VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

MailOrder Birdes-to-be Out of Parts of asia

By | August 19, 2019

Komentet

Një javë nga shembja e Teatrit, Europa Nostra letër Aleancës për Teatrin: Kjo ngjarje e mjerueshme duhet të shënojë zgjimin e shoqërisë!

Europa Nostra i ka drejtuar sot një letër Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit, një javë pas shembjes së Teatrit Kombëtar.

Teksa iu uron Fiter Bajramin gjithë besimtarëve myslimanë, Europa Nostra shkruan në letër se ngjarja e mjerueshme e shembjes së Teatrit duhet të shënojë zgjimin e vërtetë të shoqërisë shqiptare.

Letra e plotë në shqip dhe anglisht e publikuar nga Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit:

Letër e Europa Nostra një javë pas shembjes brutale të Teatrit Kombëtar që përkon edhe me festën e Bajramit

Dear Colleagues and Friends in Albania,

Today, when the Muslim world celebrates one its most important religious holidays – Bajram as the end of Ramadan – we wish to convey our warmest wishes to all of you who are of Muslim faith.

We are aware that this joyful religious holiday this year coincides with the mourning of a major cultural loss for all Albanians following the brutal demolition of the Albanian National Theater exactly one week ago.

We therefore kindly ask you to transmit to all Muslim faith supporters of the Albanian Alliance for the National Theater in Tirana the expression of our solidarity, compassion and respect.

We wish you all every strength and wisdom to overcome the grave cultural and democratic crisis caused by the illegal demolition of the National Theater.
May this deplorable incident mark the beginning of a true awakening of civil society in Albania led by artists and intellectuals and the start of an alternative – more sustainable – development in your country’s cities and countryside based on a much stronger respect and care for cultural heritage and natural environment. They are Albania’s key assets and resources for its European future since they have a crucial value for the quality of living environment and for the wellbeing of your citizens as well as for a fair, green and sustainable recovery of your society and economy following two recent disasters: the earthquake and the coronavirus pandemic.

We look forward to the continuation of our collaboration for the benefit of the cultural and natural heritage in Albania and also in the wider Balkan region.

Respectfully and cordially yours,

Hermann Parzinger, Executive President
(also on behalf of the entire Europa Nostra Board)

&

Sneška Quaedvlieg-Mihailović, Secretary General
(also on behalf of the entire Europa Nostra International Secretariat)

Të nderuar kolegë dhe miq në Shqipëri,

Sot, kur bota muslimane feston një nga festat e saj më të rëndësishme fetare – Bajramin si fundi i Ramazanit – ne dëshirojmë të përcjellim urimet tona më të ngrohta për të gjithë ju që jeni me besim musliman.

Jemi të vetëdijshëm se kjo festë e gëzueshme fetare këtë vit përkon me vajtimin e një humbjeje të madhe kulturore për të gjithë shqiptarët pas shembjes brutale të Teatrit Kombëtar Shqiptar saktësisht një javë më parë.

Prandaj ju lutemi t’u transmetoni të gjithë mbështetësve të besimit mysliman të Aleancës Shqiptare për Teatrin Kombëtar në Tiranë shprehjen e solidaritetit, dhembshurisë dhe respektit tonë.

Ne ju dëshirojmë të gjithëve ju forcë dhe mençuri për të kapërcyer krizën e rëndë kulturore dhe demokratike të shkaktuar nga prishja e paligjshme e Teatrit Kombëtar.

Le të jetë kjo ngjarje e mjerueshme ajo që do të shënojë fillimin e një zgjimi të vërtetë të shoqërisë civile në Shqipëri të udhëhequr nga artistë dhe intelektualë dhe fillimin e një alternative alternative – më të qëndrueshme – zhvillimi në qytetet dhe fshatrat e vendit tuaj bazuar në një respekt dhe kujdes shumë më të fortë për trashëgiminë kulturore dhe mjedisin natyror. Ato janë pasuritë dhe burimet kryesore të Shqipërisë për të ardhmen e saj europiane, pasi ato kanë një vlerë thelbësore për cilësinë e mjedisit jetësor dhe për mirëqenien e qytetarëve tuaj si dhe për një rikuperim të drejtë, të gjelbër dhe të qëndrueshëm të shoqërisë dhe ekonomisë tuaj pas dy katastrofave të fundit : tërmeti dhe pandemia koronavirus.

Ne mezi presim vazhdimin e bashkëpunimit tonë në të mirë të trashëgimisë kulturore dhe natyrore në Shqipëri dhe gjithashtu në rajonin e gjerë të Ballkanit.

Me respekt dhe përzemërsi,

Hermann Parzinger, Presidenti Ekzekutiv
(gjithashtu edhe në emër të gjithë Bordit të Europa Nostra)

&

Sneška Quaedvlieg-Mihailović, Secretary General
(gjithashtu në emër të gjithë Sekretariatit Ndërkombëtar të Europa Nostra)

Kështu votuan shqiptarët para 28 vjetëve në zgjedhjet e para demokratike në Kosovë

Ishte hera e parë që shqiptarët e Kosovës më 24 maj të 1992-së po votonin në zgjedhje sipas vullnetit të tyre.

