, 11:26 am – G. D. Ardit Sevo: Ta sjell dhe nje
09/06/2021, 11:26 am – G. D. Ardit Sevo: Per x
09/06/2021, 11:26 am – G. D. Ardit Sevo: Aty je?
09/06/2021, 11:26 am – Rmedia: Po
09/06/2021, 11:27 am – Rmedia: Sille
09/06/2021, 11:33 am – G. D. Ardit Sevo: Ok
09/06/2021, 11:43 am – Geri Dika Ardit Sevo: Ketu jam
09/06/2021, 1:31 pm – G. D. Ardit Sevo: K. S.
Atsia: K. S.
09/06/2021, 1:32 pm – Rmedia: Ok
09/06/2021, 3:56 pm – G. D. Ardit Sevo: E bone?
09/06/2021, 3:56 pm – Rmedia: Jam plazh
09/06/2021, 3:57 pm – Rmedia:
09/06/2021, 4:10 pm – G. D. Ardit Sevo: E mir tja kalosh bukur qeka full hahah
09/06/2021, 4:40 pm – Rmedia:
09/06/2021, 4:40 pm – Rmedia:
09/06/2021, 4:46 pm – G. D. Ardit Sevo: Ketu shi i modh
11/06/2021, 10:45 am – G. D. Ardit Sevo: Mgjes, si je? A e bone ate?
15/06/2021, 7:44 pm – G. D. Ardit Sevo: Missed voice call
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Ma bej ate x
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Dhe dy per rripin
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Se me ke lon mas dore
15/06/2021, 7:45 pm – Rmedia: X ok
15/06/2021, 7:45 pm – Rmedia: Rripi ok
15/06/2021, 7:45 pm – Rmedia: 4000 ok
15/06/2021, 7:45 pm – G. D. Ardit Sevo: Dy rripa
15/06/2021, 7:46 pm – G. D. Ardit Sevo: Tjetri
15/06/2021, 7:46 pm – G. D. Ardit Sevo: F. D.
15/06/2021, 7:46 pm – Geri Dika Ardit Sevo: Emri babait F. D.
15/06/2021, 7:46 pm – G. D. Ardit Sevo: Kur te vi?
15/06/2021, 8:31 pm – Rmedia: Tani
15/06/2021, 8:32 pm – G. D. Ardit Sevo: Ok
15/06/2021, 9:39 pm – G. D. Ardit Sevo: Rripin ku e ke lon.

