VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Komentet

Aforizmi i ditës – 3 dhjetor 2020

Cinema is the most beautiful fraud in the world.

Jean-Luc Godard

Kinemaja është mashtrimi më i bukur në botë.

Jean-Luc Godard

Fjalë të urta – Naim Frashëri: Mos e ndyj shpirtin në jetë

Mos e ndyj shpirtin në jetë,

Zemërënë mos e lyej,

Shko n’udhëzët të vërtetë,

Mos u kthe e mos u thyej.

NAIM FRASHËRI

 

 

Fjalë të urta – Naim Frashëri: O Atdhe! Më je i dashur sa më s’ka Më je nënë, më je motër, më je vlla

Atdheu

O Atdhe! Më je i dashur sa më s’ka
Më je nënë, më je motër, më je vlla.
Nga ç’ka rrotull më i shtrenjti ti më je,
Je më i miri nga çdo gjë që ka ky dhé.
Ty përditë të pat parë ime nënë,
Dheu yt në fund atë e pati ngrënë.
Nëmëruar t’i pat lulet syri i saj.
Te ti lindi, te ti vdiq ajo pastaj.
Ti i ke parë gjysh stërgjyshërit e mi,
Edhe eshtërat tretur ua ke po ti.
Nga ti, o shpirt-o kurrë s’qenë ndarë.
Pranë teje patën qeshur, patën qarë.
Nëna ime vdiq, ndaj ty të kam sot nënë,
Nënë që s’ke vdekje kurrë, faqehënë,
Numri prapë në vend mbetet kurdoherë.
Begatoje, o Zot, ti këtë vend!
Epu njerëzve të tij ti mbroth e shend!
Hi u bëfshin gjithmon’ armiqtë e tij!
Gas përjetë paçin zotërit e tij!
I begatë, i lulëzuar qoftë ai,
Një të ardhme pastë plot me lumturi!

NAIM FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 2 dhjetor 2020

The highest form of ignorance is when you reject something you don’t know anything about.

Wayne Dyer

Forma më e lartë e injorancës është kur ti mohon diçka për të cilën ti nuk di asgjë.

Wayne Dyer

 

Fjalë të urta – Naim Frashëri: Të jemi vëllezër e miq të dashur. Se të gjithë jemi një fis e një farë

Të jemi vëllezër e miq të dashur. Se të gjithë jemi një fis e një farë, kemi një gjak e një gjuhë. Të mos themi kurrë jam mysliman, i krishter, orthodhoks e katolik, por vetëm shqipëtar. Të përpiqemi të gjithë për Shqipërinë, për shqipëtarët e për shqipen….

NAIM FRASHËRI

 

Aforizmi i ditës – 1 dhjetor 2020

A kiss makes the heart young again and wipes out the years.

Rupert Brooke

Një puthje e bën zemrën të re përsëri dhe i fshin vitet.

Rupert Brooke

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Trathtari ikën si dhelpra, pa qenë i ndjekur nga askush

Trathtari ikën si dhelpra, pa qenë i ndjekur nga askush; i drejti, edhe sikur ta rrethojë gjithë bota, qëndron me kurajo të plotë si luan dhe nuk tundet nga vendi.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 30 nëntor 2020

Wisdom comes by disillusionment.

George Santayana

Zgjuarsia vjen  nga zhgënjimet.

George Santayana

 

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Bota është një shesh i ekspozuar shiut dhe erës

Bota është një shesh i ekspozuar shiut dhe erës; ai që në këtë shesh e ruan dritën e përpjekjes e të kuptimit dhe nuk e shuan, është filozof i vërtetë.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 29 nëntor 2020

Women want mediocre men, and men are working to be as mediocre as possible.

Margaret Mead

Gratë duan burra mediokër, dhe burrat po bëjnë ç’është e mundur për të qenë sa më mediokër.

Margaret Mead

 

Fjalë të urta – Sami Frashëri: Kombi është themeli i godinës së shtetit

Kombi është themeli i godinës së shtetit, sa më i fortë të jetë themeli, aq më shumë qëndron godina.
SAMI FRASHËRI

Aforizmi i ditës – 28 nëntor 2020

Exclusion is never the way forward on our shared paths to freedom and justice.

Desmond Tutu

Përjashtimi nuk është kurrë mënyra e duhur në shtigjet tona të përbashkëta të lirisë dhe të drejtësisë.

Desmond Tutu

 


Send this to a friend