Ata po zgjidhnin presidentin dhe deputetët e parlamentit të shtetit, të cilin e njohu vetëm Shqipëria.

Pikërisht në ditën e sotme të para 28 vjetëve ata nuk kishin telashe të pritnin në radhë për të dhënë votën e tyre për Ibrahim Rugovën, që ishte edhe kryetar i partisë më të madhe në Kosovë.

Ky i fundit zgjedhjet e 24 majit të vitit 1992 i fitoi gati me shumicë absolute, në votime masive.

Pas këtyre zgjedhjeve, Ibrahim Rugova, u bë figura përfaqësuese e shqiptarëve të Kosovës në arenën ndërkombëtare.

Apeli i SHBA, ish-deputeti i PD Romeo Gurakuqi: Reformat duhet të bëhen shpejt, por ato duhet të jenë të plota dhe të përkufizuara saktësisht

Ish-deputeti i PD, Romeo Gurakuqi ka komentuar thirrjet e ambasadës së SHBA në Tiranë ndaj politikës shqiptare në kulmin e tensioneve pas shembjes së teatrit, për të zbatuar Reformat në Drejtësi dhe atë Zgjedhore, si kushti i vetëm për anëtarësim në BE.
Reformat duhet te behen shpejt, por ato duhet te jene te plota dhe te perkufizuara saktesisht:
1.institucionet e drejtesise se re nuk mund te plotesohen nga prokuroret e diktatures, militantet e PS, te ndervarurit dhe pengjet e baroneve te Tiranes. Mungesa e kuadrove te rinj te sistemit mund te kompensohet me te diplomuarit me cikel te plote ne universitetet perendimore, duke shfuqizuar pengesen ligjore per ata;
2. Reforma Elektorale duhet te paraprihet nga korigjimi i ndarjes administrative, rishperndarja e kolegjeve zgjedhore, duke respektuar te drejten e krahinave historikisht te formuara dhe komuniteteve, per perfaqesim te percaktuar ne Parlament.
3. Rivendosja ne sistemin e larte qeverises dhe udheheqes te shtetit, administrates se nalte e Konventave Themelvenese Kushtetuese mbi strukturimin e burimeve njerezore.
4. Korigjimi i sistemit zgjedhor ne perputhje me parimin e perfaqesimit te drejtperdrejte te sovranit, perfshire emigrantet, sipas regjistrimit te origjines ne Shqiperi.

Ëndrra e presidentit vazhdon! – Nga Vjosa R. Osmani

Në prag të 24 Majit, Ditës së Presidentit, e inicuar si ditë presidenti nga vetë dr. Ibrahim Rugova, e kujtuam arkitektin e pavarësisë së Kosovës, ideatorin e shtetësisë së saj, njeriun e butë por këmbëngulës në vizionin e tij për ta realizuar ëndrrën e brezave për të jetuar të lirë.
U përkulëm para varrit të Presidentit historik, me kujtesën e freskët për njeriun, i cili na mësoi se këmbëngultësia në parime, sado e vështirë, është rruga e vetme për ta realizuar ëndrrën për shtet që i bën të dinjitetshëm qytetarët e vet dhe ua garanton atyre liritë qytetare; se ëndrra për t’i shërbyer me dinjitet vendit është më e madhe se moskuptimi, sharjet e sulmet nga ata që s’mund ta kuptojnë vizionin tuaj, madje edhe kur sulmoheni me bomba, sikur i ndodhi presidentit tonë, 16 vjet më parë.
Sot, vetura në të cilën ndodhej presidenti Rugova atë ditë, së bashku me veturat e tjera të eskortës së tij, gjinden në oborrin e Kuvendit të Kosovës, në mëshirë të fatit. Si kryetare e Kuvendit të Kosovës, do t’u propozoj institucioneve përgjegjëse që këtë veturë, e cila është pjesë e rëndësishme e historisë së Kosovës, ta marrin nën mbrojtje. Atë veturë nuk guxon ta mbulojë pluhuri i harresës. Ajo është dëshmi se duhet ta ruajmë kujtesën kolektive e jo të bëhemi pjesë e amnezisë kolektive. Është dëshmi se Presidenti nuk thyente parimet as kur përballej me bombat. Prandaj, ajo veturë duhet të jetë në muze, qoftë në Muzeun Kombëtar, qoftë në atë të Pavarësisë, sepse, sikur e gjithë veprimtaria e dr. Rugovës, ajo është dëshmi se vizioni për shtetin e pavarur, i prirë nga dashuria për vendin, është i pathyeshëm; se këmbëngulja për ta ndërtuar vendin është më e madhe se cilado pengesë dhe se kujtesa për lëvizjen për pavarësi është kujtesë për qenien tonë.
Ne do ta kujtojmë përherë presidentin Rugova si njeri stoik e si model të papërsëritshëm të politikanit, i cili ia dha politikës dimensionin më të çmuar të saj: atë human; e kujtojmë unifikuesin e jashtëzakonshëm të popullit të tij e përafruesin po kaq të madh të pikëpamjeve të ndryshme politike rreth vizionit për lirinë. Ai u ndihmoi shqiptarëve që ta krijonin lirinë e brendshme, si premisë mbi të cilën do ta realizonin lirinë fizike dhe kjo qe e arritur e jashtëzakonshme e tij dhe e lëvizjes që ai e udhëhoqi; e kujtojmë udhëheqësin shpirtëror të shqiptarëve, i cili vizionin e tij për Kosovën dhe çështjen shqiptare e shpalosi aq bindshëm nëpër kancelaritë botërore, sa krijoi ura miqësie gjithandej globit dhe e vulosi përfundimisht aleancën e qëndrueshme e të përhershme të shqiptarëve me qytetërimin e vendet e përëndimit. Këto, sikur dihet, ia mundësuan Kosovës që përfundimisht ta prekte ëndrrën për të jetuar e lirë, ëndërr që u bë realitet më 1999.
Ëndrra e presidentit vazhdon!

