VOAL

VOAL

Please Wait ...
0%

Shqipëria duhet të huazojë metodat e Aleancës Izraelite Universale për përhapjen e gjuhës shqipe Nga Aurenc Bebja

By | June 26, 2019

Le Temps (1939) – Mbreti Zog dhe familja e tij ndodhen në Varshavë (Poloni) – Nga Aurenc Bebja, Francë – 29 Shtator 2018

By | September 29, 2018

Dy fotografi të rralla të mbretit Zog te Harku i Triumfit në Paris (21 gusht 1939) – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Shtator 2018

By | September 26, 2018

L’Oeil de Paris (1931): Aleksandër Moisiu në telashe për shkak të realizimit të një romani sa më realist – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 24 Shtator 2018

By | September 24, 2018

La Calabria (1889)- Këngët origjinale arbëreshe të San Nicola dell’Alto botuar në revistën kalabreze – Nga Aurenc Bebja (Francë) –

By | August 28, 2018

Paris-soir (1938) – Telegrami nga Hollywoodi për mbretin Zog që motrat e tij të luanin në filmin “Graustark” – Nga Aurenc Bebja (Francë) –

By | August 28, 2018

L’Oeil de Paris (1928) – Aleksandër Moisiu, i sapokthyer nga SHBA: “I gjithë arti i filmit pa zë do të shuhet pas vdekjes së Çarli Çaplin” – Nga Aurenc Bebja (Francë)

By | August 26, 2018

Shqipëria e vitit 1988 – Nga Aurenc Bebja, Francë – 16 Mars 2016

By | May 21, 2018

Le Temps (1901): “Ja vendimet e marra në Kongresin shqiptar të Napolit” – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 24 Shkurt 2018

By | February 24, 2018

Le Petit Parisien (Korrik, 1912): “Prishtina është e shqiptarëve” – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 16 Shkurt 2018

By | February 16, 2018

Paris-soir 1939/ Intervista e rrallë me mbretin Zog dhe mbretëreshën Geraldinë në Stokholm (Foto) NGA AURENC BEBJA

By | December 3, 2017

Censusi i 1901 – Shqipja flitej në 47 komuna, sa shqiptarë jetonin në Itali – Nga Aurenc Bebja, Francë

By | November 30, 2017

Fjalimi i fundit i Skenderbeut para se të vdiste: Ja çfarë tha për shqiptarët, turqit dhe… Nga Aurenc Bebja, Francë

By | November 21, 2017

Intervista ekskluzive e Ismail Qemalit në Vjenë (1912): “Ne nuk kërkojmë autonomi, por pavarësi.” – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Nëntor 2017

By | November 6, 2017

Zbulohen letrat – Kur Skënderbeu iu përgjigjej kushteve të Sulltan Mehmetit – Nga Aurenc Bebja, Francë

By | September 25, 2017

Intervista e Adem Boletinit në gazetën italiane “La Tribuna”, nëntor 1915: “Babai im, Isa Boletini, nuk ka vdekur.” – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Shtator 2017

By | September 22, 2017

Shkrimi i 1606: Elokuenca, sekreti i suksesit të Gjergj Kastriotit Skënderbeut në fushën e betejës – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Shtator 2017

By | September 11, 2017

Zgjidhja e krizës së azilkërkuesve shqiptarë në Francë nëpërmjet llogaridhënies së qeverisë shqiptare dhe luftës kundër rrjeteve mafioze – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Gusht 2017

By | August 26, 2017

Paris-soir (1939): Intervista e rrallë me mbretin Zog dhe mbretëreshën Geraldinë në Stokholm – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Gusht 2017

By | August 25, 2017

Messidor (1908): Intervista me Dervish Himën, udhëheqësin e lëvizjes revolucionare shqiptare – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Gusht 2017

By | August 22, 2017

Shkrimi i Revistës Ndërkombëtare Britanike (1892) për vdekjen e Pashko Vasës – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Gusht 2017

By | August 13, 2017

Journal des débats politiques et littéraires (1883): «Pashko Vasa, The right man in the right place » – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Gusht 2017

By | August 11, 2017

1928: Beogradi reagon ashpër ndaj shpalljes së Zogut ‘Mbret i Shqiptarëve’ – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Gusht 2017

By | August 8, 2017

Le Figaro (30 Nëntor 1912): Shkresa e Ismail Qemalit drejtuar Markezit të San – Giulianos – Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Gusht 2017

By | August 5, 2017