8.Shtetasi i shënuar si Agjencia X me nr telefoni 0698081849 i quajtur Xhoni ashtu si në bisedat e sipërpërmenduar i dërgon vazhdimisht foto id dhe mesazhe për tampona dhe tamponat kryesisht janë të Laboratorit X. Bashkangjitur këtij procesverbali do të vendosim dhe korespondecën përkatëse.
08/05/2021, 5:58 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
08/05/2021, 6:09 pm – Rmedia: Dalja tani?
08/05/2021, 6:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: O vlla po se pate ber
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vetem kte burrin bo
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se jan me pashaporte
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se su dashka
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Per kto vec me.letra
08/05/2021, 6:19 pm – Rmedia: Kë do
08/05/2021, 6:19 pm – Rmedia: Se i bona
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ate burrin
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: N. h.
08/05/2021, 6:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vetem
08/05/2021, 6:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Taksirat
08/05/2021, 6:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se sja kerkojne ktyre
08/05/2021, 6:20 pm – Rmedia: 13 copë
08/05/2021, 6:23 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
08/05/2021, 6:24 pm – Rmedia: Ta fshij
08/05/2021, 9:13 pm – Rmedia: You deleted this message
08/05/2021, 9:16 pm – Rmedia: You deleted this message
08/05/2021, 9:16 pm – Rmedia: 15 COPE
08/05/2021, 9:16 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
08/05/2021, 9:16 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
08/05/2021, 9:16 pm – Rmedia: OK
09/05/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma.bo tani
09/05/2021, 5:52 pm – Agjencia X Xhoni 2: Missed voice call
09/05/2021, 5:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma bo pak tani
09/05/2021, 5:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se e kam me shpejt
09/05/2021, 5:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma nis
09/05/2021, 5:54 pm – Rmedia: 1 min
09/05/2021, 5:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise shpejt
09/05/2021, 5:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se iku
09/05/2021, 5:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Trageti
09/05/2021, 6:00 pm – Rmedia: 17 copë
09/05/2021, 6:00 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
15/05/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2:
15/05/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2:
15/05/2021, 5:47 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mi nis pak tko
15/05/2021, 6:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nisi
15/05/2021, 6:07 pm – Rmedia:
15/05/2021, 7:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: Missed voice call
15/05/2021, 8:05 pm – Rmedia: 28 copë
15/05/2021, 8:12 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
15/05/2021, 8:59 pm – Rmedia: Mi ço
19/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2:
19/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma.nis pak
19/05/2021, 6:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 6:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:35 pm – Agjencia X Xhoni 2:
19/05/2021, 8:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:43 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 8:43 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:44 pm – Rmedia: Nr kartës
19/05/2021, 8:44 pm – Rmedia: E ka para
19/05/2021, 8:46 pm – Agjencia X Xhoni 2:
19/05/2021, 8:48 pm – Rmedia: Po
19/05/2021, 8:49 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 8:50 pm – Agjencia X Xhoni 2: ??
19/05/2021, 8:50 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
19/05/2021, 8:51 pm – Rmedia: PO
19/05/2021, 8:51 pm – Rmedia: 1 SEK FIKS
19/05/2021, 8:53 pm – Agjencia X Xhoni 2: ???
19/05/2021, 8:53 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se nuk pret puna
19/05/2021, 8:53 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma.nis tani
19/05/2021, 8:53 pm – Rmedia:
20/05/2021, 7:31 pm – Agjencia X Xhoni 2:
20/05/2021, 7:31 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
28/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2:
28/05/2021, 5:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mq nis pak
28/05/2021, 6:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nise
28/05/2021, 6:35 pm – Rmedia:
28/05/2021, 6:58 pm – Agjencia X Xhoni 2: O vlla
28/05/2021, 7:00 pm – Agjencia X Xhoni 2:
28/05/2021, 7:00 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vej cfshij
28/05/2021, 7:03 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ve mos ma vono
28/05/2021, 7:05 pm – Agjencia X Xhoni 2: ???
28/05/2021, 7:05 pm – Rmedia: Ok
28/05/2021, 7:06 pm – Rmedia: 1 sek
28/05/2021, 7:09 pm – Agjencia X Xhoni 2: *
28/05/2021, 7:09 pm – Rmedia:
28/05/2021, 7:11 pm – Rmedia: 5 COPE
30/05/2021, 5:00 pm – Agjencia X Xhoni 2:
30/05/2021, 5:17 pm – Agjencia X Xhoni 2: Boje po per sot
30/05/2021, 5:18 pm – Agjencia X Xhoni 2: Sot per sot
30/05/2021, 5:37 pm – Rmedia: …
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia:
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia: OK
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia: BERA DY TJERA
30/05/2021, 5:39 pm – Rmedia: PRANDAJ
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po pse se bere.sot prt so
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Sot
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshike
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: E KE 72 ORE
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: PA MERAK
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: DO TA NDERROJ?
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Jo
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Leje
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: OK
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vec fshij
30/05/2021, 5:40 pm – Rmedia: 6 COPE
30/05/2021, 5:40 pm – Agjencia X Xhoni 2: Kut te them beje sot per sot
30/05/2021, 5:41 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se kam hall se fiksohen
30/05/2021, 5:41 pm – Rmedia: AHA
30/05/2021, 5:41 pm – Rmedia: OK
03/06/2021, 2:52 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 2:52 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 2:53 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia:
03/06/2021, 3:25 pm – Rmedia: Me 800 të reja copa
03/06/2021, 3:26 pm – Rmedia: 10 copë gjithsej
03/06/2021, 3:47 pm – Agjencia X Xhoni 2: 5 ishin
03/06/2021, 3:47 pm – Agjencia X Xhoni 2: Bohet 9
03/06/2021, 3:52 pm – Rmedia: Hahajaja
03/06/2021, 3:53 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 3:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mbaroj me 7 se kam shum
03/06/2021, 3:54 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se dhe un lir i jap
03/06/2021, 4:21 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshij
03/06/2021, 4:30 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 4:30 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mq nis dhe kte
03/06/2021, 4:57 pm – Rmedia:
03/06/2021, 4:57 pm – Rmedia: 10 copë
03/06/2021, 5:41 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 5:41 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 6:13 pm – Agjencia X Xhoni 2: Nisi
03/06/2021, 6:13 pm – Agjencia X Xhoni 2: …
03/06/2021, 6:13 pm – Rmedia: Ok
03/06/2021, 6:15 pm – Rmedia:
03/06/2021, 6:15 pm – Rmedia:
03/06/2021, 6:15 pm – Rmedia: 12 copë
03/06/2021, 7:24 pm – Agjencia X Xhoni 2:
03/06/2021, 7:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Jo iqe kte vlla
03/06/2021, 7:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se iku
03/06/2021, 7:56 pm – Rmedia: Ok
03/06/2021, 7:59 pm – Rmedia: Nqs ikin më thuaj të paktën.
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ngaqe e hoqa direkt
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vlla
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Prandaj
03/06/2021, 8:02 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se mendova
03/06/2021, 8:03 pm – Rmedia: Ok
03/06/2021, 8:03 pm – Agjencia X Xhoni 2: Jan hap 7 lab ktu na mbyten duke ul cmimet u bo sallate
04/06/2021, 8:20 pm – Agjencia X Xhoni 2:
04/06/2021, 8:21 pm – Agjencia X Xhoni 2: Mos ma vono
04/06/2021, 8:24 pm – Rmedia: Nr kartës
04/06/2021, 8:24 pm – Rmedia: Nuk duket
04/06/2021, 8:27 pm – Rmedia:
04/06/2021, 8:32 pm – Agjencia X Xhoni 2:
04/06/2021, 8:36 pm – Rmedia:
04/06/2021, 8:38 pm – Rmedia: 13 cope
05/06/2021, 4:56 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 4:56 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ma nis
05/06/2021, 5:00 pm – Rmedia:
05/06/2021, 5:16 pm – Agjencia X Xhoni 2: Fshijë
05/06/2021, 8:16 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:17 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:18 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:18 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:18 pm – Agjencia X Xhoni 2:
05/06/2021, 8:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po mi vonove
05/06/2021, 8:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Me thuaj
05/06/2021, 8:19 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se nuk presin
05/06/2021, 8:19 pm – Rmedia: 7 min jam në dyqan
05/06/2021, 8:19 pm – Eni Travel Xhoni 2: Ok
05/06/2021, 8:20 pm – Rmedia: 3 min ato
05/06/2021, 8:20 pm – Rmedia: Thuja se jam tu u kthy
05/06/2021, 8:23 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
05/06/2021, 8:28 pm – Rmedia: ersha
05/06/2021, 8:28 pm – Rmedia: 2 min
05/06/2021, 8:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ajde pra
05/06/2021, 8:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Se i kam kru
05/06/2021, 8:29 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ktu
05/06/2021, 8:33 pm – Rmedia: PO TI COJ
05/06/2021, 8:35 pm – Rmedia:
05/06/2021, 8:36 pm – Rmedia:
05/06/2021, 8:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: Dhe tjeter
05/06/2021, 8:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ja
05/06/2021, 8:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: 3
05/06/2021, 8:38 pm – Rmedia:
05/06/2021, 9:35 pm – Rmedia: 17 copë
05/06/2021, 9:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: 16😂
05/06/2021, 9:36 pm – Rmedia: E hoqa 1
05/06/2021, 9:36 pm – Rmedia: I binte 18
05/06/2021, 9:36 pm – Rmedia:
05/06/2021, 9:37 pm – Agjencia X Xhoni 2: Dje ishin 13 pra fhe 3 sot
05/06/2021, 9:37 pm – Rmedia: Deri te esma mici 8shim 13
05/06/2021, 9:38 pm – Rmedia:
05/06/2021, 9:39 pm – Rmedia:
06/06/2021, 8:45 am – Rmedia: +3=17
06/06/2021, 8:19 pm – Rmedia: Jam në dyqan
06/06/2021, 8:19 pm – Rmedia: Nqs ke mi ço
06/06/2021, 8:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ok
06/06/2021, 8:20 pm – Agjencia X Xhoni 2: Vlla
10/06/2021, 5:50 pm – Agjencia X Xhoni 2:
10/06/2021, 6:12 pm – Rmedia:
10/06/2021, 7:25 pm – Rmedia: 18 copë
12/06/2021, 5:49 pm – Agjencia X Xhoni 2:
12/06/2021, 6:12 pm – Rmedia:
12/06/2021, 6:13 pm – Rmedia: 20 copë
14/06/2021, 5:30 pm – Agjencia X Xhoni 2:
14/06/2021, 5:30 pm – Agjencia X Xhoni 2:
14/06/2021, 5:31 pm – Agjencia X Xhoni 2:
14/06/2021, 5:35 pm – Rmedia: Kur
14/06/2021, 5:35 pm – Rmedia: Tani?
14/06/2021, 5:46 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po
14/06/2021, 5:57 pm – Rmedia: Ok
14/06/2021, 6:24 pm – Rmedia: Po ti çpj
14/06/2021, 6:25 pm – Rmedia: Çoj
14/06/2021, 6:30 pm – Rmedia:
14/06/2021, 6:30 pm – Rmedia:
14/06/2021, 6:30 pm – Rmedia:
14/06/2021, 6:31 pm – Rmedia: 3 copë që më mbete plus 3 tani = 6 copë
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: Po cpaske qene zeroje m3 burr se ka dit prap
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: 😁
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: 3 mo
14/06/2021, 6:32 pm – Agjencia X Xhoni 2: Dite hene filloje mbar
14/06/2021, 6:34 pm – Rmedia: 5 COPE
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: OK
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: SE KAM LLOGARI DHE ME SHOKUN
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: MOS U MRZ
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: SAPO FOLA
14/06/2021, 6:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: Me duhet per 6 mauj
14/06/2021, 6:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: Muaj
14/06/2021, 6:35 pm – Agjencia X Xhoni 2: Ca folem shpar
14/06/2021, 6:35 pm – Rmedia: e marr vesh
15/06/2021, 6:41 pm – Rmedia:
15/06/2021, 6:41 pm – Rmedia: 6copë