Orvatja e katërt për rrëzimin presidencial të Republikës së Kosovës – Nga Albin Kurti

1. Nga vizita në Washington D.C. u kthye duarthatë. Qëndroi atje mbi një javë, nga 23 shkurti deri më 2 mars 2020, takoi Vuçiqin e Serbisë, u soll e pështoll korridoreve pa arritur të ndodhet në të njëjtin kuadër filmik me Presidentin Trump ose Zëvendës Presidentin Pence. Unë nuk ju bashkova në lidhjen e shkurtër që ka me Vuçiqin për ujdi me thika mbi hartën e Kosovës. Ngeli pa marrëveshjen ‘historike’ sepse edhe ndërmjetësit amerikanë edhe presidenti serb e dinin që nuk ka legjitimitet: në Kosovë ishin kurorëzuar ndryshimet e 6 tetorit me qeveri të re të 3 shkurtit.
2. Të nesërmen e shpalljes së gjendjes emergjente shëndetësore më thirri në telefon. Presidenti më thoshte që don të konsultohet për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në Kosovë. Ia shpjegova që nuk janë krijuar kushtet për gjendje të jashtëzakonshme në vendin tonë. Situata është nën kontroll. Më 17 mars mbajtëm mbledhjen e Këshillit të Sigurisë së Kosovës në kohën kur nuk kishim asnjë të vdekur nga virusi Corona dhe vetëm 19 të infektuar. Edhe aty dështoi që ta fitojë diskutimin për nevojën e shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme. Qeveria dhe mekanizmat shtetërorë po funksiononin të sinkronizuar si rrallë herë më parë. Me një përjashtim prej ministri.
3. Me 25 mars u bënë bashkë ata që në fakt nuk ishin ndarë. E votuan mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë ndërkohë që nuk donin zgjedhje të reja! Meqë humbën te populli donin të fitonin në tavolinë. Të anashkalonin edhe fituesin e zgjedhjeve edhe më të votuaren e LDK-së. Pas 25 marsit, Presidenti po sillej thua se nuk kishte ndodhur 3 shkurti. Mirëpo, ai PLAN kishte dështuar në mëngjesin e 3 shkurtit, kur Presidenti kishte kërkuar nga deputetët e pakicave joserbe që të mos e votojnë qeverinë, me premtimin se herën e dytë ai do t’ia jep mandatin LDK-së kurse ata do të marrin më shumë ministri. 😉 Mbase PLAN-i edhe ka besuar që ne të LVV aq shumë e duam pushtetin saqë do biem në depresion kur të na e rrëzojnë qeverinë. 🙂 Mirëpo, ne nuk mund ta duam pushtetin sikur ata. Për neve pushteti është mjet për shtetin dhe qytetarët e jo shtëpi e re për qeveritarët. Ne jemi në detyrë.
4. Gjykata Kushtetuese duket se është nën trysni të paparë nga veprimet e Presidentit. Dekreti i tij kapërceu partinë fituese dhe mandatoi atë që nuk ishte as në mesin e dhjetë më të votuarve në zgjedhjet e 6 tetorit! Teksa diskutimi që duhet të bëjmë është për datën më të përshtatshme për zgjedhje. Sepse rasti i tanishëm as formalisht e as materialisht nuk është i ndryshëm prej viteve 2010 dhe 2017: binte qeveria e shkohej në zgjedhje, pra respektohej procedura ashtu si e parasheh shprehimisht Kushtetuta. Në anën tjetër, Presidenti shpalli se 20 ditë është afati që duhet të ketë partia fituese për të çuar emër, pra, nga letra e parë me 2 prill deri te tryeza konsultative me 22 prill. Presidenti në Republikën e Kosovës është politikisht joaktiv. Ai nuk përzgjedh kandidatët e as nuk përcakton afatet, por veçse pranon propozimet. Presidenti simbolik, meqë vuan këtë fakt, don ta kthejë Republikën në simbolike. Me sjelljet e tij ilegale synon ta reduktojë shtetin në institucion paralel ndërsa Kushtetutën në udhëzim të tij administrativ.
Edhe orvatja e katërt do t’i dështojë. Koha nuk kthehet mbrapsht. 6 tetori 2019 ka ndodhur. Që prej atëherë, koha ka ecur përpara. I thjeshtë është problemi të dashur qytetarë: nuk mund ta shpëtojmë edhe Republikën edhe këtë President. E, unë e kam ndarë mendjen. Moti.

