VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Kumtesë për Din Mehmetin Nga Muharrem Kurti

By | November 11, 2019
1 Comments
  • author avatar
    Tahir Bezhani 11 months ago Reply

    Akademia e sotme kushtuar poetit te madh,Din Mehmetit,nen organizimin e Univerzitetit te Gjakoves dhe Klubit Letrare”Gjon Nikolle Kazazi” Gjakove,ishte nje nderim kahere i pritshem,por jo i vonuar,per Din Mehmetin,njeri nder poetet me te medhnje te letersise sone. Me kete rast u lexuan disa kumtesa te thukta nga profesore te njohur si, Prof.dr. Agim Vinca,Dr.Besim Muhadri, prof. Adem Gashi etj. Kumtesat e tyre u priten me nje interesim te jashtezakonshem nga publiku gjakovare. Njekosisht,nje kumtese interesante ishte edhe ajo e prof.Muharrem Kurtit, organizatorit nga Klkubi Letrare “Gjon Nikolle Kazazi”,i cili beri te ditur aktivitetin jetesore te poetit Din Mehmetit dhe sukseset qe ka sjelle letersise,bazamentin e krijuar te gjeneratat e reja dhe porosine(si amanet) që të ruhet dhe te mbahet Klubi i letrareve dhe Mitingu i poezise,nismetare i te cilit ishte personalisht Din Mehmeti.
    E pergezoj z.Kurti per kete kumtese te lexuar sot ne kete Akademi vlerash,ne shenje perkujtimi te jetes e vepres se poetit te madh Din Mehmeti. Suksese Klubit dhe mbajtes se Mitingut,si vlera te kultures historike te qytetit te Gjakoves.

Komentet


Send this to a friend