9.Bisesa me shtetasin K. K. me nr telefoni 0699542345 ashtu si dhe në bisedat e sipërpërmenduara përmban biseda ku pasi i dërgohet pasaporta nga ky shtetas e veta edhe e nje të afërmi të tij nga ana e Ronit i dërgohet testi i Covid me logon e laboratorit X për shtetasit K. K. dhe I. K.
15/10/2018, 3:59 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 3:59 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 4:00 pm – K. K.:
15/10/2018, 4:00 pm – K. K.:
15/10/2018, 4:00 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:07 pm – K. K. 3:
15/10/2018, 6:08 pm – K. K. 3: Futi ne disk vlla dhe te vi ti marr kur ti besh gati
26/01/2019, 4:48 pm – K. K. 3:
26/01/2019, 4:48 pm – K. K. 3:
26/01/2019, 5:07 pm – Rmedia: Ça është kjo klajdo
26/01/2019, 6:17 pm – K. K. 3: O rono e lash printerin ke dyqani vetem amon ma shif sot se me duhet neser se me ate punoj qe prontoj boletat
26/01/2019, 9:05 pm – K. K. 3: O ron e pe ate o vlla
26/01/2019, 9:15 pm – Rmedia: Kerkon bojë
26/01/2019, 9:16 pm – K. K. 3: Si e do bojen ajo më te mbushur apo duhet me e ble
26/01/2019, 9:49 pm – Rmedia: De di
02/06/2021, 6:47 pm – K. K. 3:
02/06/2021, 6:47 pm – K. K. 3:
02/06/2021, 8:45 pm – Rmedia: Gati
02/06/2021, 8:58 pm – K. K. 3: Ok për 10 min erdha
02/06/2021, 8:59 pm – Rmedia: You deleted this message
02/06/2021, 8:59 pm – Rmedia: You deleted this message
02/06/2021, 9:00 pm – K. K. 3: Pse e hoqe më
02/06/2021, 9:00 pm – Rmedia: PRIT
02/06/2021, 9:14 pm – Rmedia: Dt8 pra 08.00 me 16.20
02/06/2021, 9:14 pm – K. K. 3: Ok perfekt
02/06/2021, 10:02 pm – K. K. 3: Hë më rono
02/06/2021, 10:50 pm – K. K. 3: Ktu ke lagja jom un
02/06/2021, 10:51 pm – Rmedia: hajde te oxhaku kryqezimi
02/06/2021, 10:51 pm – Rmedia: merr dhe 20 se ja dhashe
02/06/2021, 10:51 pm – K. K. 3: Nuk kom me ca me ardh a vjen dot ktej
02/06/2021, 10:54 pm – K. K. 3: Ke lagja jom
02/06/2021, 11:06 pm – K. K. 3: Missed voice call
02/06/2021, 11:07 pm – K. K. 3: Missed voice call
02/06/2021, 11:07 pm – K. K. 3: O ron pra keq e ka bo
02/06/2021, 11:07 pm – K. K. 3: Prap se ka regulli daten
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: Daten lart e ka bo posht e ka harru
02/06/2021, 11:08 pm – Rmedia: Ok
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: Ajde ron ajde
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: A o në terezi ai
02/06/2021, 11:08 pm – K. K. 3: Së paska menjen fare
02/06/2021, 11:08 pm – Rmedia: Ska prb
02/06/2021, 11:09 pm – Rmedia: Sr vjen vetë tani për 30 min
02/06/2021, 11:09 pm – K. K. 3: Ok
02/06/2021, 11:09 pm – Rmedia: E mbyll punën
03/06/2021, 12:47 am – Rmedia: KU JE
03/06/2021, 10:33 am – K. K. 3: O më ron
03/06/2021, 11:25 am – Rmedia: Po
03/06/2021, 11:28 am – K. K. 3: A te vi mç
03/06/2021, 11:28 am – K. K. 3: Më
03/06/2021, 11:28 am – Rmedia: Po
03/06/2021, 11:28 am – Rmedia: I ka sjell
03/06/2021, 11:29 am – Rmedia: Të çova zile mromë
03/06/2021, 11:40 am – K. K. 3: Ok se po vi
03/06/2021, 11:40 am – K. K. 3: Isha në gjum
03/06/2021, 11:41 am – Rmedia: Ok
03/06/2021, 12:11 pm – K. K. 3: O ron më thuj kur te vij
03/06/2021, 12:11 pm – K. K. 3: Dhe ma sill dhe ate pdf
03/06/2021, 3:00 pm – K. K. 3: O rono ma dergo pak ate pdf
04/06/2021, 3:32 pm – K. K. 3: O rono hë më lali ma dergo pra ato
04/06/2021, 3:32 pm – K. K. 3: Erdha ke dyqani nuk ishe
07/06/2021, 6:32 pm – Rmedia:
07/06/2021, 6:32 pm – Rmedia:

10.Në bisedën me shtetasin Igli Çela me nr telefoni 0694148124 në mënyrë të vazhdueshme edhe të përsëritur ka biseda për ti realizuar tampona të cilat janë me mbishkrimin Randox . Biseda do të gjendet bashkangjitur.
0/05/2021, 12:24 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
30/05/2021, 12:24 pm – Igli Çela:
30/05/2021, 12:25 pm – Igli Çela:
30/05/2021, 12:26 pm – Igli Çela:
30/05/2021, 12:26 pm – Igli Çela: Si kji
30/05/2021, 12:26 pm – Igli Çela: I dua shpejt se ne 2 eshte avioni
30/05/2021, 12:27 pm – Rmedia: Ok
30/05/2021, 12:36 pm – Rmedia:
30/05/2021, 12:36 pm – Rmedia:
30/05/2021, 12:36 pm – Rmedia: SHIFI DHE ME THUAJ
30/05/2021, 12:39 pm – Igli Çela: Ok
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela:
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Lali
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Si ato te fundit
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Ma co me pdf
01/06/2021, 2:05 pm – Igli Çela: Sot per nsr
01/06/2021, 2:09 pm – Rmedia: Ça ore
01/06/2021, 2:09 pm – Igli Çela: Nsr ne darke niset
01/06/2021, 2:09 pm – Igli Çela: Ne ore11 me tonen
01/06/2021, 2:10 pm – Rmedia: Mjes
01/06/2021, 2:10 pm – Igli Çela: Ne darke
01/06/2021, 2:10 pm – Igli Çela: Nsr
01/06/2021, 2:10 pm – Rmedia: Tani jam në mal të zi
01/06/2021, 2:11 pm – Rmedia: Nga darka t çoj pdf
01/06/2021, 2:11 pm – Igli Çela: Vetem mos harro
01/06/2021, 8:56 pm – Igli Çela: Lali
01/06/2021, 9:07 pm – Rmedia: Po
01/06/2021, 9:07 pm – Rmedia: Nuk harroj
01/06/2021, 9:07 pm – Igli Çela: Ok
01/06/2021, 9:07 pm – Igli Çela: Grz
01/06/2021, 11:07 pm – Igli Çela: Lali
01/06/2021, 11:08 pm – Rmedia: Dyqan jAM
01/06/2021, 11:10 pm – Igli Çela: Ok
01/06/2021, 11:28 pm – Rmedia: You deleted this message
01/06/2021, 11:31 pm – Igli Çela: Ditelindjen e ka october
01/06/2021, 11:31 pm – Rmedia: OK
01/06/2021, 11:32 pm – Rmedia:
01/06/2021, 11:45 pm – Igli Çela: Ok ështe
01/06/2021, 11:45 pm – Igli Çela: Nsr do vi te tak
01/06/2021, 11:45 pm – Igli Çela: Mire vlla
01/06/2021, 11:51 pm – Rmedia: Ok
04/06/2021, 7:41 am – Igli Çela: M gjes
04/06/2021, 7:42 am – Igli Çela: Te kam lene nje porosi te A. kamarierja e poppyt
04/06/2021, 8:51 am – Rmedia: Ok

