VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Fjalë të urta – Naim Frashëri: O Atdhe! Më je i dashur sa më s’ka Më je nënë, më je motër, më je vlla

By | December 2, 2020
1 Comments
 • author avatar
  oneplus2021 2 months ago Reply

  Naimi shkruante nga Turqia.
  Naimi Shqiperine e la sepse nuk
  ishte burre te duronte
  vuajtjet ne Shqiperi dhe bente
  sakrifica reale per kombin.
  Me llafe te gjithe jane patriote,
  sepse llafi eshte izi pizi si camcakizi.
  Kur Universi i ve ne prove keto te ashtuquajtur
  patriote, ato ja mbathin,ikin ne Turqi dhe Egjipt per te bere jete
  me te lehte dhe per te mos ndjere vuajtjen e Shqiperise.
  Keto te ashtuquajtur patriote qe shkruajne per atdhe per pune dhe per
  ta bere naten dite,jane nje tufe egoistash
  dhe hipokritesh.
  Naimi shkruante pune pune nate dite…
  Qesharak eshte fakti qe Naimi nuk nguli nje gozhde ne mur ne jeten e tij.
  Nuk e kishte idene cfare ishte puna,ai vetem penen perdorte.

Komentet

Aforizmi i ditës – 25 janar 2021

The pen is the tongue of the mind.

Horace

Pena është gjuha e mendjes.

Horace

Aforizmi i ditës – 24 janar 2021

Men and women have strengths that complement each other.

Edwin Louis Cole

Burrat dhe gratë kanë pikat e forta që plotësojnë njëri-tjetrin.

Edwin Louis Cole

Aforizmi i ditës – 23 janar 2021

This is what I learned: that everybody is talented, original and has something important to say.

Brenda Ueland

Ja çfarë kam mësuar unë: që secili është i talentuar, origjinal dhe ka diçka të rëndësishme për të thënë.

Brenda Ueland

 

Aforizmi i ditës – 22 janar 2021

I am no bird; and no net ensnares me; I am a free human being with an independent will.

Charlotte Bronte

Unë nuk jam zog; dhe asnjë rrjetë nuk më zë në grackë; Unë jam një qenie njerëzore e lirë me një vullnet të pavarur.

Charlotte Bronte

Aforizmi i ditës – 21 janar 2021

A forest bird never wants a cage.

Henrik Ibsen

Një zog pylli kurrë nuk e dëshiron kafazin.

Henrik Ibsen

Aforizmi i ditës – 20 janar 2021

Storms make trees take deeper roots.

Dolly Parton

Stuhitë i detyrojnë pemët t’i thellojnë rrënjët.

Dolly Parton

 

Aforizmi i ditës – 19 janar 2021

The world can only be grasped by action, not by contemplation.

Jacob Bronowski

Bota mund të zotërohet vetëm nëpërmjet veprimit, jo nëpërmjet soditjes.

Jacob Bronowski

 

Aforizmi i ditës – 18 janar 2021

Marriage is an adventure, like going to war.

Gilbert K. Chesterton

Martesa është aventurë, si të shkosh në luftë.

Gilbert K. Chesterton

 

Aforizmi i ditës – 17 janar 2021

Nothing is more despicable than respect based on fear.

Albert Camus

Asgjë nuk është më e urryer se respekti i bazuar në frikë.

Albert Camus

 

Aforizmi i ditës – 16 janar 2021

All cruelty springs from weakness.

Lucius Annaeus Seneca

E gjithë mizoria buron nga dobësia.

Lucius Annaeus Seneca

 

Aforizmi i ditës – 15 maj 2021

The earth has received the embrace of the sun and we shall see the results of that love.

Sitting Bull

Toka ka marrë ledhatimin e diellit dhe ne do të shikojmë rezultatet e asaj dashurie.

Sitting Bull

 

Aforizmi i ditës – 14 janar 2021

Hope, like faith, is nothing if it is not courageous; it is nothing if it is not ridiculous.

Thornton Wilder

Shpresa, si besimi, nuk është asgjë nëse nuk është guximtare; nuk është asgjë nëse nuk është qesharake.

Thornton Wilder


Send this to a friend