20 maj 2020

VOAL i uron nga zemra shqiptarët: Me fat Bajrami i Madh! Gëzuar Bajramin e Madh!

VOAL: Bajrami i Madh sivjet po festohet në kushtet e veanta të pandemisë së koronavirusit.

Nga zemra VOAL iu uron të gjithë vëllezërve shqiptarë, të gjitha motrave shqiptare të besimit mysliman dhe të besimeve e të bindjeve të tjera që kjo festë e Bajramit të Madh dhe të gjitha festat tona të na gjejnë përherë e më të bashkuar për hir të ardhmërisë e përparimit tonë kombëtar, për hir të misionit që kombi ynë ka në të mirë të paqes dhe të harmonisë njerëzore!

Me fat Bajrami i Madh! Gëzuar Bajramin e Madh!

Paçim gjithmonë bekimin e Zotit brez pas brezi dhe qofshim përherë e më të lartësuar si individë, si shoqëri, si komb dhe si pjesë e së tërës krijuar nga i Mëshirshmi!

Gjuha e shqiptarit qoftë përherë toleranca, solidariteti, mëshira dhe humanizmi!

Zoti i bekoftë shqiptarët!

 

 

 

Ky që po të shtrëngon duart është armiku i dy reformave Nga Adriatik Riza Dosti

Finally !

Me ne fund…por me mire vone se kurre…

Pikerisht ky qe po te shterngon ty duart ”kaq perzemersisht” eshte armiku kryesor i te dyja Reformave te mbeshtetura e te financuara nga Amerika znjsh. Ambasadore Kim !

Eshte pikerisht po ky e i njejti qe zgjedhjen e Trump si President i Amerikes e pat quajtur publikisht si katastrofe amerikane e boterore …te kujtohet besoj apo jo?

Me se fundi e pas nje kohe te gjate pritje ka ardhur i qarte, i sakte, publik e i prere e with out translations [alla shqiptarce] mesazhi i shumepritur prej Shqiperise e shqiptareve te vertete, te ndershem demokrate e patriote …

Me se fundi teksa e humbi vertet durimin e ster -gjate tek sharlatanizmi e pa pergjegjshmeria e klases politike shqiptare per vite me radhe…Amerika duket se ka vendosur shume seriozisht tu tregoje Vijen e Kuqe te gjitheve e sigurisht vecmas pushtet mbajtesve te dhunshem e te korruptuar koke e kembe te Rames e bandes se tij antishqiptare…pasuesve fanatike te diktatures se djeshme…

Qofte seriozisht e vertete plotesisht dhe nje ogur i mire per te nesermen e Shqiperise e te shqiptareve…ndaj dhe lus Zotin qe Shqiperia e shqiptaret te mos pesojne zhgenjimin e radhes ….si deri me sot !

Amerika ka folur sot sic di vetem ajo te flase …sic flet nje vend Kampion i Lirise e i Demokracise….shpresa e gjithe botes dhe e njerezimit tek drejtesia, tek Vota e tek Fjala e lire…

Permes Ambasadores se saj ne Tirane znjsh. Youri Kim …Amerika i ka percjelle sot nje mesazh teper te forte e te qarte politikes se mbrapshte antishqiptare te Tiranes dhe politikaneve te saj sherrxhinj, te korruptuar , grindavece e te perlyer deri ne fyt me korrupsion politik, ekonomik, moral ,kriminal etj etj…