11.Në bisedën e bërë me shtetasin Xhulio Senko Gjaçi me nr. telefoni 0693170506 në ndryshim nga bisedat e tjera ku kërkohet vetëm për tampona ose për raporte mjeko ligjore për rripa sigurimi në këtë bisedë kërkohet për dëshmi pnaliteti.Biseda e plotë do të gjendet bashkangjitur këtij procesverbali.
23/02/2021, 4:42 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
23/02/2021, 4:42 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Roni ca bone si je
23/02/2021, 4:42 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ore te te pyes deshmi penaliteti rregullojm dot ne 😜
23/02/2021, 4:53 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Apo veshtir si mhb
23/02/2021, 4:57 pm – Rmedia: Po
23/02/2021, 4:59 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Okj se do kaloj pastaj
23/02/2021, 7:06 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
23/02/2021, 7:06 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:05 am – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:05 am – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:06 am – Xhulio Senko Gjaçi: Do nji pozitiv dajua😜 e bejm dot se i esht merzit puna 😜
08/03/2021, 9:37 am – Rmedia: Hahaha
08/03/2021, 9:37 am – Rmedia: Data ora
08/03/2021, 9:37 am – Xhulio Senko Gjaçi: 1 moment
08/03/2021, 9:37 am – Rmedia: E daljes
08/03/2021, 9:38 am – Xhulio Senko Gjaçi:
08/03/2021, 9:38 am – Xhulio Senko Gjaçi: Punen ai e maro ne 7
08/03/2021, 9:39 am – Rmedia: Atëherë sonte në 19 e 40 me nesër në 19 e 10
08/03/2021, 9:39 am – Xhulio Senko Gjaçi: Po mir fix fare
08/03/2021, 9:39 am – Xhulio Senko Gjaçi: Kur ta mari ai sot
09/03/2021, 11:54 am – Xhulio Senko Gjaçi: Mbrojtje gjuhe c1 bejm dot ne laburatori jon
09/03/2021, 11:56 am – Rmedia: Pupupupupupu
09/03/2021, 11:56 am – Rmedia: 😱
09/03/2021, 12:00 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Bohet apo jo
09/03/2021, 12:08 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Apo veshtir
09/03/2021, 4:09 pm – Rmedia: Ik andej
09/03/2021, 4:20 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Hahahahhaha
09/03/2021, 4:21 pm – Xhulio Senko Gjaçi: H m se e do ai qe pyete mbrem
09/03/2021, 4:28 pm – Rmedia: Ok
09/03/2021, 4:28 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Behet thu
22/03/2021, 8:02 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Do ma besh nji leje te shpejt mu se jam ktu te ushtaraku me nji shok
22/03/2021, 8:02 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
22/03/2021, 8:02 pm – Xhulio Senko Gjaçi: AA009FF
22/03/2021, 8:04 pm – Xhulio Senko Gjaçi: ËDBRF52H77A946895
22/03/2021, 8:04 pm – Rmedia: Prit
22/03/2021, 8:05 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Okj zemra
22/03/2021, 8:17 pm – Xhulio Senko Gjaçi: A u bo
22/03/2021, 8:25 pm – Rmedia: Akoma
22/03/2021, 8:25 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Do dhe shum
22/03/2021, 8:42 pm – Rmedia:
22/03/2021, 8:42 pm – Rmedia:
22/03/2021, 8:48 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Je i modh fare
22/03/2021, 8:48 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Flm shum pz
22/03/2021, 9:10 pm – Rmedia: Puq
31/03/2021, 8:58 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 9:44 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:11 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:12 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:13 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
31/03/2021, 10:14 pm – Rmedia:
31/03/2021, 10:16 pm – Rmedia:
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Bisha do ma besh nji leje mu
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Dhe nji per G.
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Taksirat
15/04/2021, 8:43 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Te kam ra shum her ne qaf e di
15/04/2021, 8:44 pm – Rmedia:
15/04/2021, 8:49 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
15/04/2021, 9:44 pm – Xhulio Senko Gjaçi: U bo ajo leja😜
20/05/2021, 10:04 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Zemra ca bone
20/05/2021, 10:05 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ka mo kshu gjona magjike laboratori apo e kemi myll😜
20/05/2021, 10:11 pm – Rmedia: Jo
20/05/2021, 10:11 pm – Rmedia: Hapur
20/05/2021, 10:11 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Neser do te te bie pak ne qaf un😜
20/05/2021, 10:12 pm – Rmedia:
20/05/2021, 10:12 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Hahahhahahahhahahahahhahah
20/05/2021, 10:12 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Nga mi gje kto mace😜🤣
21/05/2021, 12:55 pm – Xhulio Senko Gjaçi:
21/05/2021, 12:55 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Te henen iken
21/05/2021, 12:55 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ne 10
21/05/2021, 12:56 pm – Rmedia: Mjes apo darkë
21/05/2021, 12:59 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Mjes
21/05/2021, 12:59 pm – Xhulio Senko Gjaçi: Ne dark te vij un

14.Është bërë kqyrja e bisedës me shtetasin Blerim Cibaku me nr telefoni 0676345272 dhe ka rezultuar biseda si më poshtë:
30/12/2020, 6:56 pm – Messages and calls are end-to-end encrypted. No one outside of this chat, not even ËhatsApp, can read or listen to them. Tap to learn more.
30/12/2020, 6:56 pm – Blerim Cibaku:
30/12/2020, 6:57 pm – Blerim Cibaku: Dt 29.12.20
05/02/2021, 2:40 pm – Blerim Cibaku: Prsh
05/02/2021, 2:41 pm – Blerim Cibaku: Desha të të takoj
05/02/2021, 8:00 pm – Rmedia: Ku je
06/02/2021, 3:16 pm – Rmedia: Blero
06/02/2021, 3:23 pm – Blerim Cibaku: Nuk erdhi ai robshi
06/02/2021, 3:23 pm – Blerim Cibaku: Të shof car mund të të kerkoj
06/02/2021, 3:25 pm – Rmedia: Ok
10/03/2021, 9:33 am – Blerim Cibaku:
10/03/2021, 9:33 am – Blerim Cibaku:
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Prsh
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: ..
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Kur
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Nisja
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Sot pasdite
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Gati
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Të jene
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Neser nisen
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Në mjes
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Apo drekë nisen
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: 40/50 u kam thënë
10/03/2021, 9:34 am – Blerim Cibaku: Leke
10/03/2021, 9:34 am – Rmedia: Ok
10/03/2021, 9:35 am – Rmedia: Nisja
10/03/2021, 9:35 am – Blerim Cibaku: Prit të pys
10/03/2021, 9:35 am – Rmedia: Ora fiks më duhet
10/03/2021, 9:35 am – Rmedia: Që të bëj llogaritë
10/03/2021, 9:38 am – Blerim Cibaku: Pasnesër në orën 06
10/03/2021, 9:38 am – Blerim Cibaku: Nisen
10/03/2021, 9:39 am – Blerim Cibaku: Bëje për nesër
10/03/2021, 9:39 am – Rmedia: Sot në darkë për nesër në darkë
10/03/2021, 9:39 am – Rmedia: Ok
10/03/2021, 9:39 am – Rmedia: 19 e 20 dalja
10/03/2021, 9:39 am – Blerim Cibaku: Ok
10/03/2021, 9:39 am – Blerim Cibaku: Ti je mjeshtër
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: Rono
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: Tu jap nr atyre
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: Te vijnë të të tak vete
10/03/2021, 2:55 pm – Blerim Cibaku: ?
11/03/2021, 1:36 pm – Blerim Cibaku: I takove ato
11/03/2021, 1:37 pm – Blerim Cibaku: Mbaruan punë
11/03/2021, 1:37 pm – Blerim Cibaku: ?
11/03/2021, 1:37 pm – Rmedia: Po
11/03/2021, 1:37 pm – Blerim Cibaku: Të kënaqur besoj😀
11/03/2021, 1:37 pm – Rmedia: Ok
11/03/2021, 1:38 pm – Rmedia: Kur kalon ktej
11/03/2021, 1:38 pm – Blerim Cibaku: Nesër nga mëngjesi
11/03/2021, 1:38 pm – Blerim Cibaku: Ora 9
11/03/2021, 1:38 pm – Rmedia: Ok
11/03/2021, 1:38 pm – Blerim Cibaku: Sot kthehem vone
11/03/2021, 1:39 pm – Blerim Cibaku: Flasim
12/03/2021, 9:20 am – Blerim Cibaku: Mirmëngjes
12/03/2021, 9:20 am – Blerim Cibaku: Mjeshtër
12/03/2021, 9:36 am – Rmedia: Mjes
12/03/2021, 9:36 am – Rmedia: Si je
12/03/2021, 9:37 am – Blerim Cibaku: Ke kafja
12/03/2021, 9:37 am – Blerim Cibaku: Jam
12/03/2021, 9:44 am – Rmedia: Ku me
06/05/2021, 12:46 pm – Blerim Cibaku:
06/05/2021, 2:15 pm – Rmedia: Kur
06/05/2021, 2:16 pm – Blerim Cibaku: Me dt 08 nisen me traget
06/05/2021, 2:16 pm – Rmedia: Ora
06/05/2021, 2:16 pm – Blerim Cibaku: Të pys
06/05/2021, 2:16 pm – Rmedia: Ok
06/05/2021, 2:18 pm – Blerim Cibaku: Me dt 08. Në darkë
06/05/2021, 2:18 pm – Blerim Cibaku: Ora 20

blank

Dosja ‘339’, mbyllet gjykimi për krimet zgjedhore të 2017-ës, ja sa vite burg morën 21 komisionerët

Mbyllet gjykimi për dosjen 339 në gjykatën e Durrësit. Gazetarja Klodjana Haxhiaj raporton për ‘BalkanWeb’ se janë dënuar me burg 21 komisionerët e Shijakut për akuzat e krimeve zgjedhore të ngritura nga prokuroria për zgjedhjet e vitit 2017.

Mësohet se prokuroria e përfaqësuar nga Afrim Shehu kërkoi dënim me burg dhe gjykata vendosur t’i shpallë fajtorë për akuzat.

Ndërkohë, disa prej të pandehurve kanë pranuar fajin dhe kanë përfotiar ulje me 1/3 e dënimit.

EMRAT:
Shpëtim Marku, denohët 2,6 vjet ulet ne 1.8 vjet
Redi Hysa, 2.6 vite, i mbeten 1.8 vite
Indrit Bici, 2.6 vjet, i mbeten 1.8
Orkida Lala, 1.6 vite, mbeten 1 vit nga gjykimi i shkurtuar.
Jakup Bregu, 2.6 vite, i mbeten 1.8
Qemal Domi dënohët me 3 vite burg, i mbeten 2 vite plus 4 vjet me kusht
Qemal Domi, dënohët me 1.6 vite, i mbetet 1 vit
Amarild Zeza, dënohet me 4 .6 vite burg, i mbeten 3 vjet

Të gjithë të tjerët janë dënuar me tre vjet heqje lirie iu mbeten 2 vjet denim nga gjykimi i shkurtuar.
Pervec denimit me burg gjykata Durrës ka vendosur te denoje edhe me heqjen e te drejtës se ushtrimit te funksioneve publike per 5 vjet te gjithë ish komisionereve.

21 komisionerë të përfshirë të partive kryesore dhe më të vogla, PS, PD, LSI dhe PR, 8 janë në arrest shtëpie. 14 prej tyre janë nga opozita (PD, LSI, PR) dhe 7 nga PS. Mësohet se 11 nga komisionarët janë në burg, 8 janë në ‘arrest shtëpie’ dhe 3 po hetohen në masën ‘detyrim paraqitje’. I hetuari i 22-të është një qytetar, që akuzohet se ka votuar në emër të personave të tjerë që kanë qenë në emigrim, jo në Shqipëri.

Sipas SPAK, që udhëhoqi hetimet ne vitin 2020, në qendrën e votimi në Shetel, ata kanë lejuar me dashje persona të tjerë të cilët janë paraqitur pranë tyre dhe kanë votuar në emër të votuesve të tjerë. Prokuroria e Posaçme thotë se ka provuar se në këtë qendër votimi është votuar për 22 persona të cilët nuk kanë qenë në Shqipëri, ditën e zgjedhjeve.

I njëjti skenar është zbatuar edhe në dy qendrat e votimit në fshatin Rubjek. Në njërën prej tyre është votuar për 7 shtetas që nuk kanë qenë në Shqipëri ndërsa në tjetrën për 23 persona, edhe ata jashtë vendit tonë ditën e zgjedhjeve.

I përfshirë ka qenë edhe shtetasi Armelin Zeka, që ashtu si edhe komisionerët zgjedhor akuzohet për veprën penale të “Votimit më shumë se një herë ose pa u identifikuar.

Komisioni i Qendrës së Votimit nr.1508
Shpëtim Stafa-PD-kryetar
Elidon Stafa-PS-kryetar
Ramiz Tuda-PS
Alfred Marku-PD
Ervis Biba-PD
Emilijan Tuda-LSI
Redi Hysa-PR

Komisioni i Qendrës së Votimit nr.1335
Bashkim Allushi-PS-kryetar
Jakup Bregu-PD-sekretar
Altin Lala-PS
Kasem Lala-PS
Kujtim Uruçi-PD
Zyhra Lala-LSI
Qemal Domi-PR

Komisioni i Qendrës së Votimit nr.1336
Basir Bregu-PD-kryetar
Indrit Bici-PS-sekretar
Agim Lala-PS
Qazim Lala-PD
Oriada Lala-LSI
Bujar Sula-PD
Mehdi Lala-PR

blank

Denoncimi- Gazment Bardhi: Patronazhisti i PS, trafik droge për blerjen e votave. Ky është kriminalizimi i politikës

TIRANË

Sekretari i Përgjithshëm i PD Gazment Bardhi deklaron se personi i arrestuar nga policia si organizator i një grupi të trafikut të drogës në Gjermani e Zvicër është punonjës i zjarrëfikëses në Tiranë dhe rezulton të jetë patronazhist i PS-së.

Sipas Bardhit, ky është kriminalizimi i politikës dhe kjo është masakra zgjedhore e 25 prillit.