….Mesazhi im eshte shume i qarte. Amerika do te njejten gje qe do populli shqiptar . Ne duam nje Shqiperi te forte demokratike dhe aleate te SHBA e pjese te familjes europiane dhe ju nuk mund ta realizoni dot kete pa cuar deri ne fund Reformat…ne Drejtesi dhe ate Zgjedhore. Te dyja nuk jane te lehta ndaj eshte koha tu themi te gjitheve s’ka me lojera dhe mjaft luajtet me to. Udheheqesit tuaj duhet te realizojne e te cojne deri ne fund Reformat ne fjale sikurse i kane premtuar popullit te tyre, sikurse Amerika e populli shqiptar presin.
Askush nuk guxon dot te ndale tashme perfundimin e Reformes ne Drejtesi dhe asaj Zgjedhore ne te mire te popullit shqiptar…reforma per te cilat ne kemi investuar e jemi perkushtuar mjaft ne sherbim te Lirise e te Demokracise se vertete ne kete vend …deklaroi sot Ambasadorja Kim…e cila nje dite me pare pat kercenuar haptazi qorrsokakun politik shqiptar se cdo lloj Mareveshje e fshehte per ti vrare keto reforma eshte e pa pranushme per ne dhe do te kete pasoja te pa parashikueshme per autoret e saj….

Dy kembet ne nje kepuce …e tashme nuk besoj se koke pa ndrequrit e politikes aventuriere, sharlatane e antikombetare shqiptare do te guxojne ta luajne dot bythen djathtas e majtas…e as te vazhdojne me lojerat e prapaskenat e tyre neveritese politike ne kurriz te Shqiperise e te shqiptareve si deri me sot…

I jane dashur disa muaj znjsh. Kim qe ti njohe mire Nastradinet palaco te politikes shqiptare qe kane vite qe e degjenerojne kete vend e kete popull ndaj dhe ne momentin e duhur u dha pergjigjen e duhur…pasi duket se sinjali perfundimisht erdhi teper i qarte nga Washingtoni… SOS !

Dhe shpresoj se tepermi qe kete radhe permes gojes se Ambasadores Kim te kete folur Amerika e vertete ajo qe egziston prej dekadash ne zemren, mendjen e shpirtin e shqiptareve…shpresa e tyre e vetme tek Liria, Drejtesia e Demokracia e jo Amerika e deformuar e Boltoneve, Palmereve e Grenelleve !

A e pate o shqiptare se kujt i dogji te parit deklarata e ashper e Ambasadores Kim ?

I pari qe reagoj e qe gati nuk mbushej dot me fryme ishte pikerisht Presidenti Meta teksa nxitoi e tha…se Ambasadorja amerikane nuk e kishte me mua …[???]…

Ok z. Meta…po ty pse te dogji kaq shume…se populli thote qe…koka i kerruhet atij qe ka Mizen nen kesule…

Pas tij me vrap nxitoi te percjelle ”statusin” e tij te radhes ne fb kryeministri frikacak e fejsbukist i shqiptareve …Rama…i cili si gjithmone ”sqaroi” se i perkrah keto reforma dhe se eshte gati per cuarjen deri ne fund te tyre…

Kercen Prifti nga belaja thote populli z.Rama…po ta mbajti dil e thuaj dhe vazhdo e bej te kunderten si deri me sot…sidomos pas ketij 17 Maji te zi te 2020 ku Uragani shqiptar e nderkombetar i urrejtjes ndaj teje eshte i tille qe as ti vete nuk e beson dot se i ke oret e jo me ditet e numeruara…

Por nejse per te qene edhe me e qarte dhe me e suksesshme ne punen tuaj fisnike znjsh. Ambasadore Kim…

A e di se kush pikerisht me emer e mbiemer nuk e do se pari Reformen ne Drejtesi?

E gjithe klasa politike shqiptare ne pushtet e pas 90…e perlyer koke e kembe ne dhjetera e dhjetera skandale, krime, afera korruptive, tendera, koncensione, biznese te pista e PPP-ra pa fund qe e kane vjedhur, grabitur, varferuar e gjakosur ate vend e ate popull si kurre me pare ne historine e tij 108 vjecare te pakten si shtet me vehte e i pavarur…

Dhe i pari ne liste eshte pikerisht ai me te cilin ti je ne kete fotografi ilustruese te shkrimit tim …kryeministri arrogant, bandit e tradhetar i Shqiperise e i shqiptareve pikerisht ai qe krimin e tij te radhes e regjistroi vetem 5 dite me pare ne mes te Tiranes kur ne erresiren e nates ci cub , si monster e si kriminel i lindur rrafshoi Teatrin Kombetar te Shqiperise e te shqiptareve e desh i vrau njerezit te gjalle brenda tij e me pas i dhunoi kafsherisht permes policise se tij diktatoriale …duke i rrahur shtazerisht e duke i terhequr zvarre …

Pas tij Reformen ne Drejtesi nuk e duan as kriminelet qe dje dogjen Redaksi gazetash, rrahen barbarisht gazetare, qytetare te pa fajshem protestues …nuk e do Mehdiu i Gerdecit…nuk e do Gjinushi e Nanua , Imami , Ceka, e co . qe organizuan rrebelimin komunisto serbo-sllavo-grek ne Jug te vendit.. ne 1997….nuk e duan ata qe mbajten ne kembe Piramidat financiare qe zune perfund shqiptaret e varfer e te pa fajshem…nuk e duan ata qe hartuan e zbatuan Ligjin 7501 te kthimit te pronave…nuk e duan ata qe vrane 4 protestues te pa fajshem me 21 janar per te ardhur ne pushtet me gjak…nuk e do Kryetari i sotem i Parlamentit shqiptar Ruci qe deklaron se pushtetin e dorezojme vetem me gjak…