“Ndalohen dy trafikantë droge dhe përgjimet tregojnë se kanë qenë të angazhuar në blerje votash për regjimin Rama-Doshi. Arrestohet për trafik droge një punonjës i zjarrëfikëses në Tiranë dhe rezulton të jetë patronazhist i PS-së 👇. Ky është kriminalizimi i politikës, kjo është masakra zgjedhore e 25 prillit, kështu u pengua ndryshimi që njerëzit donin, me trafikantë droge e paratë e pista të drogës. Zhbërja e kësaj padrejtësie është dhe do të mbetet misioni ynë. Ne nuk do të ndalemi në betejën tone kundër kësaj pakice që përdor çdo mjet për të tjetërsuar vullnetin e lirë të shqiptarëve. Me shumicën e qytetarëve ne do të kthejmë legjitimitetin dhe demokracinë në vend”, shkruan Bardhi.

blank

Kadilli: Shpresoj që ndryshimet në Statut të bëhen realitet që në Kuvendin Kombëtar, ekziston gatishmëria për ringritje

Anëtari i Kryesisë së PD, Fatbardh Kadilli ka folur për mediat pas mbledhjes së Kryesisë ditën e sotme.

Kadilli thotë se shpreson që ndryshimet në Statut të bëhen realitet që më 17 korrik në Kuvendin Kombëtar, por për të PD ka nevojë për ndryshim rrënjësor.

Sipas tij, nuk mungon gatishmëria për ringritje dhe momentet e vështira duhen parë si momente shprese e ndryshimi.

‘’Për çdo kauzë që vjen, për ti kthyer në mekanizma që ftojnë iniciativa jashtë partiake, dhe përcaktimin e kauzave.

Rishikimi i Kodit Zgjedhor, Ksuhtetutës, ndarjes territorial administrative, Reformës në Drejtësi. Komunikimin me Kryesinë dhe stukturat.

Shpresoj që ndryshimet statutore të bëhen realitet që në Kuvendin Kombëtar. Do të duhet një frymë, ndryshim mendësie, ndryshimi rrënjësor nuk është vetëm ndryshim në statut.

Është një legjislaturë që fillon pavarësisht të Kryesisë së PD. Do të jemi një forcë politike në institucion. Këto janë sfida të mëdha politike që duhet të impenjohet gjithë forca jonë. Ekziston gatishmëria për të ringritur. Momentet e vështira duhen parë si momente shprese dhe ndryshimi. Shpresoj në ndryshime të thella. ‘’- tha Kadilli. bw

blank

Basha: Reformat janë në funskion të suksesit të betejës sonë dhe të fitores për Shqipërinë

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka paralajmëruar në mbledhjen e Kryesisë se muajt e ardhshëm do të jenë të vrullshëm.

Basha ka deklaruar se detyra e tij “është që në përgjigje të kësaj mbështetje shoqërore që morëm, pa asnjë pushtet, të jemi edhe më të hapur edhe më pranë shoqërisë, t’i shtrijmë dorën e bashkëpunimit shoqërisë  dhe t’ju them ejani ta ndryshojmë bashkë këtë realitet”.

Pjesë nga fjala e Bashës në Kryesinë e PD:

Muajt në vijim do të jenë të vrullshëm, sepse e tillë është beteja që na pret. Ne jemi të vetëdijshëm që ato që janë në dorën tonë për t’u përmirësuar duhen të përmirësohen një orë e më parë, sepse cdo ditë e humbur, cdo ditë që nuk përdoret për përsosjen e PD, është një ditë pushtetit që i dhurojmë armikut të demokracisë. Shqiptarët na dhanë një fuqi edhe më të madhe në 25 prill, demokratët mbështetën vizionin që ju parashtrova gjatë kësaj gare, ndaj detyra jonë është t’I përgjigjemi kësaj mbështetje të sqhiptarëve dhe demokratëve duke treguar që jemi dhe do të mbetemi një parti e shoqërisë, një parti e hapur. Ndaj detyra ime është që në përgjigje të kësaj mbështetje shoqërore që morëm, pa asnjë pushtet, të jemi edhe më të hapur edhe më pranë shoqërisë, t’i shtrijmë dorën e bashkëpunimit shoqërisë  dhe t’ju them ejani ta ndryshojmë bashkë këtë realitet, ejani ta rrëzojmë bashkë këtë regjim armik të demokracisë, ejani në PD dhe ta ndërtojmë bahskë një të ardhme më të mirë për vendin! Ne do ta forcojme dhe thellojme aleancen me njerezit dhe grupet e interesit duke i perfshire ata me shume ne vendimarrje.

Kjo është detyra jonë. Përballë kemi një kundërshtar që e ka përcaktuar qartë aleancën e tij, atë me krimin dhe oligarikinë, ne kemi një mision më të madh, të marrim me vete shumicën dërrmuese të shqiptarëve që duan ndryshimin, duan demokracinë dhe shohin te ne shpresën e vetme për realizimin e tyre. Ne e kemi bërë këtë përpara 25 prillit, kontratat me grupet e int. etj, ne do ta vazhdojmë edhe emë tëj duke u bërë zëri I cdo shqiptari. Do të kemi platforma politike për përfshirjen e tyre në vendimmarrje dhe po ashtu do të mundësojmë nëpërmjet iniciativave ligjore ndryshime që të mundësojnë përfaqësim më të mirë, më të denj dhe më demorkatike. Ne kemi lindur si partia e njerëzve të lirë, përgjegjësia dhe misioni ynë mbetet shërbimi ndaj njerëzve për të sjellë liri dhe demokraci për të gjithë, në këto ditë të vëshitra për vendin, kjo arrihet vetëm duke i përfshirë edhe më shumë njerëzit, duke I dhënë zë më të fortë rolit të tyre në parti dhe në shoqëri. Ky duhet të jetë synimi ynë dhe bashkë, demokratë dhe qytetarë të thejeshtë, do ta bëjmë realitet.

blank

Kryesia e PD vendos: Analizë e masakrës zgjedhore të 25 prillit në të gjitha nivelet, raporti i plotë paraqitet brenda 10 korrikut

Kryesia e PD ka vendosur për një analizë të zgjedhjeve të 25 prillit në çdo nivel brenda partisë, nga çdo seksion deri në nivel qarku, raporton gazetari Osman Stafa për BalkanWeb.

PD tashmë e konsideron 25 prillit si ‘masakër zgjedhore’ dhe për të do të kryejë një analizë, ku fillimisht brenda 1 korrikut paraqiten rezultatet për çdo seksion e grupseksion. Për këtë do të shërbejë një grup pune në çdo degë.

Nga ana tjetër brenga 5 korrikut është drejtuesi politik i çdo qarku që paraqet raportin në nivel qarku.

Më 10 korrik raporti i plotë i zgjedhjeve të 25 prillit i kalon Kryesisë së PD. Por kjo është vetëm faza e parë e analizës. Pasi në fazën e dytë do të ketë një analizës së punës së çdo seksioni dhe grupseksioni, e me pas një ristrukturim të organeve vendore të PD.

Gjithë procesi i analizës brenda PD do të zgjasë deri më 30 shtator.

 

VENDIMI NGA KRYESIA E PD

MBI METODOLOGJINË E ANALIZËS NË NIVEL QARKU, DEGE, GRUPSEKSIONI DHE SEKSIONI PËR MASAKRËN ZGJEDHORE TË 25 PRILLIT 2021

Në mbështetje të nenit 53 të Statutit të PDSH-së, me propozim të Sekretarit të Përgjithshëm, Kryesia e Partisë në mbledhjen e datës 18/06/2021,

VENDOSI:

Analiza e masakrës zgjedhore të 25 Prillit do të realizohet në të gjitha nivelet lokale të partisë, duke nisur nga çdo seksion e deri në nivel Qarku.
Drejtuesi Politik i Qarkut, ngarkon dhe bashkëpunon me Degët e Partisë që brenda datës 1 Korrik 2021, të paraqesin analizën e rezultatit të zgjedhjeve për çdo seksion dhe grupseksion, duke analizuar parametrat e performancës në raport me objektivat e synuara, si dhe shkaqet, rrethanat, faktorët dhe të dhënat historike elektorale për secilin prej tyre. Për këtë qëllim, në çdo Degë të Partisë, ngrihet një grup pune, që ka në përbërje:
a) Kryetarin dhe Sekretarin e Degës;
b) Nënkryetarët e Degës;
c) Sekretarin Organizativ dhe Sekretarin për Çështjet Zgjedhore.

Grupi i Punës dhe/ose Drejtuesi Politik i Qarkut, në funksion të realizimit me objektivitet të analizës në fazën e parë, mund të mbledhë çdo organ vendor të Partisë, që vlerësohet i nevojshëm për shqyrtimin dhe analizimin e të dhënave të përpunuara. Përpara dorëzimit të Raportit në nivel Dege, Grupi i Punës informon Kryesinë e Degës për të dhënat e përgjithshme të analizës, dhe pasqyron në Raport çdo vlerësim apo konstatim të Kryesisë së Degës.

Brenda datës 5 Korrik 2021 Drejtuesi Politik i Qarkut paraqet Raportin përmbledhës të analizës në nivel qarku, sipas Formatit Tip të miratuar me urdhër të Sekretarit të Përgjithshëm, brenda 2 ditëve nga hyrja në fuqi e këtij vendimi.

Raporti i plotë i analizës së masakrës zgjedhore të 25 Prillit i paraqitet për shqyrtim Kryesisë së Partisë brenda datës 10 Korrik 2021.

Në përfundim të fazës së parë të analizës, Sekretariati Organizativ i Partisë kryen fazën e dytë të analizës gjatë periudhës 11 Korrik – 31 Gusht 2021, në mënyrë të detajuar për çdo seksion dhe grupseksion, verifikon dhe analizon performancën e të gjitha niveleve lokale të partisë, evidenton mangësitë dhe nevojat për të nxitur rritjen e performancës. Brenda datës 1 Shtator 2021, Sekretariati Organizativ i Partisë i paraqet Kryesisë së Partisë një informacion të plotë për gjendjen dhe veprimtarinë e strukturave vendore të partisë, si dhe i propozon, sipas rastit, ushtrimin e të drejtës së ndërhyrjes sipas nenit 45 të Statutit dhe/ose nevojën objektive për zgjedhje të reja në strukturat vendore të Partisë. I gjithë procesi i analizës dhe, aty ku është rasti, i ristrukturimit të organeve vendore të Partisë, përfundon brenda datës 30 Shtator 2021.

Ngarkohet Sekretari i Përgjithshëm, Drejtuesit Politik të Qarqeve dhe Degët e Partisë, për ndjekjen dhe zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

blank

Basha në Kryesinë e PD: Zgjedhjet në parti treguan se demokratët janë të vendosur ta vazhdojnë betejën për demokraci dhe për të sjellë ndryshimin në Shqipëri

TIRANË

Kreu i PD, Lulzim Basha ka folur në mbledhjen e Kryesisë për zgjedhjet e 13 qershorit për kryetar. Basha thotë se zgjedhjet në parti treguan vullnetin e demokratëve për të vazhduar betejën për ndryshim.

Sipas tij, vetë demokratët kanë kërkuar vazhdimin e betejës dhe ai paralajmëron se për këtë qëllim duhet përgatitje me të gjitha format e mjetet për këtë përballje.

Po ashtu lideri i demokratëve thekson se shqiptarët e demokratët nuk mund të presin deri në 2025, prandaj një orë e më parë duhet rrëzuar regjimi.

“Është e domosdoshme që të gjithë ne, nga Kryesia te Këshilli kombëtar, të lexojmë qartë atë që ishte vullneti i demokratëve. Ata e dinë më mirë se ne se cfarë ka ndodhur në 25 prill, ata e dinë më mirë se ne se sa e vështirë është përballja me regjimin, ndaj cdo hap që do të bëjmë deri në përfundimin e analizës dhe mbledhjen e Kuvendit Kombëtar, duhet të kemi parasysh që demokratët na kërkuan vazhdimin e betejës. Dhe për të arritur këtë, detyra jonë është të përgatitemi me të gjitha format dhe mjetet për këtë përballje. Një përballje që kërkon që Partia Demokratike të jetë e gatshme për ta kryer detyrën e saj ndaj regjimit një orë e më parë, sepse Shqipëria, shqiptarët dhe demokratët nuk mund të presin deri në 2025. “– tha Basha.

blank

Apartamente e makina, GJKKO konfiskon pasuritë e Moisi Habilajt dhe familjarëve të tij (dokumente)

Gjykata e Posaçme kundër Krimit dhe Korrupsionit ka vendosur të konfiskojë pasuritë e Moisi Habilajt dhe familjarëve të tij.

Lajmi bëhet i ditur për “BalkanWeb” nga gazetarja Klodiana Lala, e cila thekson se vendimi është marrë nga gjyqtarja Irena Gjoka.

“BalkanWeb” sjell më poshtë pasuritë e Moisi Habilajt dhe familjarëve të tij, ku rezultojnë të jenë konfiskuar disa apartamente, truall, njësi, ndërtesë, garazh, si dhe disa makina të llojit “Audi”, “Ford” e “Skoda”.

blank

blank

blank

Ndërtimi i HEC-it, përplasje mes banorëve dhe punonjësve të firmës në Tepelenë, dhunohet Auron Tare (Video)

Banorët e Bënçës në Tepelenë kanë protestuar sot kundër ndërtimit të një HEC-i dhe një fabrike asfalti (bitumi), që do të shfrytëzohet për punimet e rrugës Tepelenë-Kurvelesh.

Gazetarja Brikena Metaj raporton për “BalkanWeb” se banorët janë përplasur me punonjësit e firmës, që po kryen ndërtime.

Me mbështetjen e përfaqësuesve të mjedisit, banorët e kësaj zone kanë ngritur zërin për ndotjen që po shkaktojnë këto punime, duke cënuar ndjeshëm, sipas tyre, cilësinë e jetës së këtyre banorëve.

I pranishëm sot në protestë ka qenë edhe eksperti dhe njohësi i trashëgimisë kulturore, Auron Tare, i cili gjatë përplasjes, është dhunuar nga punonjësit e firmës, por që fatmirësisht nuk ka dëmtime të rënda. Më pas i është drejtuar komisariatit për të bërë denoncim.

blank

Vijon përplasja, Dritan Leli u përgjigjet këshilltarëve: S’vij as te “Petro Marko” dhe as tek “Ismail Qemali”

“Lufta e ftohtë” në distancë mes kryetarit të bashkisë së Vlorës, Dritan Leli dhe socialistëve vijon.

Pas refuzimit për mbledhje në teatrin “Petro Marko” këshilltarët e bashkisë së Vlorës kanë kërkuar një tjetër takim, këtë herë në ambientet e universitetit “Ismail Qemali” me rend ditë diskutimin dhe miratimin e projektvendimit për sekretarin e këshillit.

Por kryebashkiaku Leli ka refuzuar kërkesën për mbledhje në godinën e universitetit duke lënë të hapur vetëm një rrugë, online.

Kjo me argumentin se grumbullimet nuk lejohen për shkak të masave anti-COVID.

Sa i përket çështjes së sekretarit, ai thotë se nuk ka nxitim, pasi nuk është larguar nga puna, por ka dalë në pension.