Reformen ne Drejtesi nuk e do banditi T.Balla i perzjere deri ne fyt me boten e krimit…nuk e do S.Tahiri arkitekti zbatues i plantacioneve te droges ne gjithe vendin dhe reformatori i nje policie te dhuneshme e sekrete per te mbajtur ne pushtet krye banditin Rama…nuk e do as F.Xhafa i djeshem e i sotem Luleshpuresi buzagas i Diktatorit ne Tribunen e 1 Majeve te tij fallso…

Reformen ne drejtesi nuk e do as Elisa qe me nje dore ju vodhi shqiptareve ne Doganen e tyre 5 milion euro e sot i jane bere 100 fish me shume se vazhdon te jete e te kete pushtet pa kufi…per vete e per tarafin e saj neverites…

Reformen ne Drejtesi nuk e do as Monika e vilave, bizneseve , pasurive pa fund…shkollimeve extra te shtrenjta te femijeve te saj ne Londer….12 banjove e Palmave te ardhura nga Karaibet
e te sjella me helikopter e te mbjella reth viles se saj ne Gjirin e Lalzit…sikurse kesaj reforme i trembet sa me s’ka edhe Burri i saj sot President e i akuzuar sistematikisht per vjedhjen e Floririt te shqiptareve…

Reformen ne Drejtesi nuk e do krimineli i 2 prillit Ruci qe ende vazhdon te jete kryetar parlamenti e qe sapo emeroi si keshilltar personal te tij antishqiptarin e korruptuar rende e ish zyrtarin e larte te BE…Fleckenshtejn…ndaj bej shume kujdes znjsh. Ambasadore e SHBA… se duan te te vene shkopinj e gure nen rrota ok.,…

Nuk e do kete Reforme as Kryebashkiaku i Tiranes i perlyer koke e kembe me grabitje, vjedhje, rrembime e tjetersime pronash qytetareve te Tiranes e vene ne sherbim te vetes, te eproreve e oligarkeve reth tij e tyre …se fundi edhe egzekutor i krimit makaber te 17 majit …tek ju grabiti shqiptareve Pasurine tyre te rralle Art-kulturore …Teatrin Kombetar …

Nuk e duan kete Reforme as S.Braho qe deri dje denonte deri edhe me vdekje adoleshente 15 vjecare shqiptare per ”tradheti te larte” ndaj Atdheut …e sot kercenon po me vdekje ish drejtorin e Insitutit te hulumtimeve e krimeve te komunizmit…z.Tufa…

Kete Reforme nuk e duan as Berisha e disa prej mekatareve reth tij … se edhe ata nuk jane pa gje jooo kush me shume e kush me pak …”Gishtin ne Mjalte” e kane ngjyer te gjithe…

Nuk e do as S.Lleshi qe po i helmon shqiptaret me gaz helmues serb…e po i rreh barbarisht e po i terheq zvarre ne mes te Tiranes… e plot e plot te tjere… si ai me dhe pa uniforme qe duhen shpene ne bangon e drejtesise e para ligjit

Sikurse Reformen ne drejtesi po e pengojne enkas e jo pa qellime te caktuara qartesisht te pasterta politike edhe zoterinjte e sapo zgjedhur ne krye te drejtesise e prokurorise shqiptare te Spakut tuaj etj [ fatkeqesisht edhe me aprovimin e miratimin tuaj ] …apo edhe ata qe deri dje ishin ne krye te organeve te mesiperme si A.Llalla, Dvorani, A.Marku., e sot Ministrja Gjoni,…Cela, Kraja, Ibrahimi etj etj…ndaj bej kujdes me kete amalgame jo fort te paster shoqja Ambasadore…se fatkeqesisht ne shqiptaret ne pergjithesi blihemi , shitemi e tradhetojme fare kollaj…jemi bukeshkale ne jo pak raste sikurse edhe mosmirenjohes, te pa bese e thike ngules pas shpine…ta them kete per shqiptaret e llojit te mesiperm per nje pjese te te cileve kam pershtypjen se keni disi besim te tepruar…

E gjetsh nga mos e pandefsh themi ne ketej nga anet tona z.Ambasadore …ndaj ben mire ta fusesh veth ne vesh kete keshille teper dashamirese e te sinqerte timen ok..