“Ndjesë të gjithë lexuesve që e kanë humbur radhën e kërkesave të Këshillit Bashkiak për mbledhje jashtë radhe, por më duhet të sqaroj sërish se qëndrimi im për të zhvilluar mbledhje në ambiente të mbyllura, pavarësisht emrit, ngelet i njëjtë.

Theksoj gjithashtu se nuk është bërë asnjë largim nga puna! Sekretari i Këshillit Bashkiak, Agron Gjipali, njësoj si disa kolegë të tjerë që kanë punuar në Bashkinë e Vlorës, gjatë këtyre ditëve, janë njoftuar se kanë plotësuar kushtet për të përfituar pensionin e pleqërisë”, shkruan Leli në një postim në Facebook.

blank

Tiranë: Diplomatët perëndimorë nxitin qeverinë të shtojë luftën ndaj trafikimit të qenieve njerëzore

Ilirian Agolli

Ambasadorja e SHBA-ve në Shqipëri, Yuri Kim, nxiti sot qeverinë e Shqipërisë të shtojë përpjekjet e saj për të dërguar në burg trafikantët e qenieve njerëzore dhe për t’u kujdesur që viktimat e tyre të riintegrohen në shoqëri.

Ambasadorja Kim i bëri këto komente sot në një konferencë të organizuar nga OSBE mbi bashkimin e përpjekjeve kundër trafikimit të qenieve njerëzore.

Ajo tha se Shqipëria me gjithë faktorët e saj, qeveria, shoqëria civile, mediat dhe të tjerët duhet t’u bashkohen me përpjekjen botërore për t’i dhënë fund trafikimit të qenieve njerëzore.

“Me shoqërinë civile dhe organizatat joqeveritare që drejtojnë tre prej strehëzave të Shqipërisë për viktimat e trafikimit, ministria e brendshme dhe institucionet e drejtësisë mund të ringjallin përpjekjet për të identifikuar më shumë viktima, për të ndjekur penalisht dhe dënuar trafikantët dhe për të përgatitur të trafikuarit, që të rihyjnë në shoqëri” – tha ambasadorja Kim.

Reforma në drejtësi siguroi, sipas saj, institucionet dhe profesionistët që do të dërgojnë trafikantët pas hekurave si dhe për t’u kujdesur për viktimat.

Ambasadorja Kim theksoi se për Presidentin amerikan Biden dhe Sekretarin Blinken, korrupsioni, abuzimet me të drejtat e njeriut dhe krime të tjera destabilizuese përbëjnë kërcënime për sigurinë kombëtare të SHBA

“Urdhëri Ekzekutiv i Presidentit Biden lidhur me Ballkanin Perëndimor e ngre mbrojtjen e të drejtave të njeriut, si dhe luftën kundër trafikimit njerëzor, në një përparësi kombëtare për Shtetet e Bashkuara. Ne synojmë t’u kërkojmë llogari atyre që janë përgjegjës ose bashkëpunëtorë në abuzime serioze me të drejtat e njeriut në Ballkanin Perëndimor” – tha zonja Kim.

Trafikantët, tha ajo, përfaqësojnë “një kërcënim të pazakontë dhe të jashtëzakonshëm për sigurinë kombëtare dhe politikën e jashtme të Shteteve të Bashkuara”, ndaj ata do të ndalohen të hyjnë në SHBA.

“Nëse keni një vizë amerikane apo një peticion për një vizë emigrimi, nuk do t’iu hyjnë më në punë, sepse nëse trafikoni qenie njerëzore, qeveria e SHBA mund të ndërmarrë veprime kundër pronës suaj, nëse kalon përmes ose ka një lidhje me Shtetet e Bashkuara” – tha ambasadorja Kim.

Shqipëria është anëtare e NATO-s që nga viti 2009, ishte Kryetare e Zyrës së OSBE-së në vitin 2020, sapo fitoi një vend në Këshillin e Sigurimit të OKB për vitin 2022-2023 dhe është në prag të hapjes formale të negociatave për anëtarësimin në BE.

Në një Raport të vitit 2020 nga Zyra e OKB-së për Drogën dhe Krimin theksohet se “gjatë 15 viteve të fundit, numri i viktimave të diktuara është rritur”.

Shumica dërrmuese e rasteve thjesht kalojnë pa u vënë re dhe pjesa më e madhe e viktimave janë gra dhe fëmijë, thuhet në raport.

Trafikimi vazhdoi pas Protokollit të Palermos të vitit 2000 për Parandalimin, Frenimin dhe Ndëshkimin e Trafikimit të personave, 25 milion persona në të gjithë botën janë viktima të punës së detyruar dhe shfrytëzimit seksual.

Vëzhguesit pohuan se trafikimi i qenieve njerëzore ushqehet nga pabarazia shoqërore dhe ekonomike, nga varfëria, papunësia, dhuna dhe konflikti, ndaj bashkëpunimi kundër këtyre dukurive vlerësohet si mjet kryesor në përmirësimin e gjendjes.

blank

Shqipëri, hapet ekspozita me vepra të rralla nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave

Tiranë

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë ka hapur në Tiranë ekspozitën me temë “Thesare nga Biblioteka e Arkivit”, me vepra dhe antikuarë të rrallë, raporton Anadolu Agency(AA).

E pranishme në ceremoninë e hapjes ishte edhe ministrja e Kulturës e Shqipërisë, Elva Margariti, e cila në fjalën e saj tha se “të gjitha këto thesare vërtetë përçojnë vlera të larta”.

“Zbulova me kënaqësi se edhe në Arkivin e Shtetit po njësoj gjatë vitit të pandemisë është bërë një punë e palodhshme e cila ka nxjerrë në pah akoma dhe më tepër pasurinë dhe të gjithë thesaret e bibliotekës, një bibliotekë e fjetur për 30 vite”, theksoi ministrja Margariti.

Ajo u shpreh se arkivi është kthyer në një hapësirë të hapur dhe kjo sipas saj është bërë si me anën e digjitalizimit, duke afruar gjithnjë e më tepër nxënësit, studentët dhe studiuesit.

“Kemi bërë të njëjtën gjë bashkë me Bibliotekën Kombëtare dhe në të njëjtën mënyrë kemi arritur dhe ne të nxjerrim në dritë thesare të fshehta, thesare që patjetër na përkasin të gjithëve ne”, u shpreh ndër të tjera Margariti.
Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave të Shqipërisë, Ardit Bido, në aktivitetin e hapjes tha se në këtë ekspozitë prezantohen disa antikuarë të veçantë, sipas tij, një pjesë e tyre janë kopje unike në Shqipëri.

“Këto antikuarë janë një pasuri e rrallë e kombit tonë e cila ka qenë e fshehur nga sytë e publikut për vite të tëra. Prej një viti, kushdo që dëshiron të shikojë libra të rrallë si këto që nuk i gjen dot as në Bibliotekën Kombëtare e ka të mundur të vijë në bibliotekën e arkivit dhe t’i studiojë ato. Mirëpo, përtej kësaj është e domosdoshme që edhe të shkojmë ne, t’i çojmë pranë të rinjve, sidomos për të nxitur kërshërinë e tyre, për të vijuar studime e tyre”, tha Bido.

Veprat e rralla mes tyre edhe për historinë e vjetër të egjiptianëve, asirianëve dhe babilonasve të cilat ruhen në fondet e bibliotekës së Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë do të ekspozohen për publikun më 15-16 qershor në ambientet e Kalasë së Tiranës.


Send this to a friend