Tek ata mos -dashesit e kesaj reforme hyjne edhe hajdutet me Cizme e me poste deri dje qe sot Rama i ka rithirur ne skene serisht … te tillet si Arben Ahmetaj, Beqja, Balluku e deri tek Olta, Manastirlliu …Margariti, Besa…Etilda …Vasilika…Ermonela etj …etj …jane nje lukuni e tere Cakejsh e Ujqerish qe vetem Drejtesi nuk duan kurre se e dijne fort mire sec kane bere e sec i pret ne nje shtet te Ligjit te barabarte per te gjithe e te se drejtes !

Mos funksionimin i institucioneve te shtetit e vecmas atyre te drejtesise ne shumice kerkoja se pari atij qe po te shterngon aq fort duart ty ne kete foto znjsh. Kim e qe aty pastaj nis vete c’tjerrja e lemshit te ngaterruar te politikes se mbrapshte e monster shqiptare… sepse kete vend e kete shtet e la qellimisht cyryk e pa institucione te drejtesise e te ligjit pikerisht ai Edi Rama qe te bente kete rrumpallhane qe beri ne Shqiperi qe nga 2013 e deri me sot…e ta kapte e grabiste shtetit te terin komplet e ne cdo hallke te tij sikurse edhe e grabiti !

Ndersa Reformen Zgjedhore nuk e duan pikerisht te gjithe ata aktore te piset te politikes shqiptare te pas 90 znjsh. Kim absolutisht pothuajse te gjithe pa perjashtim…qe nga Rama i sotem ne krye te qeverise …tek Meta ne krye te shtetit tek Basha ne krye te Opozites e deri tek Saliu Dixhital e me radhe Monika…Valdrinet, Gjushet, Shukrite, Roshet, Bushet, Sejdinet, etj etj…sepse te gjithe ka kohe qe i ka kapluar semundja e te qenit ne Pushtet e me pas abuzimi skandaloz me te mirat qe prodhon ai…sic ka ndodhur realisht ne ate vend prej 1991 e deri me sot…

Per te vazhduar me vjedhesit, tjetersuesit, shitesit e bleresit e Votave te shqiptareve me euro, thes mielli e kercenime te fortesh …ku ne krye kete radhe qendrojne vec vete Rames edhe Gjiknuri e Ulsiu qe sot paradoksalisht kryesojne tryezat parlamentare te Reformes Zgjedhore e te Ligjeve…[???]…

Nuk e duan kete reforme as Idrizi qe njehere gdhihet grek e njehere shqiptar…as Dule vorio-epirioti qe i merr urdherat nga Janullatosi e nga Athina per ti vene zjarrin Shqiperise… nuk e duan as Mehdiu e pseudo opozitaret e llojit te tij…… as kryebashkiaket e korruptuar koke e kembe ne cdo Bashki te Shqiperise…as konia qe s’pushon se lehuri gam- gam Bracja…nuk e do Monika qe ka nisur gjoja ”mosbindjen civile”neper rruget e asfaltet e Shqiperise.,..nuk e do sigurisht as Tit Vasili gjithollog i saj…por nuk e duan as ata miqte e tu te afert nderkombetare me ne krye mbeshtetesin kryesor te qeverise se sotme te krimit ne ate vend italianin mafioz qe perfaqeson BE ne Shqiperi …Soreca e qe vazhdon me kokederresi te jete kunder shqiptareve e pro Rames se dale dursh e mendsh bashke…

Kete reforme nuk e do as rrugaci bastard Ambasador gabimisht i OSBE ne Tirane ai qe ju tregon banalisht shqiptareve Gishtin e Mesit nje fare antipatiku me mbiemrin Borchard…

Jane te gjithe te kapur e te perlyer deri ne fyt znjsh. Ambasadore e Amerikes shpreses se vetme te shqiptareve…

Sepse te dyja Reformat te siguroj qe nuk i do dhe i pengon sa e si te mundet edhe vete Media e sotme shqipfolese e shkruarese … e qelbur dhe e shitur, servile, e korruptuar dhe bythelepirese, pa dinjitet e pa moral me ne krye nje sharlatan te paguar si Blendi Fevziu e deri tek puthadorja e neveriteshme e pushtetit Eni Vasili…ndaj urgjentisht lipset nje Veting special ndaj tyre ku te siguroj se do vini kujen me ato c’ka do gjeni , do verifikoni e do mesoni…ndaj dhe ato jane sjelle kesisoj deri me sot me Shqiperine e shqiptaret…

Ne ate vend aty te gjithe keta te mesipermit e permendur ne shkrimin tim por edhe shume te afert e bashkepunetore te tyre ….shtetare e zyrtare te larte, deputete, ministra etj kane vjedhur e abuzuar rende me ate vend e ate popull madje edhe kane vrare e kane kryer krime te gjithe – farellojeshme derisa e katandisen ketu ku eshte sot ….dhe kurre e asnjeri prej tyre asnjehere nuk u ndeshkua nga drejtesia ….

Ndaj vini dore njehere e mire permes stilit te njohur te dores se hekurt te drejtesise amerikane znjsh.Ambasadore ne menyre qe atij populli ti rikthehet besimi tek drejtesia, tek Vota , tek jeta e tek dashuria e mos braktisja e Atdheut te tij !

Nese nje dite ai vend do te pastrohet nga keta zuzare e kodoshe qe te permenda me siper te cilet duhet ti shkojne drejtesise se s’ben ne menyre qe shqiptaret te mos zhgenjehen me rende si deri tani pas gabimit fatal qe bene qe ne 1991 kur nuk i lane duart njehere e mire me soj-llojin e tyre pasues te diktatures se djeshme gjakatare e kriminale …shpresa e besimi i vetem per ate vend e ate popull jeni pikerisht JU dhe vetem JU…Amerika …Tempulli i bekuar i Demokracise, Drejtesise e i Lirise…

Miku me i madh e besnik i Kombit e i popullit shqiptar fale te cilit ne sot kemi egzistencen tone kombetare …ne Shqiperi e ne Kosove !

Bejeni… ate vend sic eshte per te bere e per se mbari…sepse e meriton ai vend e ai popull me gjithe c’kane hequr per dekada me radhe e me gjithe c’ju kane pare syte te llahtarisur per vite e vite te tera…te lutemi me perulesi e mirenjohje te thelle te gjithe ne shqiptaret e ndershem patriote, antikomuniste e demokrate ne Shqiperi por edhe ne gjithe boten e kudo qe jetojme e frymojme… do tu jemi juve mirenjohes Perjetesisht … pikerisht NE kombi e populli me filoamerikan ne Bote !

Shqiperia e populli shqiptar do t’ju jene mirenjohes perjetesisht edhe nese i hiqni kete barre te rende nga kurrizi dhe do ti hapni driten jeshile per nje jete me te mire, me te lire e per nje shtet demokratik, te se drejtes e te barabarte per te gjithe ku Liria e Demokracia te jene kryefjala e Shqiperise se neserme dhe enderra e bere realitet e sa e sa brezave shqiptaresh te zhgenjyer rende deri me sot….te vrare e te zhdukur nga Diktatura por edhe te keqtrajtuar, te zhgenjyer e te abuzuar nga pseudo-demokracia .

Me shume respekt e koniderate por edhe me shprese e besim absolut tek ju e tek Amerika juaj znjsh. Ambasadore Youri Kim…

Qytetari e nenshtetasi Shqiptaro-amerikan me banim ne Shtetin e Michiganit …A.R.DOSTI…Maj 22 / 2020…

Ish marinisi & analist strategjik për 50 vjet në SHBA Muharrem Maralusha: I bëj thirrje Gjykatës Kushtetuese !

Muharrem Maralusha, ish marinsi Amerikan, me origjinë nga Kosova që ishte pjesë e grupit Komando për të shpëtuar Senatorin Mc Cain kur ishte i kapur rob në luftën e Vietmanit, i cili ka kontribuar si Analist strategjik për 50 vjet në institucionet e specializuara të SHBA i ka dërguar voal.ch një reagimin e tij të publikuar edhe në rrjetin social rreth situatës të rënduar në Kosovë:

“Hashimi, Isa Mustafa, Ramush Haradinaj, Fatmir Limaj dhe deputetët që votuan kundër një qeverie që populli e pranoi me vota demokratike, ju bashkarisht me një koordinim të organizuar – do të jeni përgjegjës për çdo turbullim qpo gjakderdhje në qoftë se do të ndodhë në qoftë se vendimi ka me qenë në mbështetje të Hashim Thaqit dhe të puçistëve që u përmendën në fillim tek ky postim.

Kadri Veseli, unë ju gjej edhe juve fajtor që nuk u munduat me ja mbush mendjen deputetëve të PDK-së që të mos votojshin rrëzimin e qeverisë VV/LDK.

Në qoftë se ndodh një gja e tmerrëshme, asnjeni prej jush nk keni vend në Kosovë.

Unë kam punuar si analist strategjik për 50 vjet (në institucionet e specializuara të SHBA-ve – shpjegim i voal.ch) dhe unë asnjëherë nuk kam gabuar në analizat e mija.

Për punën time profesionale, unë jam shpërblyer me dhjetra dekorime ma të ndalta që ndonjë organizatë e lartë në nivelin Federal/Ushtarak (të SHBA – shpjegim i voal.ch) që nderohet një profesionit i atyre organizatave.

Në qoftë se Gjykata Kushtetuese do të marrë anën e Hashim Thaqit, kjo Gjykatë e ka kohë edhe disa ditë të ndryshojë mendiin dhe ta rrëzojë edhe një herë dëshirën e tradhëtarit të tij dhe të bashkëmendimtarëve të të njëjtit mendim.

Kurrë nuk është vonë me ndalue një tragjedi.

Kosova nuk ka njerëz me tepricë me humbë.” Këtu përfundon Muharrem Maralusha.